Öneri Şaşkınlıkla izlediğim bir ev alamama mücadelesi

Reaksiyon puanı
61
Arkadaşlar merhaba bu aralar karşılaştığım büyükten öte bir problemi dile getireceğim. Geçen yaz evlendim. İş güç kötü değil bir kurumda yöneticiyim. Bir ev sahibi olalım dedik. Birikmiş felan köşede kıyıda topladık arabayıda satarız dedik. bir ev alabilecek rakamlara ulaştık sanıyorduk. Araştırmaya başladım. Öyle şu olsun bu olsun gibi bir araştırmada değil yani 1.kat ve üstü mutfak ayrı en fazla 10 yıllık bir bina arıyoruz. İlanlarda fiyat filtresi yapıyorum bir iki yere sorduk. ortama 370-450 arası bir şey fiyatlar krediye bulaşmadan ev alacaktık. Bazı olaylar oldu iş değiştirme cenaze derken 1 ay unuttuk ev işlerini aynı baktığımız muhitte ev fiyatlarına bakıyorum delirmişler 10 yıllık bina 1. kat 70m2 850bin liradan başlıyor. 0 Binaya adama fiyat sorduk ara kat 1milyon 300bin lira dedi. Biz şok olduk. Dolar yükseliyor anladık ama 400 bin liralık ev 850 olmuş. Bu artık zam değil yakaladığını öpmek gibi birşey haline gelmiş. Bu durum istanbul'a özel mi yoksa heryerde mi böyle çözemedim. İstanbul taşdelen tarafları dediğim yerler bide