Sanal Makinede Android Kurarken Aldığım Hata

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Merhabalar. Sanal makinede Android kuracaktım. Şu videodakileri uyguluyordum ta ki sanal makinedeki işletim sistemini kurmak için başlatana kadar. Daha sonrasında hata mesajı sandığım şu yazı çıktı ekrana:
This requires an x86-64 CPU, but only detected an i686 CPU. Unable to boot - please use a kernel appropriate for your CPU.
virtualbox hatası.jpg

@mfi @f.krtl1 @Ben Kenobi Ne yapabilirim? Resimdeki yazıda tam olarak ne diyor?
--- Gönderi Güncellendi ---
Şu videoyu buldum:
İnşaAllah sorun çözülür.

D

Deleted member 216045

SDN Okuru
son durum ne çözebildin mi?
bu arada sanal makineye hiç android kurmadım o yüzden bu konuda fazla bilgili değilim ama illa ki youtubede ki videolardan yararlanarak sorunları çözebilirsin.
bu arada sana sanal makineyi bluestack gibi kendi reklamlarını programları olmadan temiz bir androide sahip olman için önerdim

küheylanTR

Doçent
Reaksiyon puanı
1,067
Videodaki çözüm doğru.İşlemcinin mimarisine göre kernel seçersen daha stabil,optimize çalışır :)

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
@f.krtl1 VirtualBox ile Android kurdum. Ama düzgün çalışmıyor. Aslında düzgünce başladı ama farenin sol tıkına basıp hareket ettirebiliyorum. Yani farenin sol tıkına basılı tutmazsam bir şeyler seçemiyor, menüye geçiş yapamıyordum. Ancak farenin sol tıkına basılı tutunca fareyi hareket ettirip açmak istediğim şeyin üzerine gelip tıklayabiliyorum. Acaba bu sorunu başkaları da yaşamış mıdır?

küheylanTR

Doçent
Reaksiyon puanı
1,067
@f.krtl1 VirtualBox ile Android kurdum. Ama düzgün çalışmıyor. Aslında düzgünce başladı ama farenin sol tıkına basıp hareket ettirebiliyorum. Yani farenin sol tıkına basılı tutmazsam bir şeyler seçemiyor, menüye geçiş yapamıyordum. Ancak farenin sol tıkına basılı tutunca fareyi hareket ettirip açmak istediğim şeyin üzerine gelip tıklayabiliyorum. Acaba bu sorunu başkaları da yaşamış mıdır?
Android kurdum dediğiniz Android x-86 sanırım onu bi ara bende denedim fakat ısınamadım pek kullanışlı değil hele sanal makine ile beter bişey fare ile ilgili bir ayar yapılması gerekiyor yapılsa bile verimli değil.Aynı sorunu bende yaşadım fare ayarı şöyle VirtualBox'ın girdi bölümünden fare bütünleştirmeyi açın ve devam edin.Yukarıda da belirttiğim gibi pek kullanışlı değil :)

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Android kurdum dediğiniz Android x-86 sanırım onu bi ara bende denedim fakat ısınamadım pek kullanışlı değil hele sanal makine ile beter bişey fare ile ilgili bir ayar yapılması gerekiyor yapılsa bile verimli değil.Aynı sorunu bende yaşadım fare ayarı şöyle VirtualBox'ın girdi bölümünden fare bütünleştirmeyi açın ve devam edin.Yukarıda da belirttiğim gibi pek kullanışlı değil :)
Evet. Size katılıyorum. Android x-86'yı kurdum. Bir bakayım şu VirtualBox'taki fare ayarına. :)