• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Şarap Hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan byndr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

byndr

Asistan
Riveyet olunduki, Nuh A.S kurumuş olan üzüm ağaçını söktüler. Bu sırada İblis Aleyhillane (Şeytan) gelip; Ya Nebiyyallah! üzüm ağacının yeşillenmesini istersen bana müsade et onun köküne yedi şey keseyim dedi. Nuh A.S musade buyurdular. Şaytan bir arslan, bir ayı, bir kaplan, bir maymun, bir kelb (köpek) bir horoz ve bir tilki kesip o üzüm ağacının köküne kanlarını döktü. Üzün ağacı anında yeşerdi ve üzün verdi. Üzünler yetmiş renkli idi. Halbuki ondan önce üzün tek renkliydi. Bu yüzdendirki Şarap içen kimse; arslan gibi cesaretli, ayı gibi kuvvetli, kaplan gibi öfkeli, maymun gibi oyuncu, kelp gibi yırtıcı, tilki gibi intikamcı, horoz gibi bağırıcı olur.

Kaynak: MEKASİDUT TALİBİYN
Mehmet Raif Ef.

Şaraba da diğer içkilere de karşıyım kardeşim.

şarap sevmem 3-4 ayda bir içersem oda bira içerim 1 tane..:)

kardeş sen ne diyon yaa ne soylediğinin farkındamısınn saçmalamışın haa şarap içen cennete giremez senin haberin yokmuu

Bu düşünce tamamen hurafe.Bda şeytanın bir kandırması.Alkol kullananların kendilerini haklı çıkarmaları için ortaya atılan bir düşüncedir.Hiçbir insan hayvani bir özelliğe muhtaç değildir.Çünkü insanlar ALLAHIn en şerefli varlığıdır.Müslüman bir kişi Allahın emirr ve yasaklarına sorgusuz ve tereddüdsüz inanması ve teslim olması gerekir.Şarabın haram olması üzüm suyu olmasından değildir.İçerisinde sarhoşluk veren alkol barındırmasındandır.Arpa haram değildir fakat bira haramdır.Neden?Çünkü:sarhoşluk veren alkol olmasındandır.bizler haram veya helallerin nedenine baktığımız zaman bu sonuca ulaşırız.

SAYGILARIMLA:Chrechii

Eray Araba kaza yapar diye arabaya binmeyecekmiyiz, Bıcak alırsın eline mutfakata kullanırsın ama aynı bıcakla katilde olabilirsin, Üzüm istediğin kadar ya birşey olmaz ama şarp sarhoşluk verir. Lütfen başka yerlere çekmeyelim. İnanan inanır inanmayan inanmaz. Herkesin hesabı sonunda Allah'la olacaktır.

Cherecci bu sözü bana yazdıysan beni anlamadın sanırım. Ben şarabın kötü olduğunu şeytan tarafından içat edildiğini içilmemesi gerektiğini yazmak istedim. Şunuda anlamış değilim bir adama Arslansın sen derler hoşuna gider ama arslan mundar yırtıcı ve neticede hayvandır. İnsan oğlu yaratılanların en şereflisi olrak yaratılmış ve kainat emrine verilmiştir. Allahın verdiği bu şerefi koruyamayan layık olamayanlara artık ne demeli bilmiyorum sanırım o kişilere arslan demekte arslana hakaret olur.

BYndr yok ben ölesine açıklama yapmıştım doğru değilmiyim desteklemiyorsan söyleyebilirsin.Bede ard arda yazı yazma

ozaman üzümde yemeyelim :)

Nükteyi kaçırmışsın kardeş, zaten senin gibi düşünenler yazmış bu yazıyı. :) Yani şarap iyidir hoştura getirmişler lafı.. Dinle ilgili herşey hurafedir, uydurmadır diye ezberletile ezberletile, sizin kendi zihniyetinizde olanları bile ayırt edemiyorsunuz artık. :) Bana komik bir hikaye gibi geldi, şarap sofrasında anlatılıp gülünmek için öylesine uydurulmuş bir hikaye.

İçkinin her türlüsüne karşıyım :icon_-1:

Cherechi Yazdıkların doğru sonuna kadar katılıyorum

Alkol nimet ama içersen haram.Şarap içmeyi eğer böyle özellikler varsa isterim tabi şu öfkeli bağırıcı ve oyuncuyu atalım anca o zaman.

Ben alkol sevmem en son 7 sene önce yarım şie bira devrirdim sizleri alkole bütün kötülükleirn anasındır. Babası kim peki asl sie bir soru??? benden

alkol dişidir. alkolun erkeği yoktur. alkolun erkeği diyenler yanlıdılar ŞEytan olabilir mi?

Rabbımız-Allâhımız- Yüce Kur'ân'ımızda meâlen şöyle buyuruyor:

(Ey îmân edenler..içki, *****, dikili taşlar -putlar-, ve fal okları, şeytan işi birer pislikdir. Bunlardan kaçının ki, kurtuluşa eresiniz.)

(Şeytan; içki ve kumarla sizin aranıza düşmanlık ve kin sokmak, ve sizi Allah'ı anmakdan, hatırlamakdan alıkoymak ister; artık bunlardan vazgeçdiniz değil mi?..)

Kur'ân-ı Kerîm, sayfa: 122, sûre: Mâide, âyet: 90-91

Yüce Peygamberimiz de şöyle buyurdu:

• (Her sarhoş eden-şey- haramdır. Muhakkak ki azız ve celîl olan Allah'ın her içki içene âhiretde, cehennem ehlinin terini içireceğine âid ahdi-beyânı-vardır.) (Râmüz, cild: 2, sayfa: 341, no: 1)

• (Sarhoş eden herşey, şarap hükmündedir. Ve çoğu sarhoş edenin azı da haramdır.) (Râmüz 2, s: 341, no: 2)

• (Bir kimse sabah içki içerse, akşama kadar Allah'a şirk koşmuş gibi olur..)

• (Eğer içkiyi gice içerse, sabah oluncaya kadar Allah'a şirk koşmuş gibi olur..)

• (Kim onu sarhoş oluncaya kadar içerse, Allah onun kırk gün namazını kabul etmez..)

• (Kim damarlarında içkiden birşey varken ölürse, câhiliye ölümüyle ölmüş olur..) (Râmüz, cild: 2, sayfa: 424, no: 14)

• (İçki içmedikçe kul; dîninde genişlik görmek de devam eder; içki içerse Allah onun ar perdesini yırtar, ve şeytan onun; sahibi, kulağı, gözü ve her kötülüğe yönelten ve her hayırdan geri bırakan ayağı olur.) (Ririıüz, cild: 2, sayfa: 354, no: 9)

• (Bir kimse; Allah'a ve âhiret gününe inanıyorsa, içki içilen sofraya oturmasın..) (Râmüz 2, sayfa: 439, no: 6)

• (Cebrâil-a.s.-; bana geldi ve dediki: Yâ Muhammed (s.a.v) Allah içkiye, onu yapana, yapdırana, içene, taşıyana, kendisine taşınılan kimseye, satana, satın alana, ikram edene, dağıtana, yayana, içirene lanet etdi.) (Râmüz, cild: l, sayfa: 11, no: 2)

• (Yapılan içkilerin hangisi olursa olsun sarhoş edici ise haramdır; beyazı da, kırmızısı da, siyahı da, yeşili de haramdır.) (Râmüz, cild: l, sayfa: 234, no: 4)

• (Allah içkiye de, içene de, sunana da, satana da, satın alana da, sıkana ve sıktırana da, taşıyana da, kendine getirene de ve parasını yiyene de lanet etsin..) (Râmüz, cild: 2 sayfa: 347, no: 9)

• (İçki mübtelâsı adam kabrinden çıkınca, iki gözü arasında şu yazıyı görür: -Allah'ın mağfiretinden mahrumdur.) (Râmüz, cild: 2, sayfa: 508, no: 1)

• (Ümmetim, âhir zamanda içkiyi, adını değiştirerek içer.) -Bira .. vesaire gibi- (Râmüz, cild: l, sayfa: 117, no: 6)

• (İçki derddir, deva değildir.) (Râmüz, cild: l, sayfa: 140, no: 4)

• (Ümmetimden bir gurub içkiyi, adını değiştirerek içer; başlarında çalgıcı kadınlar şarkı söyler. Allah-c.c- bunları yere batırır, maymun ve domuz şekline sokar.) (Râmüz, cild: 2, sayfa: 267, no: 6)

• (İçki bütün kötülükleri doğurur; günahların en büyüğüdür. Onu içen kimse: Annesinin, teyzesinin, halasının, üstüne çıkmış gibi olur.) (Râmüz, cild: l, sayfa: 205, no: 14)

• (İçkiden kaçının; zira o, her kötülüğün anahtarıdır.) (Râmüz, cild: l, sayfa: 16 no: 2)

• (Cebrail-a.s- geldi ve dediki: Yâ Muhammed (s.a.v), içkiye devam eden, puta tapan gibidir.) (Râmüz, cild: l, sayfa: 72, no: 2)