Sansür dizboyu!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

pulsarkuant

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Her fırsatta sansüre karşı duruşu ile övünen SDN, kavga çıkmasın başlığı altında Gündem/Türkiye bölümünde tuhaf bir uygulama başlatmıştı. En başta olumlu gibi görünen şey şu an tam olarak zıvanadan çıkmış ve ilgili mod veya moderatörlerin ideoloji ve görüşlerine kalmıştır.
Haber sitelerinden alıntı yapılarak açılan konular (ki bana ait 5ten fazla güme gitti) yayına girmiyor ve konu açılmıyor.
Diğer açılan konulara bakıyorum ve karşılaştırıyorum benimkiler onlara göre bayağı hafif kalır ama belliki mod'un ideolojisine uymuyordu!!
Bu saçma sapan uygulamadan şikayetçi değilim zira dinleyende kaalede alanda olmayacak.
Sadece SND'nin başka bir sansür karşıtı haberinde ne kadar gülünç ve kendiyle çelişkili olacağını göstermek istedim..

CZC

Profesör
Reaksiyon puanı
1
İlk bakışta mantıklı gibi görünüyor yazdıkların..

Ama daha birkaç saat önce cinnet cinayet durumu olmadı mı bahsettiğin başlıkta?

Birileri İslam dininin peygamberine hakaret etti.. Ve inançlı insanlar Atatürk'ü ve o yazıyı tartışmaktan ADAM GİBİ BİR TEPKİ VERMEYE ZAMAN BULAMADI :(

Birileri benim dinime sövebiliyorsa, benim peygamberime sövebiliyorsa bu özgürlükmüdür?

Kaldı ki çaktırmadan Atatürk'e ve devlete sövmeyi, laf sokmayı görev bilen insanlar da yok mu forumda?

Adam gibi birşeyleri tartışamıyorsak, özgürlüklerin suyunu çıkarmayı kendi özgürlüğümüz sancak kadar sivri zekalıysak az bile bu sansürler..

tsewen

Doçent
Reaksiyon puanı
1

Birileri İslam dininin peygamberine hakaret etti.. Ve inançlı insanlar Atatürk'ü ve o yazıyı tartışmaktan ADAM GİBİ BİR TEPKİ VERMEYE ZAMAN BULAMADI :(

Birileri benim dinime sövebiliyorsa, benim peygamberime sövebiliyorsa bu özgürlükmüdür?

Kaldı ki çaktırmadan Atatürk'e ve devlete sövmeyi, laf sokmayı görev bilen insanlar da yok mu forumda?

Adam gibi birşeyleri tartışamıyorsak, özgürlüklerin suyunu çıkarmayı kendi özgürlüğümüz sancak kadar sivri zekalıysak az bile bu sansürler..
katılıyorum danimarka ve bazı avrupa ülkelerinde peygamberimize küfredenlere ne tepki verdiniz acaba:wassat:

EBB

Doçent
Reaksiyon puanı
2
SDN'nin bir çok uygulamasına şapka çıkarırken.. Bahsi geçen uygulamayı yersiz ve taraflı buluyorum..

İlgili bölümde yorum yapıp moderatörlerin devreye girmesi bekleniyor.. Forumda böyle bir uygulama saçma değil mi?

Ya gözlem ve müdahele de yetersizlik var..

ya da bilmediğimiz bir forum biçimi için ilk adım atıldı..

Forumda iddia edildiği gibi değerlere hakaret edenler olduğunda;

- Mod tarafından mesajın içeriğinin değiştirilmesi..
- Kilit vurulması..
- gayrı ciddi uyarıların yapılması..

ne kadar caydırıcı?

Bu tür durumlarda caydırıcı cezalar olmayınca, hakaret edenin hakareti yanına kâr kalıyor.. Değerlerine sahip çıkmaya çalışanın lafı klavyede hayal oluyor.. vs.. vs..

Bir çok forumda da bu var.. İyi bir ceza sistemi uygulanırsa tabiri caizse modlar "kuş uçurtmayacak" şekilde davranırsa sorun çözülür diye düşünüyorum.. Yetersiz kalma söz konusu ise o zaman kadronun genişlemesi gerek..

pulsarkuant

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Sizde söylediklerinzide haklısınız ancak benim bahsettiğim mevzular tamamen ayrı bir daldaydıu. Meserla Kılıçdaroğlu hakkında 2 gün önce Ülke TV'de yayınlanan program ile ilgili bir haberi kaynak vererek aktardım ancak boşuna vakit kaybı. Şimdi bakıyorum Kılıçdaroğlu yayından kaçmış gelmemiş telefonlara cevap vermiyor ve bu konu kabul ediliyor. 2 gün önce benim konuda ne gariplik vardı peki. 1,5 haftadır 1 tane bile konum açılmadı. Moderatör dediklerimiz sonuçta çoğunlukla 20 yaş altı çocuklar ve bunların yazılan her konuyu kavrayabilip anlaması zaten başlı başına bir mesele!!! İlla problem modların yaşlarıda değil. Eğitim ve genel kültürleride bu işte önemli. Göründüğü kadarıyla yerlerde geziyorlar...

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
forumun genelini tehlikeye atıcak tartışmalar bunlar.
şahsen siyasal değer kazanabilcek haberlerin bu kadar başarılı bir forumdan uzak durmasının gerektiğini düşünüyorum.
(bkz: Bu siteye erişim engellenmiştir)

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
bak tehlikeye atarım bak konuşma sana bi siyasi içerik açarım kitlenir kalırsın gonuşma ba hala gonuşuyo

pulsarkuant

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Neyse anladık zaten YASSAH MIŞ!!! YASSAH GARDAŞIM YASSAH!

onair

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Sizde söylediklerinzide haklısınız ancak benim bahsettiğim mevzular tamamen ayrı bir daldaydıu. Meserla Kılıçdaroğlu hakkında 2 gün önce Ülke TV'de yayınlanan program ile ilgili bir haberi kaynak vererek aktardım ancak boşuna vakit kaybı. Şimdi bakıyorum Kılıçdaroğlu yayından kaçmış gelmemiş telefonlara cevap vermiyor ve bu konu kabul ediliyor. 2 gün önce benim konuda ne gariplik vardı peki. 1,5 haftadır 1 tane bile konum açılmadı. Moderatör dediklerimiz sonuçta çoğunlukla 20 yaş altı çocuklar ve bunların yazılan her konuyu kavrayabilip anlaması zaten başlı başına bir mesele!!! İlla problem modların yaşlarıda değil. Eğitim ve genel kültürleride bu işte önemli. Göründüğü kadarıyla yerlerde geziyorlar...

Bu, kırmızı ile belirlediğim yazını neye, hangi kaynağa dayanarak yazdığını biz SDN nin eğitimsiz ve genel kültürsüz modlarına açıklar mısın pulsar arkadaşım. Kimin kim olduğunu, eğitim seviyesi ve genel kültürünü biz senden daha iyi biliyoruz. Bunda merakın kalmasın. Neyse, sorumun cevabını verirsen sevinirim.
Teşekkürler.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Bir de şu var, bir zaman yönetimde de dile getirmiştim pek ciddiye alınmadı; bir konu açılıyor, insanlar akıllı uslu konuşuyorlar, sayfalarca konuşuyorlar. Sonra densizin biri çıkıp kötü şeyler söyleyince konu kilitleniyor. Oysa onun mesajı silinip kendisine uyarıda bulunulsa daha iyi olur.

Zamanında yerel moderatör arkadaşlara da özel mesajla durumu ilettim, konuyu konuşmanın bir anlamı kalmıyor tüm yorumlar da çöpe gidiyor, gerektiğinde aynı konuda bir tane açılmak zorunda kalınıyor vs; ama bu soruna çözüm getirmemeyi tercih ettiler. Herhalde yönetim aşamasında bir sorun düzeyine ulaşmadı bu mevzu henüz. :)

Khaldedon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Her fırsatta sansüre karşı duruşu ile övünen SDN, kavga çıkmasın başlığı altında Gündem/Türkiye bölümünde tuhaf bir uygulama başlatmıştı. En başta olumlu gibi görünen şey şu an tam olarak zıvanadan çıkmış ve ilgili mod veya moderatörlerin ideoloji ve görüşlerine kalmıştır.
Haber sitelerinden alıntı yapılarak açılan konular (ki bana ait 5ten fazla güme gitti) yayına girmiyor ve konu açılmıyor.
Diğer açılan konulara bakıyorum ve karşılaştırıyorum benimkiler onlara göre bayağı hafif kalır ama belliki mod'un ideolojisine uymuyordu!!
Bu saçma sapan uygulamadan şikayetçi değilim zira dinleyende kaalede alanda olmayacak.
Sadece SND'nin başka bir sansür karşıtı haberinde ne kadar gülünç ve kendiyle çelişkili olacağını göstermek istedim..

Yazılarının Büyük Bir kısmına katılıyorum ve Yaş konsunda Çok isabetliDavranmışsın Ben Modların Bir coğuna baktım Biçimsiz ve Cocuk Denebilecek Tipler Ve özellikle Solcu Kesimden yanalar yani Siyaset yok diyorlar Ama Solla İlgili olunca konuluyor Dindar kesim ve İslami kesimler Siyasi içeriktir Alınmaz deniyor Ben kendim Bizzat şahit oldum Burada Çok fazla kaynaklı Haberim Gitti Modlardan Aralarında Bir kaçı Sağlam Namazında Niyazında Diğer modlar Üfürükçü Tipler Ağır konuşmuş Olşabilirm ama Eleştiri yapmak istemedim Çünkü Eskiden Eleştiriyi kaldırıyorlardı Simdi Eleştiriye Tahammülleri yok Belkide Forumda Asıldıkları Bayanlar Karşısından Küçük Düşecekler ;)

onair

Profesör
Reaksiyon puanı
7
İşte pulsar arkadaşım, eğitim seviyesi dedin. Sana örnek bir mesajı Khaldedon arkadaşımız verdi. Yorumlarsan sevinirim. Birde unutmadan önceki sorumada cevap vermedin daha.

pulsarkuant

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İşte pulsar arkadaşım, eğitim seviyesi dedin. Sana örnek bir mesajı Khaldedon arkadaşımız verdi. Yorumlarsan sevinirim. Birde unutmadan önceki sorumada cevap vermedin daha.

Ne alaka şimdi. Cümle içinde kelime başlarında büyük harflere mi takıldınız? Arkadaşın söylediklerine bakınız lütfen. İş imlaya kaldıysa kendi mesaj arşivinize bakın daha çok göreceksiniz!!!

ayhan.akyuz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
iyi güzelde arkadaşlar gerçekten bildiği konularda yazsa bilmediği konularda ahkam kesmese dini konulardada hüküm vermeye çalışmasa
anlayamadığımız veya açık olmayan site kuralları!!!!olabilir
çok önemli bir konuda sağlam linkle işlediğim konu başlık ilk harfi küçük!!!!link solda değil diye kilitlendi tabi çok açıklayıcı!!!açıklamalar geldi özellikle atatürkle ilgili çarpık düşünceler verildikten sonra kilit
bunun dediğiniz gibi sol görüşten kaynaklandığını kabul etmiyorum hatta bu siteye takılanlarda gerçek diyaletik materyelis görüş veya jargonu görmüyorun sadece sınırlı sayıda aydıklıkçı görüşü empoze etmeye çalışan arkadaşlarımız var bunlarda paslaşıyor içlerinden biri yanlış anlaşıldığını öyle olmadığını belirtti kaldı iki [üçtü]
çok güzel bir site bu siteyi birlikte koruyacağız[bu işin cezai sorumluluğuda var)yazılarımızda rencide edecek ifadelere yer vermezsek bilmediğimiz konularda ahkam kesmessek moderatör arkadaşlarada fazla yüklenmezsek iyi olur kanaatindeyim
gerçekten en büyük forum sitelerinden idaresi zor ve bila ücret kabul edecek olanınızında mevcut olacağını zannetmiyorum

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
bence çok iyi bir uygulama buraya açılan koular saçma sapan oluyor millet birbirini yiyor niye ???? modlarımız adminlerimiz çok iyi bir uygulama yaptılar onları tebrik ediyorum.

Bence sizde bunu kabul edin ya da tartışmalarınızı başka yerlerde yapın.

Khaldedon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence çok iyi bir uygulama buraya açılan koular saçma sapan oluyor millet birbirini yiyor niye ???? modlarımız adminlerimiz çok iyi bir uygulama yaptılar onları tebrik ediyorum.

Bence sizde bunu kabul edin ya da tartışmalarınızı başka yerlerde yapın.

Sen Alt yapı Kurma Yolunda Baya ilerliyorsun Boyle Ol Senide Yakında Mod Yaparlar Zaten Baksanıza Elinizi Sallasanız Mod Ama bdenden Demesi Bu saçma Sapan Ego Tatminleri İle Bu Forumda Modlar Başbaşa kalacaksınız Kimse kalmayacak Artık Yersiniz Birbirinizi :) Ve Yukarıdaki Arkadaşa İnat Yazılarımı Hep Büyük Harfle Yazıyorum Evet Ben Dağdan Geldim Eğitim Seviyem Çok Düşük Ben Yazdıklarımın Başını Büyük Yapıyorum Çünkü Benim Yazdığım Herşey Özel Size Göre Dağdan Gelmiş Gibi Olsada Bu arada Dağdan Geldiğim Halde Yalakalığı Nasıl Tesbit Ediyorum

Yap Snde Bi Beste Soyle Şarkını :)

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
insanların eğitim durumları kültürleri nasıl burdan bakınca belli oluyor anlamadım.eğitimden kastınız üniversite mezunu olmak mı?

ben elmacık arkadaşıma katılıyorum belki kounlaar kilit vurmak yerine msjlar silinse herkesn söylemek istediğini söylebilse daha güzel olabilir

ama bu mod. onayından geçme süreci bence gayet güzel gidiyor.bilmem dikkatinizi çekti mi bu karardan sonra tartışma olmadı.

ben ayrıca forumda bir yalakalık havası sezmiyorum

yönetimi de epey destekledm beni de mi mod yaparlar artık ne :D:D:D

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
ama bu mod. onayından geçme süreci bence gayet güzel gidiyor.bilmem dikkatinizi çekti mi bu karardan sonra tartışma olmadı.

Arkadaşım zaten tartışmayı da modlar çıkarıyodu. khalderon adlı arkadaşa katılıyorum modlar acayip solcu ama sol ne demek sağ ne demek bilmeyen tipler.

Çok ciddiyim.

Şimdi kafamızı kaldırınca solun da sağın da kendileriyle çeliştiğini görüyoruz.
Ama şimdinin solcuları solculuğun ne demek olduğunu idrak 'edemediği' için Atatürk'ü de solcu olarak ifade ediyorlar.
Şimdini CHP'si de solcu mesela. Bi de diyor ki Atatürk'ün partisi.
Terbiyemi bozdurmayın.

İlk merkez sağ parti CHP'dir. İlk sol parti de DSP'dir. Şimdilerde herkes solcu oldu Saadet'tir, AKP'dir vb sağcı.

Ulan sağcılık solculuk böyle birşey değil ki!

Solculuk zihniyeti manda zihniyetiyle bölücü zihniyetiyle aynıdır. En esaslı solcu DEHAP'tır, TKP'dir. Asıl solcu bunlarken sen çık CHP ben Atatürk'ün kurduğu solcu partiyim de.

SDN modları da yesin. Yemeyen bilinçli üyecikler uçurulsun.

Mod olmak mesele değil, taraflı olmak da mesele değil önemli olan taraflıyken de tarafsız davranabilmek.

Ben; ne solcu, ne sağcı, ne de ortacıyım. Kavga olan konulardaki her mesajımda ülkemizin geleceğinin bu günlerdeki gibi olmaması için birlik, beraberlik olmamızı; yerimizde saymayıp çalışmamızı söyledim.

Yanlış mı söyledim???

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153
Bu konu ile ilgili defalarca konu açıldı, değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Bu arada yaşımı merak edenler profilimden bakabilirler.

KİLİT

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...