Sanal makine ile Linux

Zafer Computer

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Arkadaşlar sanal makine ile Linux kurmak istiyorum Ubuntu özellikle nasıl kuracağım bir de Bilgisayar 2GB RAM Intel Core 2 Duo 2.30 Ekran kartı 256 MB paylaşmışım 1GB paylaşımlı. teşekkürler şimdiden bir de hangi programlar daha iyi sanal makine için :)

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,010
VirtualBox kullan. ubuntu için en iyisi ve sanal işletim sistemi için fazla ram kullanmıyor. Varsayılan ayarları seç yeterç Ubuntu en iyi desteklenen sistemler arasında ismen seçenek olarak var. Bazı sanal Makineler bazı sistemleri daha iyi destekleyebiliyorlar. VirtualBox, kullanım açısındanda en kolayı. Bazı işletim sistemlerini sanal kurulum için hazırlanmış olabiliyorlar. Linux mint mesela VirtualBox ile kullanım için gerekli eklentiler sistemde kurulu ve hazır geliyor.

Sana Mkinede kullanım her zaman biraz kısıtlıdır. Bu önlenemez bir durum ve bence sadece denemek ötesine fazla gidilemiyor. Çok büyük bir beklentin olmasın.

HYuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Arkadaşlar sanal makine ile Linux kurmak istiyorum Ubuntu özellikle nasıl kuracağım bir de Bilgisayar 2GB RAM Intel Core 2 Duo 2.30 Ekran kartı 256 MB paylaşmışım 1GB paylaşımlı. teşekkürler şimdiden bir de hangi programlar daha iyi sanal makine için :)
Sanal os olayına takmışsın anlaşılan

- - - Mesaj Güncellendi - - -

vmware kullan

BLACKPOWERTURBO

Profesör
Reaksiyon puanı
3
en iyi vmware
kurmasi tahmin etiginden daha basit anlatimlara bak

Zafer Computer

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Cok saolun evet aynısını mac için de sordum başka bir konuda :biggrin:

cihan09

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
vmware ve virtualbox dahili wireless kartını tanımıyorlar usb wireless kart isitolar bu ikisi dışında sorun yaratmadan çalıştıracak program varmı ?

Zafer Computer

Doçent
Reaksiyon puanı
9
vmware ve virtualbox dahili wireless kartını tanımıyorlar usb wireless kart isitolar bu ikisi dışında sorun yaratmadan çalıştıracak program varmı ?

Anlaşılan BackTrack ya da Kali Linux kullanıp WiFi hackliceksin :D . Yanıldım mı :) yok sadece USB adaptörle olur ya da Live CD kullan :D

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Ağ ayarlarından NAT'ı seç sonra da wifi adaptörünü seç tamamdır

cihan09

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aslında ihtiyacım yok şu anda ama kenarda dursun diye istedim.. windows açıkken çalıştırabileyim... ama malesef