Satılık Facebook Hayran Sayfaları!

Akhun Aktosun

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Facebook'a üye bazı tilki zekalı kullanıcılar, site üzerinden para kazanabilmenin alternatif yollarını buldu. Hayran sayfaları satan kullanıcılar bakın neler yapmış..

Facebook üzerinden para kazanmanın çeşitli yollarını arayan bir takım tilki kullanıcılar, şimdilik mantıklı bir yol bulmuşlar gibi gözüküyor.
Sitede yer alan ve hayranları tarafından takibe alınan hayran sayfaları, artık o sayfayı açanlar tarafından satılabiliyor. Hayran sayfalarının değerini artıran en büyük kriter ise, sayfaya üye olan kullanıcıların sayısı.

fanpages1263470921.JPG

Yüzbinlerden fazla sayıda hayran kullanıcısına sahip olan sayfalar, artık f.anpag.es adlı bir sitede büyük fiyatlara satılabiliyor. Örneğin 4.700.000 üyeye sahip RIP Michael Jackson (We Miss You) adlı bir sayfa, sitede sayfanın kurucusu tarafından satışa çıkartılmış.

Site: http://f.anpag.es/

:: Siz böyle bir pazara girmeyi düşünüyor musunuz?

Yazan: Akhun Aktosun
SDN - http://shiftdelete.net

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Girmeyi düşünürdüm de kitlelere hitap edecek bir grubum yok. Şanslı olanlar üye toplama potansiyeli olan grupları en erken açanlardır.

Sayinta

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sinir bozucu. ozellikle yerli gruplar uzerinde.
"gruba uye olur butun listeni davet edersen , su olur bu olur" gibisinden acayip sacma gruplara inanip sitenin sisteminde var olmayan seyleri beklentiye donusturen insanlari anlamiyorum.
"profiliniz renklensin, profilinize bakanlari gorun, sizi kim silmis" gibi applicationlara gercekten inanip da katilanlar var. canimi sikan budur.

snow fox

Profesör
Reaksiyon puanı
13
facebook'ta açılmayan grup kaldımı acaba :)

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
727 kişilik bi grubum var
kaça giderki :P

kifodayi

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Satılan sayfalar kaça satılır ki, hem bunları alan napacak??? benim ufkum pek geniş değil galiba anlayamadım...

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
yokum diyorum :P
hamdi beyin teklifini dinliyeceğim :D

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Satılan sayfalar kaça satılır ki, hem bunları alan napacak??? benim ufkum pek geniş değil galiba anlayamadım...

gönderdiğiniz bir mesaj tüm kullanıcılara gidiyor
Paylaşılan her bağlantı ya da yazı vs her kullanıcının ana sayfasında görünüyor. vs vs

yani reklam potansiyelini düşünün

Gorkem

Profesör
Reaksiyon puanı
1

reklam alırsın :) bi kişisel ileti paylaşsan 630 bin kişiden en az 100 binin görür reklamı :D

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Hayır kesinlikle böyle bir pazara girmeyi düşünmüyorum...

em17ah

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sayfa iptal olmuş.. facebook sayfa satışı yasal değil mi acaba? bazı yerlerde etik değil diye yorumlar yapılmış, bilmem kaç üyeli websitesini satmaktan farkı ne? mesela özlü sözler paylaşan bir facebook sayfası el değiştirirse gelen kişi de aynısına devam eder, devam etmezse ya da yapılanı beğenmezsen sayfadan çıkarsın. alan kişi reklam için alıyor onun reklamını almak zorunda değiliz diyecekseniz ama biz para verip girdiğimiz sinema salonlarında bile 15 dakika reklam izlettirilen bir milletiz.

bu konu hakkında düşünceleriniz nedir?