Satılık mavi kapaklar..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan eSa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
18912862.jpg

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Baş, kendilerine gelen plastik kapakları sattıkları firmayla sözleşmelerinin sona erdiğini belirterek “Ayda bize gelen kapak miktarı ortalama 17 tonu buldu. Bu rakam gittikçe artıyor. Kapakları satacak yeni geri dönüşüm firmalarına ihtiyacımız var” dedi. Baş, yaklaşık 2 yıl önce başlayan kampanyanın çığ gibi büyüdüğünü söyledi.

Kampanya kapsamında toplanan kapakların derneğe getirilmesinin ardından engelli vatandaşlarca ayrıştırıldığını ve firmalara satıldığını anlatan Baş, kapaklardan elde edilen gelirle manuel veya akülü tekerlekli sandalyelerin alınarak ihtiyaç sahiplerine gönderildiğini belirtti.

Baş, plastik kapakların toplanmasıyla sadece engellilere sandalye alınmadığını, çevreye verilen zararın da önüne geçildiğini, bu sayede yaklaşık 2 yılda 100 tonun üzerinde plastik kapağın çevreyi kirletmesini engellediklerini bildirdi.

Ayda 17 ton plastik kapak alacak firma aranıyor

TOFD Başkanı Baş, kampanya kapsamında derneğe gelen kapak miktarının her geçen gün arttığını vurguladı. Kapakları sattıkları anlaşmalı firma ile sözleşmelerinin sona erdiğini de belirten Baş, şöyle konuştu:

“Ayda bize gelen kapak miktarı ortalama 17 tonu buldu. Bu rakam gittikçe artıyor. Kapakları satacak yeni geri dönüşüm firmalarına ihtiyacımız var. Çünkü anlaşmalı olduğumuz firma artık plastik kapakları alamıyor. Onların kaldırabileceği sınırı aştı. Duyarlı geri dönüşüm firmalarımızdan minimum karla bu kapakları almalarını istiyoruz.”

2,5 ton kapağa 1 akülü tekerlekli sandalye

Akülü tekerlekli sandalye fiyatının 2 bin 400 lira olduğunu kaydeden Baş, plastik kapakları şimdiye kadar ortalama 1 liradan sattıklarını, anlaşması yeni biten firmanın bu kapakları kendilerinden minimum karla aldıklarını bildirdi.

Baş, yaklaşık 2,5 ton kapakla 1 akülü tekerlekli sandalye alındığını, ayda yaklaşık 7 akülü tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını söyledi.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/22353705.asp

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Bu Fikir kimden çıktı ise Helal Olsun.
Çevremde herkes topladı bu kapaklardan.
İnşaallah yerini bulmuştur bu yardımlar.

plaksan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
çArşı Engellerede Karşı !!

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Kampanya bitmişti sanırım.

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bitmesi saçma hem geri dönüşüm oluyor hem birilerine yayarimiz dokunuyordu doğaya atilip zarar vereceğine hem dönüşsün hem hayatlar değişsin

H SİZER

Doçent
Reaksiyon puanı
4
şeffaf olsaydı bütün plastik üretimi yapan firmalar alırdı ama maviyi biraz zor alırlar plastik üretiminde rengi dünüştürmek biraz zor

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
bitmedi devretti... Konak Belediyesine geçmiş olabilir...

wolkhy1903

Profesör
Reaksiyon puanı
79
bende kampayanın bittiğini duydum ama devam edıyorsa toplamaya devam edıcem

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
pet şişe geri dönüşümlü değil mi? neden illa ki kapak? ben de bunu anlamadım. ben sadece kapakları değil şişeleri de kullanmaları gerektiğini düşünüyorum. Şişe ağırlık olarak kapaktan çok daha fazla hemde.

temren

Asistan
Reaksiyon puanı
3
devam ediyor, biz hala topluyoruz

ebuyusuf

Asistan
Reaksiyon puanı
0
pet şişe geri dönüşümlü değil mi? neden illa ki kapak? ben de bunu anlamadım. ben sadece kapakları değil şişeleri de kullanmaları gerektiğini düşünüyorum. Şişe ağırlık olarak kapaktan çok daha fazla hemde.

benim de kıl olduğum konu bu şişe geri dönüşmüyor mu? sadece kapakları alıyorlar ondan sonra etraf kapaksız şişeden geçilmiyor.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Aslında kapak değilde geri dönüşüm tesisi kurulsa herkes evinde ki karton plastik cam gibi atıkları ayrıştırip belirli yerlere konan konteynırlara atsa Buradan oluşacak gelir ile yardım muhtaç insanların bir çok Ihtiyaci giderilmiş olur .

benim de kıl olduğum konu bu şişe geri dönüşmüyor mu? sadece kapakları alıyorlar ondan sonra etraf kapaksız şişeden geçilmiyor.

Çevremizde kullandığımız maddelerin çok azı hariç diğer bütün madeler ya geridönüştûrulebiliyor yada yakıt olarak kullanılabiliyor .

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10

Aslında kapak değilde geri dönüşüm tesisi kurulsa herkes evinde ki karton plastik cam gibi atıkları ayrıştırip belirli yerlere konan konteynırlara atsa Buradan oluşacak gelir ile yardım muhtaç insanların bir çok Ihtiyaci giderilmiş olur .

Çevremizde kullandığımız maddelerin çok azı hariç diğer bütün madeler ya geridönüştûrulebiliyor yada yakıt olarak kullanılabiliyor .

Herkes çok duyarlı ya. Kapağı alırlar şişeyi sokağa atarlar.