alioskiiii
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 134
Arkadaşlar swift3 kullanıyorum youtubeda bazı kişiler şarjı 100 yapıp şarjda oynarsan psu gibi kullanırsın bataryaya zarar gelmez dediler doğru mu?
Bazıları vermez diyor bazıları verir diyor hangisine inanayim bilemedimZarar verir
Batarya 30-40 dakikada bitmeye başlarsa?Laptopta oyun oynayacaksan bilgisayar mutlaka prize takılı olmalı aksi taktirde bilgisayar gücünü kısar. Telefon gibi düşünmeyin.
Laptopdan bahsediyormuşuz ben yanlış anlamışım.Zarar vermez eğer şarjdan çekersen laptopun gücü azalırBazıları vermez diyor bazıları verir diyor hangisine inanayim bilemedim
Arkadaşlar swift3 kullanıyorum youtubeda bazı kişiler şarjı 100 yapıp şarjda oynarsan psu gibi kullanırsın bataryaya zarar gelmez dediler doğru mu?
Emin miyiz ya batarya 30 dakikada falan bitmesin sonra korkuyorumLaptopdan bahsediyormuşuz ben yanlış anlamışım.Zarar vermez eğer şarjdan çekersen laptopun gücü azalır
Prize takılı oynayın prize takmadan oynarsanız laptopbun gücü kısılırZarar verir
Emin miyiz ya batarya 30 dakikada falan bitmesin sonra korkuyorum
Evet öyle olduğunu biliyorum ama dışarıda falan pil hızlı biter mi etkiler mi böyle?Prize takılı oynayın prize takmadan oynarsanız laptopbun gücü kısılır
EtkilemezEvet öyle olduğunu biliyorum ama dışarıda falan pil hızlı biter mi etkiler mi böyle?
Prize takılı olmalı diyorum, batarya bu durumda nasıl bitecek orasını anlamadım. Yani siz oyun oynarken veya ağır programları kullanırken, bilgisayarın prize takılı olması lazım şarj yüzde 100'de olsa dahi. Aksi taktirde bilgisayar gücünü tam kullanmaz. Pil teknolojisinin yapısı gereği mecbur yıpranacak, bunun önüne geçemezsiniz.Bazıları vermez diyor bazıları verir diyor hangisine inanayim bilemedim
Mesaj otomatik birleştirildi:
Batarya 30-40 dakikada bitmeye başlarsa?
Batarya ömrü tamamen ısıyla alakalı, şarjda telefonun ısınıyorsa ömrü kısalır. Bir de oyunla yorup daha fazla ısınırsa pili eline alırsın....Arkadaşlar swift3 kullanıyorum youtubeda bazı kişiler şarjı 100 yapıp şarjda oynarsan psu gibi kullanırsın bataryaya zarar gelmez dediler doğru mu?
Ben laptoptan bahsediyorum şu ana kadar en fazla 80 derece gördüBatarya ömrü tamamen ısıyla alakalı, şarjda telefonun ısınıyorsa ömrü kısalır. Bir de oyunla yorup daha fazla ısınırsa pili eline alırsın....
Bende Note 3 vardı exynos şarjda oyun oynarken kılıfı yandı sıcaktan, saydam kılıf karardı. (2 defa pili değişti)
Sonra Lg g6 aldım performanslı değildi ama pile öncelik veren bir telefon ve fazla ısınmıyordu ilk bir müddet dikkat ettim ısısına, pili normaldi sonra oyun falan oynadım sıcaklığa dikkat etmedim 2 defa garantiden pili değişti ghost screen verdi falan filan...
İlk telefonlarımdan HTC desire Sv vardı, oyun pek oynanmıyordu o yüzden şarjda kullanmıyordum hiç bişeyi değişmedi duruyo kenarda
Batarya yıprandığı taktirde tabi ki ömrü azalacak. Bu da şarjın zamanla daha hızlı bitmesine neden olur. Ancak bunu engellemenizin bir yolu yok onu diyorum. Bataryalar yapıları gereği yıpranmaya çok müsait ürünlerdir. Siz bilgisayarı prizde kullanmamayı tercih edebilirsiniz, ancak bu sefer alacağınız performans büyük oranda düşer. Dizi veya film izlerken, tarayıcıda gezerken prize takılı olmak zorunda değil bilgisayar.Prize takılı olmalı diyorum, batarya bu durumda nasıl bitecek orasını anlamadım
Yani prizde kullanmadığım zamanlar şarjım daha hızlı biter mi?
Prizde kullanmak yıpratır mıBatarya yıprandığı taktirde tabi ki ömrü azalacak. Bu da şarjın zamanla daha hızlı bitmesine neden olur. Ancak bunu engellemenizin bir yolu yok onu diyorum. Bataryalar yapıları gereği yıpranmaya çok müsait ürünlerdir. Siz bilgisayarı prizde kullanmamayı tercih edebilirsiniz, ancak bu sefer alacağınız performans büyük oranda düşer. Dizi veya film izlerken, tarayıcıda gezerken prize takılı olmak zorunda değil bilgisayar.
Aga bazıları zarar verir diyo bazıları zarar vermez diyor net bir cevap alamadımTabikide zarar verir
Dostum yıpratır. Ancak sen bu laptopu prizde kullansan da kullanmasan da yıpranacak. Bataryalar çabuk eskir çünkü. Ortalama olarak yüksek verimli geçirdikleri yıl 2'dir. 2 yıldan sonra büyük performans kayıpları başlar. Yani senin elindeki batarya ne yaparsan yap yıpranacak bunun kaçışı yok.Prizde kullanmak yıpratır mı
Yani şimdi prize takılı oyun oynarsam gündelik hayatta şarjım daha hızlı biticek dimiDostum yıpratır. Ancak sen bu laptopu prizde kullansan da kullanmasan da yıpranacak. Bataryalar çabuk eskir çünkü. Ortalama olarak yüksek verimli geçirdikleri yıl 2'dir. 2 yıldan sonra büyük performans kayıpları başlar. Yani senin elindeki batarya ne yaparsan yap yıpranacak bunun kaçışı yok.
Laptopların sistemi farklıBen laptoptan bahsediyorum şu ana kadar en fazla 80 derece gördü
Prize takılı oynamasanız da daha hızlı bitecek çünkü batarya nihayetinde elbet yıpranacak. Prize takılı oynarsanız en azından performans alırsınız aksi taktirde FPS drop yaşarsınız hatta oyun oynayamayabilirsiniz. Kendi laptopumdan örnek vereyim. RTX 2060-10750H ikilisi ile LoL'de 200 FPS üzeri alıyorum prize takılıyken. Bilgisayarı prizden çıkarırsam otomatik olarak FPS 60-70 civarına düşüyor. He zaten bilgisayarı prize takmadan oyun oynamak, bataryanın çok çabuk bitmesine yol açar. Siz de mecbur şarj etmek için prize takarsınız. Bu sefer de bataryanın döngü sayısın çok çabuk yersiniz yine yıpranmış olur. Değişen bir şey olmaz. Prize takın oynayın kısaca.Yani şimdi prize takılı oyun oynarsam gündelik hayatta şarjım daha hızlı biticek dimi
1 saattir bende bunu soruyorum işte sorduğum soru hariç her türlü cevabı aldım şarjı 100 yapıp prize takılı kullanırsam gündelik hayatta şarjım daha hızlı biter mi sorum buLaptopların sistemi farklı
Benim 5 yıllık laptobum var hep şarja takılı kullandım ilk günkü gibi bataryası var, %100 olduktan sonra pil devre dışı kalıyor sadece fişten alıyor gücü... Telefonlarda öyle değil bataryasız açılmaz ama laptoplarda batarya şartı yok, sistemi de ona göre...
Heh sağol bende öyle yapıcamPrize takılı oynamasanız da daha hızlı bitecek çünkü batarya nihayetinde elbet yıpranacak. Prize takılı oynarsanız en azından performans alırsınız aksi taktirde FPS drop yaşarsınız hatta oyun oynayamayabilirsiniz. Kendi laptopumdan örnek vereyim. RTX 2060-10750H ikilisi ile LoL'de 200 FPS üzeri alıyorum prize takılıyken. Bilgisayarı prizden çıkarırsam otomatik olarak FPS 60-70 civarına düşüyor. He zaten bilgisayarı prize takmadan oyun oynamak, bataryanın çok çabuk bitmesine yol açar. Siz de mecbur şarj etmek için prize takarsınız. Bu sefer de bataryanın döngü sayısın çok çabuk yersiniz yine yıpranmış olur. Değişen bir şey olmaz. Prize takın oynayın kısaca.
Ben de sorunu cevapladım zaten, prizde kullan sürekli... Batarya yorulmasın1 saattir bende bunu soruyorum işte sorduğum soru hariç her türlü cevabı aldım şarjı 100 yapıp prize takılı kullanırsam gündelik hayatta şarjım daha hızlı biter mi sorum bu
Heh sağol bende öyle yapıcam
Şarjı %10'un altına inmeden şarja tak.Bazıları vermez diyor bazıları verir diyor hangisine inanayim bilemedim
Batarya 30-40 dakikada bitmeye başlarsa?
Aynen öyle yapıyorum bu konuyuda böyle yaptığım için şarjım daha hızlı biter mi diye açtımŞarjı %10'un altına inmeden şarja tak.
Şarjı %100'ken şarjda oyna.
Herhangi bir problem olmaz bende öyle kullanıyorum.Arkadaşlar swift3 kullanıyorum youtubeda bazı kişiler şarjı 100 yapıp şarjda oynarsan psu gibi kullanırsın bataryaya zarar gelmez dediler doğru mu?