Öneri Samsung Ve Xiaomi Arasında Kalmak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan wtr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

wtr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Yaklaşık 3200 tl bir bütçeyle bir telefon alacağım. Aklımda a51, a32 ve Xiaomi note9s var. Samsung mu tercih etmeliyim yada Xiaomi mi? Alacağım telefonu 4 yıl kullanacağım ve bu süre zarfında kasmanin en alt düzeyde olacağı bir telefon istiyorum. Sizin önerileriniz nelerdir?

ember_moon7

Profesör
Reaksiyon puanı
2,168
Yaklaşık 3200 tl bir bütçeyle bir telefon alacağım. Aklımda a51, a32 ve Xiaomi note9s var. Samsung mu tercih etmeliyim yada Xiaomi mi? Alacağım telefonu 4 yıl kullanacağım ve bu süre zarfında kasmanin en alt düzeyde olacağı bir telefon istiyorum. Sizin önerileriniz nelerdir?
Xiaomi'nin yazılım konusunda berbat olduğunu söyleyebilirim. Bir çok Xiaomi kullanıcısı da, yazılımdan şikayetçi. Xiaomi Note 9s alınabilir, yukarıda dediğim gibi, yazılım anlamında berbat. Onun dışında, özellik bakımından A51'i tercih edebilirsiniz. Diğer arkadaşların, tavsiyelerini beklemenizi öneririm. Telefonunuz şimdiden hayırlı uğurlu olsun. :)

Pain_

Doçent
Reaksiyon puanı
654
Önünde (onündeki ışık yüzünden karanlık görünüyor)
Poco X3 NFC oneririm

• Beğen
Reactions: wtr

Cvnmrt

Dekan
Reaksiyon puanı
3,942
Poco X3 almanızı tavsiye ederim.

Reaksiyon puanı
4
Dostum yaklaşık 2 yıl mi mix 3 kullanıp iade etmiş biri olarak söylüyorum gorilla glas 5 bulunan bir samsung al
Şuan note 10 plus kullanıyorum fark var yazılım olarakda fark var donanım olarakda var
Misal şuan babam mi note 10 lite kullanıyor tel cepte iken saaten konuşuyor tık tık telefon tıklıyor cebinde
Cihazda cep modu yazılımı eksik donanım iyi olsada bazı eksikler oluyor

Samsung ise nerdeyse her telefona çıt kırıldım ekran koyuyor (gorilla glas 3)
O da sıkıntı ama bazı modellerine var glass 5
O modelleri bul onlardan birini seç
Birde plastik kasa yada çerçeveden kaçmaya çalış ama o bütçede zor

Umarım faydam olmuştur iyi forumlar!

wtr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Dostum yaklaşık 2 yıl mi mix 3 kullanıp iade etmiş biri olarak söylüyorum gorilla glas 5 bulunan bir samsung al
Şuan note 10 plus kullanıyorum fark var yazılım olarakda fark var donanım olarakda var
Misal şuan babam mi note 10 lite kullanıyor tel cepte iken saaten konuşuyor tık tık telefon tıklıyor cebinde
Cihazda cep modu yazılımı eksik donanım iyi olsada bazı eksikler oluyor

Samsung ise nerdeyse her telefona çıt kırıldım ekran koyuyor (gorilla glas 3)
O da sıkıntı ama bazı modellerine var glass 5
O modelleri bul onlardan birini seç
Birde plastik kasa yada çerçeveden kaçmaya çalış ama o bütçede zor

Umarım faydam olmuştur iyi forumlar!
Aga a32 de gorilla glas 5 var arkasinada sağlam kılıf takacam alınırmı sence

Reaksiyon puanı
4
Kasa ve çerçeve nasıl plastik mi?

Mesaj otomatik birleştirildi:

Aga ben 2 sıkıntı gördüm bir kasa çerçeve plastik ve türevi

2. Sorun mediatek işlemci iyimidir kötümüdür bilinmez ama en iyisi olmadığı kesin

Ama bütçede en iyisi o galiba

Dayı benim
Konuya girip bir boş yorum atarmısın üste çıksın

Son düzenleme:

wtr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Kasa ve çerçeve nasıl plastik mi?

Aga ben 2 sıkıntı gördüm bir kasa çerçeve plastik ve türevi

2. Sorun mediatek işlemci iyimidir kötümüdür bilinmez ama en iyisi olmadığı kesin

Ama bütçede en iyisi o galiba

Dayı benim
Konuya girip bir boş yorum atarmısın üste çıksın
Ben çok bilmiyom bu işleri bu islemcideki telefon ne zaman sonra kasmaya baslar

Reaksiyon puanı
1,766
A32 cerceve plastik çok sorun çıkarmaz
Kasa polimer o da sorun çıkarmaz
Ama kasa plastik olsaydı tavsiye etmezdim ısınınca genleşme ihtimali var
Gorilla glass 5 gayet sağlam bir cam

• Beğen
Reactions: wtr

TombalakKedi

Asistan
Reaksiyon puanı
88
Hocam 300 tl daha koyun x3 pro alın. Pişman olmazsınız 4 sene gideri var 4 sene sonra x3 pro medium ayarda 60fps verirken. Diğer 720g li cihazlar low da 30fps belki veremeyecektir. Tercih sizin ama bu yazım bir öneridir bence x3 pro alın kamerasıda o kadar kötü değil.

Reaksiyon puanı
1,766
Hocam 300 tl daha koyun x3 pro alın. Pişman olmazsınız 4 sene gideri var 4 sene sonra x3 pro medium ayarda 60fps verirken. Diğer 720g li cihazlar low da 30fps belki veremeyecektir. Tercih sizin ama bu yazım bir öneridir bence x3 pro alın kamerasıda o kadar kötü değil.
X3 pro da alınır ama 4 yıl o kadar gideceğini sanmam

TombalakKedi

Asistan
Reaksiyon puanı
88
Snapdragon 800 serisi 2 ,3 sene içinde çöp olacak bir seri değil. 870 de 4 sene rahat gider mediumda hala 60fps verir ama sd860da low da 60 açsın a51 ,52 note 9s bunlae artık alınmaz telefonlar.

Pain_

Doçent
Reaksiyon puanı
654
Snapdragon 800 serisi 2 ,3 sene içinde çöp olacak bir seri değil. 870 de 4 sene rahat gider mediumda hala 60fps verir ama sd860da low da 60 açsın a51 ,52 note 9s bunlae artık alınmaz telefonlar.
Samsung Galaxy A52 bu yil cikti fanboyluk yapma! Ne demek 2021 de cikan bir telefon alinmaz? Sen bizimle dalga mi geciyorsun??

serj

Profesör
Reaksiyon puanı
3,028
Ben diyorum ki nasil 2021 de cikmis taze telefon alinmaz??
Büyük ihtimalle 4 yıl sonra Snapdragon 720G'nin veriminin çoğunu kaybedeceğinden dolayı söyledi bunu. Yoksa taze telefon. Snapdragon 860 olan telefon ise yine cayır cayır çalışır. Yine de Galaxy A52 alınmaz bir telefon değil! Yeni nesil ya.

Pain_

Doçent
Reaksiyon puanı
654
Büyük ihtimalle 4 yıl sonra Snapdragon 720G'nin veriminin çoğunu kaybedeceğinden dolayı söyledi bunu. Yoksa taze telefon. Snapdragon 860 olan telefon ise yine cayır cayır çalışır. Yine de Galaxy A52 alınmaz bir telefon değil! Yeni nesil ya.
Ama adam direk alinmaz demis, hadi sizin dediginiz gibi olsa verim kaybeder ama cok fazla kaybetmez sanirsam 4 yil guncelleme destegi falan getirmislerdi optimize ederler.

Reaksiyon puanı
1,766
Telefonların ömürlerini işlemciler mi belirliyordu ya ben parça kalitesi diye biliyordum (RAM, anakart vs. Kalitesi)

TombalakKedi

Asistan
Reaksiyon puanı
88
Beni anlayan bu arkadaşa teşekkür ederim.

Telefonların ömürlerini işlemciler mi belirliyordu ya ben parça kalitesi diye biliyordum (RAM, anakart vs. Kalitesi)
Haklısın işlemci 720g olsa 4 sene sonra 16gb ram olsa ne işe yarar. Ama 860 olan bir işlemci 4 sene sonra gene çoğu oyunu açacaktır.

Reaksiyon puanı
1,766
Haklısın işlemci 720g olsa 4 sene sonra 16gb ram olsa ne işe yarar. Ama 860 olan bir işlemci 4 sene sonra gene çoğu oyunu açacaktır.
Yok onu demedim eski model telefonların 6 hatta bazen 7 yıl gittiğini de görüyoruz

Kaliteli parçalar ile yapılmış telefon bu kadar uzun gider performans kaybı 888de de olur o normal ama kalitesiz telefon 2 yıl sonra çöp olur anasayfada dolanırken bile drop girer. Yani işlemci ile alakalı değil bence
Tabii işlemci de etkiler diğer parçalar gibi ama herşeyi ona bağlamak olmaz