Sanal PC ye dosya aktaramıyom..

talha_252

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Virtual box kullanıyorum ama içine dosya aktaramıyorum..Ne yaptımsa olmadı..Acaba bir çözü
mü var mı?Mesela eklentisi sürükle bırak gibi..

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
ev sahibi bilgisayarla konuk bilgisayar aynı networkte değilmi? klasör paylaşımı yap
sonra ağ komşularımdan ulaşırsın diğer bilgisayara yada başlat->çalıştır'a \\192.168.5.2 şeklinde ip adresini yaz olsun bitsin
tabi konuk bilgisayar windows değilse bazı ayarlar yapman gerekebilir.

Byones

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
awelt9.jpg

Kurduğun sanalpc nin ayarları atında Paylaşılan dizinler diye bir kısım var, oradan yapacaksın. Üstteki resimleri numara sırasına göre yap. 3 numaralı kısımda paylaşıma açacağın klasöru seçeceksin ve Dizin adına istediğini yaz. Daha sonra tamam diyerek pencereleri kapat. sanal makinanı çalıştır ve sanal işletim sisteminde çalıştıra \\vboxsvr\paylaşımadı şeklinde yaz direk paylaşıma açtığın klasöre girmiş olursun. Paylaşım adı senin dizinadı olarak verdiğin addır. Bu dediklerim windows tan windowsa geçerlidir. Sanal pc linux ise başka şeyle yapmak gerekebilir. buna rağmen olmazsa sana işletim sistemine Misafir eklentilerini kurduğuna emin ol. Aygıtlar menüsü altında bulabilirsin.

VirtualBox ağda NAT kullandığı için direk olarak klasörü paylaşıma açarak sanal makinadan bu paylaşımdaki klasöre ulaşamıyorsunuz.

talha_252

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Hata veriyor bu arada işletim sistemlerini ikisi de xp ama bulunamadı falan diyo

talha_252

Asistan
Reaksiyon puanı
1
wt8yur8h8zhwdbi9zrw9.jpg

ata bu acil yardıma ihtiyacım var...

ich

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaslar ayni sorun bendede var bendeki ana bilgisayar XP sanal bilgisayar Vista ama ikisinin arasinda bir türlü baglantiyi kuramadim bunu nasil yapabilirim?