Samsung yazisi

omarfaruk44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Arkadaşlar
Yurtdışından S5 (SM-G900H) almıştım. Dün telefonu sıfırlamak istedim sıfırlanırken telefon kapandı ve açılırken Samsung yazısında takıldı. Araştırdım ancak pek anlamadım IMEI falan sıkıntı olur yazıyordu. yardımcı olabilir misin nasıl açabilirim telefonu. (Önceden root yapmayı denedim ancak bir yerde takılıp yarıda bırakmıştım.Recovery mode sanırım ses açma-home-power ile yapılıyor ama basınca bir şey olmuyor, ses kapama-power-home tışlarına basıncada odin mode çıkıyor.)

NeoDJV

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Sanırım CMW yüklemeye çalıştın o esnada bir hata yaptı isen açılmaması ve logoda takılması çok normal. Şimdi, telefon orjinal ise yapacağın tek birşey var. Bataryayı çıkarıp altında ki S/N numarasını not al bir kağıda. Telefonu dediğin gibi Odin moduna al, bilgisayarında Kies yazılımı yüklü olsun. USB kablo ile PC ye bağla. Ardından Kies yazılımından Araçlar sekmesinde "Başlangıç konumuna getirme" şeklinde bir yazı göreceksin. Ona tıkla, telefonun modelini soracak. Modelini yaz, ardından seri no isteyecek. Not aldığın seri numarasını da yaz ve kurtarmayı başlat. Bu dediğim orjinal telefonlar için geçerli. Yok replika bir cihaz ise bu, uygun bir ROM bulup MTKDroid ile yada Flash ile yüklemek gerekli.

omarfaruk44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
replika ya da orjinal olduğunu nasıl anlayabilirim ? (biraz uzağım da telefonlara)

NeoDJV

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Antutu Benchmark yazılımını yükleyerek ama şuan telefon açılmadığı için mecbur Kies üzerinden kontrol edebilirsin. Dediğim şekilde Kies ile kurtarma dene. Olmazsa yani Kies cihazı görmez ise MTK Droid yazılımı ile bakarız. Zaten MTK Droid kablodan cihazı tanırsan bil ki replikadır o. İstersen e-devlet üzerinden imei kontrolü de yapabilirsin. Orjinal imei yüklenmiş olsa bile imei nin hangi telefona ait olduğunu görebiliyorsun. Oradan da anlarsın hemen.