Samsung ve Tarihi! 1938-2021

Bu konuyu okuyanlar

BehzatAmirim

Dekan
Katılım
5 Ocak 2019
Mesajlar
8,765
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
6,982
Puanları
113
400px-Samsung_wordmark.svg.png
Samsung Nedir ?
Lee Byung Chul tarafından, 1938 yılında kurulmuş olan Güney Kore merkezli bir şirkettir. Yönetim Kurulu Başkanı Lee Kun-Hee'dir. Samsung çeşitli şirketlerden oluşan bir grup olup, bunlardan en önemlisi, Samsung Electronics'tir
Samsung'un kurucusu, Korece hanja kelimesinin (三星) 3 yıldız anlamına geldiğini ve buradaki üç yıldızın "büyük, güçlü ve sınırsız" kelimelerini temsil ettiğini söylemiştir.Samsung ismi de buradan gelmektedir.

Samsung Tarihçesi:
Dünyaca ünlü şirket sadece 30 Bin Won'a (27 ABD Dolarına) kuruldu.
İlk baştaki çalışan sayısı sadece 40 kişi idi.
Samsung,aslında gıda sektöründe faaliyet gösteriyordu.Çin Yemekleri,Kurutulmuş Balık ve Sebzeler gibi gıdaların ticaretini
yapan bir şirketti.
Daha sonraki yıllarda un değirmenleri ve şeker makineleri de işletmeye başlayan firma, üretim alanlarını yaygınlaştırdı ve 70'li yıllara doğru ağır sanayi endüstrisine yatırım yapmaya başladı.[5]

Samsung, 1990'lı yıllarda Kore dışında hızlı bir büyüme göstermiştir. Diğer Asya şirketlerinin aksine, 1997'deki Asya Ekonomik Krizi'ni neredeyse hasarsız atlatmıştır. Sadece Nissan tarafından kurulan Samsung Motor Co.'yu, Renault'a satarak otomotiv işinden çıkması gerekmiştir. Bu dönemde elektronik bileşenlerine yatırım yapılmış ve Samsung Electronics, Samsung grubu içerisinde bulunan en etkin şirket haline dönüştürülmüştür.
Grubun inşaat şirketi de bu dönemde Kuala Lumpur'daki Petronas Kuleleri inşaatı ile dikkatleri üzerine çekmiştir. Samsung Electronics 2000-2005 yıllarında rekor büyüme ve kâr elde etmiştir ve dünyanın en değerli markaları sıralamasında 2. sırada yer almaktadır.
Samsung, Amerika ve Avrupa'da birçok ürünü tasarım teknoloji ve patent ödülleri almıştır ve almaktadır. Elektronik, (televizyon, telefon, bilgisayar), otomotiv, tıp, uzay araştırmaları gibi birçok alanda faaliyet göstermektedir.
Güney Kore'de uydu üretimini tek başına yapmaktadır.
Televizyon,sektöründe de uzun bir geçmişe sahip olan Samsung, 1960'lı yıllardan beri televizyon üretimi yapmaktadır. LCD üretiminde pazar payının oldukça önemli bir bölümünü oluşturur. Birçok marka panel olarak Samsung panelleri televizyonlarında kullanmaktadır. Ayrıca Samsung 3D LED TV'nin geliştirilmesinde çok önemli bir rol oynamıştır.
Cep telefonları,ile de rekabete giren Samsung, telefon üretimi ve satışında ilk sıradadır. Kısa sürede telekomünikasyon sektöründe bu çıkışı yapmasının sebebi Ar-Ge yatırımının fazla olması, üretimini ve modellerini kullanıcının isteğine göre düzenlemesi ve uygun fiyata yüksek teknolojili cihazlar üretmesidir.

İBM'den sonra en çok patent alan şirkettir. Son olarak Samsung, 2010 yılında çıkardığı Samsung Wave cep telefonunda kendi ürettiği işletim sistemi olan "Bada"yı kullanmış ve mobil telefon sektöründe yazılım işine de girerek faaliyet alanlarını daha da genişletmektedir. 2012 yılında toplam ciro olarak 187.5 milyar dolarla dünyanın en büyük elektronik şirketidir.
2012 yılının üçüncü çeyreğine göre akıllı telefon pazarında Apple'ı, toplam telefon satışlarında Nokia'yı geçerek pazarın lideri olmuştur.

Samsung'un İlk Telefonu:(Samsung Uproar)-1999 İlk MP3 Çalan Telefon
images (63).jpeg


Samsung'un Günümüzdeki Son Telefonu:
S21 Ultra 5G:
1400x3200 QHD+ Dynamic Amoled 516 PPİ
120Hz Ekran
Exynos 2100/Snapdragon 888
Mali G78/Adreno 660
12 GB/16 GB Ram
3.jpg
 

BehzatAmirim

Dekan
Katılım
5 Ocak 2019
Mesajlar
8,765
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
6,982
Puanları
113
Keşke savaş ve savunma araçlarını da koysaydınız.

Ellerinize sağlık.
Teşekkür ederim :)
Sadece teknolji'ye değinmek istedim.
Belki oda başka bir konuya nasip olur ??
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ama beni en çok şaşırtan yiyecek satması idi :D
 
Üst