Sanal Makine Yazılımı...

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Mac OS X için programlada özellikle MS-DOS,UNIX tarzı çok eski sistemler dahi her türlü sistemi çalıştıracak ve kolay arayüze sahip olan bir Virtual Machine yazılımı arıyorum.

Önümde VMWare , Parallels Desktop , Virtual Box var.Fiyatlandırma önemli değil fakat sanırım birinde pad'i kaydırınca direk diğer sisteme geçiyormuş.

Sistem özelliklerimden kısaca , Mac OS X El Capitan , i5 1.6Ghz Core işlemci , 4 GB Bellek mevcut.Grafik kartım HD 6000 1.5GB.Bunlar aklımdakiler.Şimdiden teşekkür ederim.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Bildiğim kadarıyla en gelişmişi vmware fusion

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Parallels Desktop iyi geldi şuan gözüme , lisans bulmam vs. işi de var.

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Parallels Desktop iyi geldi şuan gözüme , lisans bulmam vs. işi de var.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,012
Bir den fazla emülatör veya sanal makine kullanabilirsin. Genelde her sanal makine belirli sistemi veya sistemleri iyi destekler.

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Bir den fazla emülatör veya sanal makine kullanabilirsin. Genelde her sanal makine belirli sistemi veya sistemleri iyi destekler.

Tek sanallaştırma programı üzerinden çalıştırmak daha mantıklı geliyor bana.Dediğim ilkel sistemler için neler önerirsiniz ?

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,012
Dos için Dosbox veya Dosemu

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Bir kaç video izledim de , Parallels vs VMware tarzı videolarda performans hemen hemen aynı , işlemci geçirme konusunda Parallels az farkla önde , OpenGL Grafik konsuunda Parallels 46FPS , VMware 6.5FPS arasında alıyor , yani Parallels biraz daha iyi.Bugün ya da yarın lisans temin edeceğim.

KNSLGR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ben laptop'a sanal olarak kurmak istiyorum fakat benim elimde iMac'in yazılımı var o da laptopda çalışıyor fakat pil göstergesi falan olmadığı için kullanışlı olmuyor. Benim sistemimin macbook lar ile aynı olduğunu düşünüyorum. Macbook ların el capitan iso dosyasını bulabileceğim bir yer biliyor musunuz?

sinantavlasoglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba ben sanal makine için virtualbox ı yükledim windows 10 un iso dosyasınıda yükledim ama kurulum açınca bir süre sonra resimdede gösterdiğim gibi durduruldu yazıyor sebebi nedir acaba nasıl düzeltirim ?

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    232.1 KB · Görüntüleme: 471