SATA I, SATA II ve SATA III Arasındaki Fark Nedir?

Bu konuyu okuyanlar

Alecont

Profesör
Katılım
25 Ağustos 2015
Mesajlar
2,488
Reaksiyon puanı
509
Puanları
113
SATA I (revizyon 1.x) resmi olarak SATA 1.5Gb/s olarak bilinen arabirim, 1.5 Gb/s' ta çalışan ilk nesil SATA arabirimdir. Arabirim tarafından desteklenen bant genişliği hacmi 150MB/s' a kadar erişir.

SATA II (revizyon 2.x) resmi olarak SATA 3Gb/s olarak bilinen arabirim, 3.0 Gb/s' ta çalışan ikinci nesil SATA arabirimdir. Arabirim tarafından desteklenen bant genişliği hacmi 300MB/s' a kadar erişir.

SATA III (revizyon 3.x) resmi olarak SATA 6Gb/s olarak bilinen arabirim, 6.0 Gb/s' ta çalışan üçüncü nesil SATA arabirimdir. Arabirim tarafından desteklenen bant genişliği hacmi 600MB/s' a kadar erişir. Bu arabirim SATA 3 Gb/s arabirim ile uyumludur.

SATA II özellikleri SATA I portlarında çalışma uyumluluğuna sahiptir. SATA III özellikleri SATA I ve SATA II portlarında çalışma uyumluluğuna sahiptir. Fakat, sürücünün maksimum hızı, portun en düşük hız limitinden dolayı daha düşük olacaktır.

Örneğin: SanDisk Extreme SSD, which supports SATA 6Gb/s arabirimini destekler ve SATA 6Gb/s portuna bağlandığında,550/520MB/s ardışık okuma ve yazma hız oranına erişir. Fakat, sürücü SATA 3 Gb/s portuna bağlandığında, 285/275MB/s ardışık okuma ve yazma hız oranına erişir.


ALINTIDIR. BİLGİLENDİRMEK AMAÇLI KOPYALANMIŞTIR.
 
Üst