Sata harddİsk acil yardim =(

TJStyLe36

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar harddiski bilgisayarımın,
Power ve sata girişinden bağladım.
Çalışıyor, ısınıyor..
Fakat görmüyor napmam gerekiyor?
Donanımı tanıtmam lazım da nasıl tanıtcam bios tan falan mı tanıtılcak,
Acilen yardımlarınızı bekliyorum..

SATA
250 GB
RPM 5400
FW: HS100-10
[SERIAL ATA]
SAMSUNG

4652basak.jpg

mc92001

Doçent
Reaksiyon puanı
16
bu ne arkadaşım 4 tane konu açmışsın.

ByKaMiKaZe

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
20
donanımı ilk defa takıyorsanız biostan göstermelisiniz. normal şartlarda görebilir ama bazı durumlarda göremeyebiliyor.

bu arada o hdd ye windows (XP) falan kurmayı deniyecekseniz sata driverları entegre edilmiş bir windows cd'si edinmeniz gerekiyor veyahut disketten falan tanıtmanız lazım windowsun kurulum aşamasında hdd yi görebilmesi için..

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
benim satayı pc otomatik tanıdığından bu konuda yardımcı olamıcam

emre305

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
psun gerçek mi bende de bu olay oluyor ara sıra yabancı forumlardan okuduğuma göre psu ile alakalı olabilirmiş

intricate

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Sen şimdi bu HDD'ye Windows XP mi kuracaksın yoksa yedek olarak mı bağlayacaksın.
Yedek olarak bağlayacaksan görmesi gerekir. Ama işletim sistemi kuracaksan anakartının üreticisi web sitesinden anakart modeliin sata sürücüsünü bir diskete -sıkıştırılmamış şeklilde- at windows kurarken bir aşamada raid yada sata sürücüsü kurmak için F6ya basın yazarken F6ya bas (tabi bundan önce dikseti takmış olman gerek)

Yada bu sürücüyi nlite programı ile windows CDsine entegre ederek (Bu sistemde anakartın) oluşturup tekrar yazdırdığın Windows XP CDsi ile sistem kurarsan sata sorununu aşabilirsin. Senden sata sürücüsü istemez.

Hammers

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Anakartın eski ise ve HDD Sata II ya da III ise anakartın HDD yi görmez. Bios update etmeye çalış yapamazsan HDD yi geri götür Sata I al. O zaman olur :)

Kurulacak sistem Xp ise görmeme ihtimali de var.

fprot

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bios tan hdd bağlantısını satadan ideye çevir hdd yi gördüktan sonra raid sürücülerini yüklersin sonra tekrar sata olarak ayarlarsın
Her biosta farklıdır ama genelde advanced setting olabilir sata kontrolünü ide olarak değiştir.