Şarj uygulamaları

batuezgu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşe yarar bi şarj uygulaması var mı? Yoksa hepsi aldatmaca mı?

batuezgu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşe yarar bi şarj uygulaması var mı? Yoksa hepsi aldatmaca mı?

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Evet Battery Doctor güzel :)

batuezgu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
En iyisi o mu sizce

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Diğerlerini denemedim bilmiyorum daha iyisini biliyor musunuz?

batuezgu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
DU batery var bi de

batuezgu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet ama hangisi daha iyi karar veremedim

İSS-1

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Comodo Battery Saver uygulaması da çok güzeldir ;)

Bilgisayarlarımızda kullandığımız Comodo Firewall ve İnternet Security güvenlik çözümlerinin yapımcılarının Android için geliştirdiği çok güzel bir uygulama.

onurturan78

Asistan
Reaksiyon puanı
6
battery doctor tabi ki program yalnızca batarya üzerine şarj edilme günlerini kayıt ediyor, gereksizleri tek bir tuşla hepsini kapıyor. yani ben memnunum 5 saat daha fazla şarjım gidiyor artık hesapladın mı diyenlere evet hesapladım :yes:

batuezgu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
battery doctor tabi ki program yalnızca batarya üzerine şarj edilme günlerini kayıt ediyor, gereksizleri tek bir tuşla hepsini kapıyor. yani ben memnunum 5 saat daha fazla şarjım gidiyor artık hesapladın mı diyenlere evet hesapladım :yes:

O işlevi yapan clean master var bende gerek yok o zaman

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
şarj ya da pil tasarruf uygulamaları herhangi bir şekilde pil den tasarruf etmez.
sadece senin telefonun pilini daha düzgün kullanmama yardımcı olur.
mesela şarj azalınca ekran parlaklığını kısar vs.

çoğu işe yaramaz. üstüne arkada sürekli çalışıp belki daha çok sistem kaynağı tüketir. telefonu düzgün kullanır, uygulamaları düzgün kapatırsan gerek kalmaz bu uygulamalara.

yani sonuçta bunlar batarya nın güç depolama kapasitesine ya da telin o an harcadığı enerjiye müdahale edemez.

batuezgu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şarj ya da pil tasarruf uygulamaları herhangi bir şekilde pil den tasarruf etmez.
sadece senin telefonun pilini daha düzgün kullanmama yardımcı olur.
mesela şarj azalınca ekran parlaklığını kısar vs.

çoğu işe yaramaz. üstüne arkada sürekli çalışıp belki daha çok sistem kaynağı tüketir. telefonu düzgün kullanır, uygulamaları düzgün kapatırsan gerek kalmaz bu uygulamalara.

yani sonuçta bunlar batarya nın güç depolama kapasitesine ya da telin o an harcadığı enerjiye müdahale edemez.

Teşekkürler bilgi için

İSS-1

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Aslında bu sorunun cevabını Rootlu ve Rootsuz cihazlar diye ikiye ayırmak gerekir.

Rootsuz yani son kullanıcıya sunulan cihazlarda, şirketler kendi uygulamalarını kurarak telefonu şişirip daha fazla bir enerji giderine sebep oluyorlar. Bu da ister istemez batarya performansını etkiliyor. Ve bu cihazlarda sisteme müdahale edilip ince ayarlar yapma şansınız olmuyor.

Rootlu cihazlarda ise siz kendiniz ince ayarları yapıp daha etkili bir performans elde edebiliyorsunuz. Mesela Greenify uygulamasıyla arka planda çalışan uygulamaları uyutarak çalışmalarını engelleyebilir ve batarya ömrünü uzatabiliyorsunuz....

batuezgu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aslında bu sorunun cevabını Rootlu ve Rootsuz cihazlar diye ikiye ayırmak gerekir.

Rootsuz yani son kullanıcıya sunulan cihazlarda, şirketler kendi uygulamalarını kurarak telefonu şişirip daha fazla bir enerji giderine sebep oluyorlar. Bu da ister istemez batarya performansını etkiliyor. Ve bu cihazlarda sisteme müdahale edilip ince ayarlar yapma şansınız olmuyor.

Rootlu cihazlarda ise siz kendiniz ince ayarları yapıp daha etkili bir performans elde edebiliyorsunuz. Mesela Greenify uygulamasıyla arka planda çalışan uygulamaları uyutarak çalışmalarını engelleyebilir ve batarya ömrünü uzatabiliyorsunuz....

Peki rootsuz cihazlara bu zarar verebilir mi

İSS-1

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Hayır genel olarak herhangi bi battery doctor gibi uygulamalar

Popüler olmasına dikkat edin. Kullanıcı sayısına önem verin. Zarar vermezler ama yine de dikkatli olamkta fayda var. Tanınmış popüler uygulamaları kullanın yeni çıkmış ve puan almamış ham uygulamaları yüklemeyin.

batuezgu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Popüler olmasına dikkat edin. Kullanıcı sayısına önem verin. Zarar vermezler ama yine de dikkatli olamkta fayda var. Tanınmış popüler uygulamaları kullanın yeni çıkmış ve puan almamış ham uygulamaları yüklemeyin.
Teşekkürler

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Hepsi aldatmaca, bir işe yaradıkları yok. Sadece uygulama yazıcılarının reklam kazançlarını sağlıyor.