Yardım Samsung telefon ghost ekran sorunu

isa başak

Asistan
Reaksiyon puanı
127
Samsung s7 edge kullaniyorum instagram reelsi fazla kullandığım için reels kısmındaki kamera sembolunun izi çıkmış telefonda, dünden beri geçmedi. Çoğunlukla beyaz renkte belli oluyor.
Şuan çok sorun yok ama zamanla çoğalır mı izler? Daha once sorunu yasayan var mı?

Mr.Pavarotti

Doçent
Reaksiyon puanı
592
Samsung s7 edge kullaniyorum instagram reelsi fazla kullandığım için reels kısmındaki kamera sembolunun izi çıkmış telefonda, dünden beri geçmedi. Çoğunlukla beyaz renkte belli oluyor.
Şuan çok sorun yok ama zamanla çoğalır mı izler? Daha once sorunu yasayan var mı?
Amoled ekranların ömrü kısa olur (4 6 sene gibi) bu sorun geneldir. S7 edge de amoled bir ekran. Play store'da "ghost screen " yazıp arattın mı bunu çözdüğünü iddaa eden uygulamalar olsada hiçbiri 4 yıldız bandından yüksek bir puan alamamış. Deneyebilirsiniz isterseniz.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Amoled ekranlar yüksek parlaklık ile uzun süre açık kaldığında amoled yanığı denilen olumsuzluk ortaya çıkar.Bunun önüne geçmek için ekran parlaklığını manuel yüzde 40 yada 50 arasında kullanmak ve ekran ışığını 30saniye yada 1dk olarak ayarlamak lazım.

Doğukan S

Doçent
Reaksiyon puanı
266
Bende de aynı cihaz var. AMOLED yanığı bende de cihazın yaklaşık 3. yılında oluştu. Bu tüm AMOLED panellerde oluşan bir şeydir, zaten arkadaşlar da belirtmiş. Bununla alakalı önlemler var, onlardan da bahsetmişler. Açıkçası ben kullandığım süre zarfında çok dikkat etmemiştim. Özellikle oyun oynarken parlaklığı çok yüksek seviye de tutuyordum. Buna çok dikkat etmek lazım. Çoğalır mı sorusuna gelirsek. Evet, bende git gide çoğaldı. Şu an da WP ve İnstagram üzerinde bulunan ikonların yanı sıra klavye de ciddi anlam da gözüküyor. Siz gene de ekran parlaklığını çok yüksek de tutmayarak artmasının özellikle de kısa sürede artmasının önüne geçebilirsiniz.