Şarjda dokunmatik sorunu

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Sony Xperia Sola kullanıyorum fakat telefonu şarjda kullanmak neredeyse imkânsız. PC'ye bağlayınca da aynı başka şarj makineleriyle de denedim yine aynı. OTG kablo ile usb veya mouse bağlayınca da aynı internette araştırdım ama pek sonuç elde edemedim. Sizce sorun ekrandan mıdır? Sürüm: 4.0.4, 2.3.7'de de aynı sorun vardı. Yardımlarınızı bekliyorum.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Herkes bu sorundan yakiniyor donanim kaynakli diyor yabancilar. Stock rom hic kullanmadm diyebilirim, cm9da sanki sorun yok gibi varsada rahatsiz etmiyor.

excelente

Doçent
Reaksiyon puanı
17
bende de aynı sorun var.Türkcell maxi plus 5 kullanıyorum.önceden hiçbir sorun yoktu telefonda.şarjdaykende aynı şekilde dokunmatiği çalışıyodu.daha sonra türkcell 30 mb lık bir güncelleme yayınladı.ne güncellemesi bu bilmiyorum çünkü telefonun sürümü değişmedi.sürüm hala 4.0.4. ve o güncellemeden sonrada şarjdayken daha ekran neredeyse dokunmaz oldu.

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
bende de aynı sorun var.Türkcell maxi plus 5 kullanıyorum.önceden hiçbir sorun yoktu telefonda.şarjdaykende aynı şekilde dokunmatiği çalışıyodu.daha sonra türkcell 30 mb lık bir güncelleme yayınladı.ne güncellemesi bu bilmiyorum çünkü telefonun sürümü değişmedi.sürüm hala 4.0.4. ve o güncellemeden sonrada şarjdayken daha ekran neredeyse dokunmaz oldu.

Bendeki donanımsal sanırım kullaklık veya Speaker takınca sorun yok. Ama OTG Kablo ve telefonu şarj edince dokunmatik kullanılmıyor.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Bende yalnızca bilgisayara bağlı iken oluyor. Ama öyle tamamen ekran devre dışı değil yine kullanılabiliyor. Açılır menüler biraz sıkıntılı. Normal şarjda bir sorun yok. xperia go

f_n_di

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu sorun bende de var telefonun usb portundan herhangi bir şey bağladığınızda ekran basınca duyarlı oluyor resmen. Solaların alt kısımdaki fazlalığı yetmezmiş gibi bir de bu sorunları var :D o fazlalığı demir testeresiyle kesmek geliyor içimden ama o farklı konu :)
telefonu aldıktan sonra servize gönderdim yenisini gönderdiler sorundan dolayı yeni gelen telefonda da vardı sorun. Mağazadaki diğer telefonu denedik onda da vardı baya bi zaman geçmişti ki geçen gün yine bimekste sola gördüm ve şarj kablosunu takıp denedim onda da sorun var :) bazıları bulunduğunuz ile göre yerel elektrik şebekesinden demeye çalışmış ama bilmiyorum benim Edirne de denediğim tüm solalarda bu sorun vardı bence donanımsal bi sorun.

excelente

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Bendeki donanımsal sanırım kullaklık veya Speaker takınca sorun yok. Ama OTG Kablo ve telefonu şarj edince dokunmatik kullanılmıyor.
bendekide yazılımsal mı donanımsal mı bilmiyorum ama güncelleme yapana kadar bu sorun yoktu.şarjdayken bile dokunmatik gayet akıcıydı.şimdi ise şarjdayken nerdeyse ekranı içeri batıracam dokunabilmek için.bu sorun telefonda yaklaşık 4 aydan beridir var.hatta bu sorun için türkcell e mail attım.bana telefonu servise ver dediler.başkada telefonum yok.maxiplus 5 te çin malı sayılır.2 haftadan erken gelmez.o yüzden göndermedim de servise.gel gör ki 4 gün önce telefonu elimden düşürdüm ve üst kısımda biraz ezilmeler oldu.şimdi bu haliyle bu telefonu servise göndersem bile yapmazlar yaparsalarda para isterler.düşürdüğüm için öyle olduğunu söyleyip bir sürü masraf çıkarırlar başıma.en iyisi okul bitene kadar idare etsin beni.böyle az çok idare ediyor.Umarım bu genel soruna bir çözüm bulunur.çünkü gördüğüm kadarıyla bir çok telefonda aynı sıkıntı var.

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
bendekide yazılımsal mı donanımsal mı bilmiyorum ama güncelleme yapana kadar bu sorun yoktu.şarjdayken bile dokunmatik gayet akıcıydı.şimdi ise şarjdayken nerdeyse ekranı içeri batıracam dokunabilmek için.bu sorun telefonda yaklaşık 4 aydan beridir var.hatta bu sorun için türkcell e mail attım.bana telefonu servise ver dediler.başkada telefonum yok.maxiplus 5 te çin malı sayılır.2 haftadan erken gelmez.o yüzden göndermedim de servise.gel gör ki 4 gün önce telefonu elimden düşürdüm ve üst kısımda biraz ezilmeler oldu.şimdi bu haliyle bu telefonu servise göndersem bile yapmazlar yaparsalarda para isterler.düşürdüğüm için öyle olduğunu söyleyip bir sürü masraf çıkarırlar başıma.en iyisi okul bitene kadar idare etsin beni.böyle az çok idare ediyor.Umarım bu genel soruna bir çözüm bulunur.çünkü gördüğüm kadarıyla bir çok telefonda aynı sıkıntı var.

Çözdüm sanırım. Ekranı dokunmadan şarjda rahatça bir şekilde kullanabiliyorum. Ama dokununca kullanamıyorum. Eldivenle de rahat kullanılıyor ne ters iş anlamadım. Bu Floating Touch normalde Ekranı kilidi dokunmadan açınca işliyordu şarja takıp açınca dokunsan bile Floating Touch aktif oluyor anlayamadım bi' türlü.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar bende de vardı aynı problem ama çözdüm. Yöntemi şu; eldiven modunu kapatacaksınız :( Kapatmazsanız bu dediğiniz olay oluyor malesef. Ama sadece şarj ve USB'de. Kapattıktan sonra deneyin yine devam ederse problem o zaman yazılımındadır. Ben root atmadım geldiği gibi orjinal ICS ile duruyor. Bende ki olay bu şekilde çözüldü. Umarım sizde de olur.

samil01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bendede aynı sorun vardı burayı okurken çözdüm :D . Ben tableti kalemle kullanıyodum şarzda deilken kalemle oluyo ama şardayken olmuyo şarzdayken çok rahat bi şekilde sorunsuz kullanıyorum :D

Z

Ziyaretci Emre

SDN Okuru
Arkadaşlar bende Zenfone2 Laser kullanıyorum babamdada aynı telefonun siyah modeli var babamda bir sıkıntı yok ama ben telefonu şarja taktığım anda dokunmatik hassaslığı aşırı artıyor sayfaları kaydırırken kendi kendine uygulamaya tak diye giriyor nedir bunun çözümü arkadaşlar