Sanal Uyuşturucu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hellish
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hellish

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Her geçen gün yozlaşma konusunda koşar adımlarla ilerliyoruz. Bunu herkes biliyor fakat bunun önün geçen ne yazık ki yok. Geçen hafta bir bijutericide 55 yaşlarında bir hanımın liseye giden kızı için kocaman halka içine "sexy" yazılmış küpeleri nasıl bir hevesle aldığını fark ettim. Kendi, kendime güler misin ağlar mısın, dedim. Nedir bu ? Bizi bu kadar değiştiren nedir ?Her sabah kadın programlarını seyreden annelerimizin beyinlerine sanal bir uyuşturucu veriliyor, Hiçbir ağrı sızı yok fakat ciddi bir bağımlılık var. Petek Dinçöz öyle küpe taktı, Seda Sayan nerdeyse mahrem hayatını deşifre etme raddesine geldi diye, bizim de kollarımızı sıvayıp onlarla tabiri caizse "sidikmi" yarıştırmamız gerekir ? Komik duruma düşmekte var tabiî ki işin ucunda, özenirken bile akıllı örnekleri seçmek lazım. Antalyalı işadamı gibi "mod pimp" (şık p.....) yazılı kazağı giyersek adama, aklın nerdeydi diye sorarlar. Aslında fark etmeden kendi kimliğimizden sıyrılmak için bir çok şey yapılıyor.Her nedense gün geçtikçe her şeye alışır olduk, alıştırıldık. Bir toplumun bilincini al aşağı eden faktörlerin başında "medya, din simsarlığı, özenti, taklitçilik, kolay para kazanma vb." geliyor. Bizim ülkemizde bunlar fazlasıyla yozlaşmış durumda .Düşünme yeteneğini kaybetmiş bir toplum her zaman kolay lokmadır. Kolay lokma olmayalım.

entelsofi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kesinlikle katılıyorum. Ama kolaylokma olmamak için insanın ilk önce kendini muhasebe etmesi gerekli bence.

cabbarcan

Profesör
Reaksiyon puanı
1
O sabah programları iğrenç.. ;D onlara izleyecek durumda ise insnalar.. beğenerek izliyorlarsa... bırak onların başına ne gelse müstehaktır...

iol99

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Seda Sayan demeyin bana |)