Santranç Programlama

ultrAdem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar,ben yazılım öğrenmeye karar verdim ve bir amaç olmadan sadece öğrenmenin bir anlamı olmuyor o yüzden santranç uygulaması yazmayı düşünüyorum bunun için hangi diller idealdir ve hem programlamayı öğrenmek hemde santranç uygulamasını başarıyla yazmak için nasıl bir yol izmeleliyim ?

FullScreen

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Konuya uzak olsam da sen biraz cin olmadan adam çarpmaya kalkıyosun gibi görünüyor.
Ya da şöyle desek daha doğru olur, alfabeyi öğrenmeden ansiklopedi yazayım der gibisin.
Arkadaşlar sana ne yapman gerektiğini söyleyecekler.

ultrAdem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cin olmadan adam çarpmak ne alaka anlamadım:S Ben bir amaç için öğrenirken daha çok verim alıyorum ve hevesim kırılmıyor ben hemen 1 ay sonra uygulama bitecek filan demiyorum sadece bu amaç için öğrenmek istediğimi söylüyorum

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Hangi dili biliyorsan onu kullan derim. Satrançtan önce damağa el atsan daha iyi olur.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Evet dama. (Telefon otomatik kelime düzeltmesinden dolayı çıkan bir sorun.)
Programlama öğrenmede amacın nedir? C/C++ ile her platforma hükmedebilirsin.

tachyon

Doçent
Reaksiyon puanı
59
Tümden gelimli programlama dili öğrenilmez. Tersi bir teknik şimdiye kadar hiç duymadım. Programlama dili tüme varımlı öğrenilir. Yani işe temel ve basit yönden başlanılır zora doğru gidilir. Normal dil eğitimi gibi değildir. Zaten eğitim videoları izlenildiğinde bu çok rahat bir şekilde farkedilir. Bu hususta sizin düşünmeniz gereken en önemli konu hangi programlama diline başlayacağınız. Eğer bu işte azminizin ve sabrınızın olduğunu düşünüyorsanız programlama dillerinin en babası olan C ve C++ idealdir. Forumda bildiğim kadarıyla bununla ilgili eğitim videoları var.

ultrAdem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
engerex tamam teşekkürler,şuan aklımda net birşey yok,ilerde iş olarak yapmayı dusunuyorum.
Tachyon anladım kardeşim ozaman şöyle sorayım C ve C++ dillerinde en temel hangi uygulamaları yapmamı önerirsn ?