Savcılık skece suç duyurusuna takipsizlik verdi

gs_kadir

Profesör
Katılım
5 Ocak 2011
Mesajlar
4,263
Reaksiyon puanı
8
Puanları
218
savcilik-skece-suc-duyurusuna-takipsizlik-verdi-1363288.Jpeg



Yılmaz Erdoğan ve "Çok Güzel Hareketler Bunlar" ekibindeki "Dershanede Aşk Yasağı" skeç’ini sergileyen ve yazan oyuncular hakkında, Pi Dershaneleri Avukatı Taner Ünlü’nün, hakaret ve ticari itibarı zedelemekten dolayı yaptığı suç duyurusunda savcılıktan takipsizlik kararı çıktı. Avukat Ünlü, takipsizlik kararına itiraz edeceklerini söyledi.

Pi Dershaneleri Avukatı Taner Ünlü yaptığı açıklamada, savcılığın takipsizlik kararı aldığını ancak Pİ Dershaneleri’nin, karara itiraz edeceğini belirtti.

Yılmaz Erdoğan ve "Çok Güzel Hareketler Bunlar" ekibindeki "Dershanede Aşk Yasağı" skeç’ini sergileyen ve yazan oyuncular hakkında, Pi Dershaneleri Avukatı Taner Ünlü, hakaret ve ticari itibarı zedelemekten suç duyurusunda bulunmuş ve TCK’nın ilgili maddeleri uyarınca 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemi ile cezalandırılmalarını istemişti.

-DERSHANEDE "DUYGUSAL İLİŞKİ" YASAKLANDI-

Pi Dershaneleri ile Çok Güzel Hareketler ekibi arasında mahkemelik olan konu hakkında bilgi veren Avukat Ünlü, "Ankara’da 6 şubesi bulunan Pi Dershanesi öğrencilerinin dershane içinde sadece eğitime meyilli olmaları düşüncesi ile dershane çatısı ve çevresi dâhilinde öğrenciler arasında duygusal ilişkiyi yasaklamış ve bu tür yasaklara uymayan 28 öğrencisinin Dershaneden kaydını silip, kayıt paralarını iade etmişti" dedi.

Yılmaz Erdoğan ve ekibinin de bu konuyu skeç yaparak, yayın yolu ile kamuoyuna aktardığını söyleyen Ünlü, "Pi Dershaneleri ise, Erdoğan ve ekibinin konuyu amacından saptırdıkları ve skeçin ahlaka aykırı nitelikte sergilendiğini, kayıt paralarının velilere tezgâhlı bir biçimde geri ödenmediğini belirttikleri, dershane yöneticilerine hakaret içeren sözler sarf ettikleri, ayrıca yayın yolu ile ticari itibarlarını zedelediklerini ileri sürerek savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu" ifadelerini kulandı.

-"SKEC BİR SANAT ÜRÜNÜ"-
Savcılık, skecin bir sanat ürünü olduğu ve oyunun sergilemesinde suç teşkil edecek söz ve hareketlerin bulunmadığını belirterek Yılmaz Erdoğan hakkındaki şikâyete takipsizlik kararı verdi.

Pİ Dershaneleri Avukatı Taner Ünlü ise karara itiraz dilekçelerini hazırladıklarını belirterek ,Savcılığın takipsizlik kararı tebligatını aldıktan sonra Ağır Ceza’ya itiraz da bulunacaklarını ve bu işin peşini bırakmayacaklarını söyledi.(ANKA)


http://gundem.milliyet.com.tr/savci...em/gundemdetay/22.05.2011/1393292/default.htm
 

surmelim37

Profesör
Katılım
12 Şubat 2009
Mesajlar
1,133
Reaksiyon puanı
7
Puanları
0
Adamlar oyunlarını oynuyorlar her kesimi ele alıp skec yazıyorlar ve öyle gösteriyorlar millete bazen komedi bazen ciddi. gocuncak birşey yok sanki dershanelerde okullarda bu tür şeyler yaşanmıyormuş gibi.
 
Katılım
11 Ağustos 2010
Mesajlar
5,807
Reaksiyon puanı
66
Puanları
228
o kadar skec yaparlarsa birisinin mahkemelik olacağını tahmin etmek zor olmasa gerek:p
 

M.Şamil CAN

Dekan
Katılım
23 Ekim 2009
Mesajlar
5,841
Reaksiyon puanı
105
Puanları
243
Kimsenin bir başkasının ilişkisine karışma hakkı yoktur. Isteyen istediği gibi davranır istediği gibi aşık olur istediği bağı kurar. Bu yüzden böyle gerici dershane ve okullardan uzak durmak gerek.
 

ilahiyatci

Doçent
Katılım
22 Ağustos 2008
Mesajlar
577
Reaksiyon puanı
10
Puanları
18
Kimsenin bir başkasının ilişkisine karışma hakkı yoktur. Isteyen istediği gibi davranır istediği gibi aşık olur istediği bağı kurar. Bu yüzden böyle gerici dershane ve okullardan uzak durmak gerek.
üstad buna neden gericilik olarak bakalım ki. adamların işi eğitim. bakmışlar ki duygusal ilişki yaşayan öğrenciler derslerine ayırması gereken zamanları aşka meşke onbin mesajı yazmaya harcıyorlar kendilerine bir ilke koymuşlar. tasvip etmeyen yüzlerce dershane alternatifinden birine yönelir. artık insanlar birbirini şeytan görüp gerici ergenekoncu şeklinde taşlayacağına daha samimi ve empatik yaklaşıp mantıklı cümlelerle kalp kırmadan iletişim kurmalı diye düşünüyorum. biz birbirimizi yersek bu ülkeyi yemek isteyenler hazımsızlık çekmeyecekler.
 

aruchan.blog

Profesör
Katılım
18 Mart 2010
Mesajlar
1,638
Reaksiyon puanı
56
Puanları
228
samilcan kardeş eleştirirken biraz acımasız oluyorsun...dershanenin yasak koyması mantıklı ama bunu skeç konusu yapınca mahkemeye vermesi mantıksız olmuş bence:)
 

M.Şamil CAN

Dekan
Katılım
23 Ekim 2009
Mesajlar
5,841
Reaksiyon puanı
105
Puanları
243
Arkadaşlar gericiden kastım şu. Mutlaka duymuşsunuzdur bir okulda bir kızla erkek arasında bilmem kaç santim mesafe olacak diye bir kural çıkarmıştı müdür. Dershanenin yaptığı bundan farksız bence. Çünkü aşkın duygusal bağın olduğu bir yerde ders olmaz diye bir kural yok. He söyle birşey söz konusu olur iki sevgili ders dışında herşeyi yaparlar o zaman dershane sonuna kadar haklı ama benim okuduğum kadarıyla dershane ayırt etmeden sevgili olanların kaydını siliyor. Şimdi söyleyin bana burdaki mantığı. Çocuk kaydı silinmesin diye duygularını öğretmenlerinden saklayarak ders çalışması çokmu güzel olur. Ben dershaneme sevgilimide getiriyordum öğretmenlerlede tanıştırıyordum ne bir sorun oldu ne birşey. Ki böyle olmasıda gerek. Ama dediğim gibi iki sevgili ders dışında herşeyi yapar ve dershaneden atılırsa ben sonuna kadar dershaneyi savunurum.
 
Üst