sata ssd ile m2 ssd arasındaki hız farkı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan melxcan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

melxcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
laptopumda hdd kullanıyorum ama ssd takmak istiyorum hızlandırma bakımından cd kısmını söküp takabileceğim söylendi ama sata olanlardan takılıyormuş aklımda bi soru oluştu sata ve m2 arasında hız olarak büyük bir fark varmı

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Var ama ,normal bi ev kullanıcı için farkı hissetme durumu çok az. Esas HDD den , sata da olsa SSD ye geçince aradaki fark bariz belli oluyor. Bu yüzden hiç dert etmeyin ,sata SSD yi hemen taktırın ve farkı hissedin.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
İyi bir işlemci ve ram kapasiten varsa ancak render, hesap, yüklenme zamanları gibi değerlerde fark oluyor. Onun dışında eğer bilgisayarın sata 3 ise farkı nispeten yaşayarak hissdebilirsin.

melxcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyi bir işlemci ve ram kapasiten varsa ancak render, hesap, yüklenme zamanları gibi değerlerde fark oluyor. Onun dışında eğer bilgisayarın sata 3 ise farkı nispeten yaşayarak hissdebilirsin.
8gb ramim i5 4200 cpu m var aynı zamanda bir editör ve hobi olarakta oyun oynuyorum oyunlardaki fps ve render süresi iyileşirmi?

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Oyunlarda yüklenme süresi iyileşir, render ve edit işlerin fark yaratabilir programa göre ama fps tamamen ekran kartı ile alakalı. ssd mutlaka tak çünkü hdd gerçekten sabırları zorlayan bir yavaşlıkta.

niyazi5859

Dekan
Reaksiyon puanı
5,085
laptopumda hdd kullanıyorum ama ssd takmak istiyorum hızlandırma bakımından cd kısmını söküp takabileceğim söylendi ama sata olanlardan takılıyormuş aklımda bi soru oluştu sata ve m2 arasında hız olarak büyük bir fark varmı
m.2 daha hızlı ancak bazıları gözle görülemeyebiliyor

WindStone

Dekan
Reaksiyon puanı
2,673

bu video güzelce anlatmış izleyin derim.