Soru Samsung tab s9 ultra mı Macbook pro M2 8gb 256 mı

TRKValkrie

Öğrenci
Katılım
31 Ağustos 2018
Mesajlar
47
Reaksiyon puanı
2
Puanları
8
Yaş
18
Samsung tab s9 ultra mı Macbook pro M2 8gb 256 mı? Konu bu üniversite için istiyorum diş hekimliği için tablet daha iyi diyorlar ama klavyesinide alırım tabletin yakın fiyatlar denk geliyor.Normalde laptop isterim çünkü bana daha uzun süreli götürür geliyor bide fmyi seviyorum ve oynamak istiyorum bu Samsung dex özelliği olduğu için kafamı karıştırdı windowsa geçiyormuş tam bilmiyorum fmde açar mı ama epey iyi teknoloji gördüm.
 

Umut Keleş

Ben;neden yaptım böyle.
Katılım
17 Mart 2020
Mesajlar
1,429
Reaksiyon puanı
864
Puanları
113
Yaş
17
Samsung tab s9 ultra mı Macbook pro M2 8gb 256 mı? Konu bu üniversite için istiyorum diş hekimliği için tablet daha iyi diyorlar ama klavyesinide alırım tabletin yakın fiyatlar denk geliyor.Normalde laptop isterim çünkü bana daha uzun süreli götürür geliyor bide fmyi seviyorum ve oynamak istiyorum bu Samsung dex özelliği olduğu için kafamı karıştırdı windowsa geçiyormuş tam bilmiyorum fmde açar mı ama epey iyi teknoloji gördüm.
Samsung öneririm. Çok daha açık ve iş yapmaya uygun.
 
Katılım
4 Aralık 2017
Mesajlar
5,513
Reaksiyon puanı
4,385
Puanları
113
Yaş
29
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sizin için bir kaynak buldum, Çağrı Alaf arkadaş gayet güzel bir şekilde özetlemiş. Umarım faydası olur.

Selam, şöyle sohbet tadında bir inceleme girmek istedim. Sohbet kısmını geçmek isteyenler direkt ikinci kısma ışınlanabilirler. ^^

2008'de Intel Core 2 Duo E7700 masaüstü ile başlayan Windows maceram, 2023'ün başlarında R9 6900HX ile son buldu. O zamandan bu yana ilk bilgisayarım dışında sadece dizüstü bilgisayarlar kullandım ve Casper - Toshiba - LG - Packard Bell - Dell - Lenovo - Samsung - Sony VAIO - Asus RoG - Monster ve Alienware gibi bir çok marka kullanma fırsatım oldu. Nihayetinde ise macOS ile buluştum. Aslında ne Apple'dan ne de ürünlerinden haz etmeyen birisi olarak nasıl oldu da bir kaç ay içerisinde ekosistem sahibi oldum bilmiyorum ancak iki tarafı da görme fırsatı yakalamam da iyi oldu.

macOS'a geçme fikri aslında hiç aklımda yoktu, zira epeyce bir para verip daha yeni Alienware dizüstü almıştım. Ağır olması dışında hiçbir sorunu yoktu. Hele Parça kalitesi - soğutması ve performansına diyecek hiçbir şey yoktu. Onun da incelemesine şuradan ulaşabilirsiniz. Derken nazar mı oldu nedir bilmiyorum ancak önce bir sefer VRAM arızası verdi. Yapılan testlerde VRAM de Cracked Solder denilen lehim çatlağı olduğu anlaşıldı ve Anakart tekrar değişti. Aslında aldığım ilk hizmetten memnunum zira arıza kaydını açmamın ertesi günü evime gelip değiştirdiler ancak ikinci sefer bir kabustu. Tam her şey yoluna girdi artık eskitene kadar Alienware kullanırım derken bu sefer de ekseriyetle Windows Boot ekranında kitlenmeler yaşamaya başladım ki kritiktir, veri kaybına bile yol açabilir, onca yılın tecrübesi ile mavi ekran almak elbette benim için bir sorun değildi. Öyle ki zaten eğer can sıkacak kadar sık yaşanmıyorsa hata koduna bile bakmadan; "Ne de olsa Windows, ara sıra aklı gelir gider." diye geçiştiririm ancak kısa süre içinde bilgisayar hiç açılmamaya başladı. Elbette güç alıyordu ancak Boot olmuyordu. BIOS katmanından ötesine geçemiyordum ve BIOS katmanındaki normal testlerde de makina temiz gösteriyordu. MemTest yapınca gerçek ayyuka çıktı. Bellekte bozulmalar vardı ve o derece ki artık sistem tolere edemiyordu. Bu sefer eve gelmek yerine incelemek için yerine götürmemi istediler. Dedikleri yere verdim ki veriş o veriş. 45 gün boyunca bekleme sonrası Micron marka bellekler ile giden bilgisayar tekrar üzerinde Çince yazan bir bellek ile geldi. Bu sefer de makinada ses yok, elbette tahmin ettiğim gibi hoparlör yuvasını girmeyi unutmuşlardı. Açtım anakartı kendim girdim, bağlantılarını da kontrol edip kapattım ancak o kapama ile kafam iyice atmıştı artık. 45 gün boyunca işimi yapamamam bir yana bir de downgrade yapıp teknik servisin işini düzeltince bilgisayar gözümde çirkinleşti ve girdim Apple sayfasına...

Şöyle bir göz gezdirdim, aralarından şu an kullandığım 19 GPU M2 Pro işlemcili 16" MBP'yu beğendim. Garantiden gelen eski gözde Alienware'ı verip, MBP aldım. Artık iş öyle bir raddeye gelmişti ki ne oyun avantajı kaldı aklımda ne de platform özgürlüğü. Sadece dayanıklı ve bozulmayan, bozulduğu zaman da yetkili şubesinden kolayca hizmet alabileceğim bir marka istiyordum ki aradığımı da bulmuş oldum sanırım.



macOS ve MBP
Öncelikle ne kadar ağırlıkla sorunu olan birisi olmasam da ben bir bilgisayarı taşımanın bu kadar kolay olacağını tahmin etmezdim. Belki de şimdiye kadar genelde 17" kullandığımdandır ancak MBP'de 16" olmasına rağmen diğer makinalara göre tüy gibi. Bu kasanın avantajlarından birisi, diğeri ise elbette malzeme kalitesi. Hani demiştim ya Alienware kasa kalitesi olarak çok iyi diye, MBP ondan bile iyi. Elbette dayanıklılıkları aynı değil ancak orada da MBP'nin hakkını yememek lazım zira MBP belki de 2 kat daha ince.

Kasa kalitesi demişken malzemeden de bahsetmemek olmaz. Kasa tamamen metal. Bu neden iyi? Çünkü termal alışveriş sadece belli noktada değil her noktada gerçekleşiyor ve bilgisayar aslında kocaman bir termal plaka görevi görüyor. Aldığımdan beri maksimum 52 derece gördüm. Fan hiç açmadı. Genelde birden fazla IDE ile aynı anda çalışıyorum. IntellıJ ve VSCode gibi. Bazen de Visual Studio ve Unity aynı anda çalışıyor. Her halükarda Windows'un genellikle bunları yaparken az da olsa fan çalıştırdığını göz önünde bulundurarak Apple’ın termal dizayn konusunda rakibi sanırım yok.

Sıcaklıklardan bahsettik, performanstan da bahsetmemek olmaz. Elbette çip çok iyi, özellikle Apple Silicon portu sağlam olan uygulamalarda gerçekten çok iyi. Intel modeller ile mukayese bile edilemez ancak bu noktada her uygulamanın Apple Silicon portu ya bulunmuyor ya da amatörce yapılmış oluyor. Yine de tüm popüler şirketlerin uygulamaları macOS Native'de kullanmak mümkün. İşi sadece iş olanlara iyi haber.

Şarj konusunda elbette yapacak çok bir yorumum yok. En iyinin en iyisi olabilir, 4K Mini LED ekranı 120Hz'de çalıştırırken bile bu denli uzun sürelerde kendini kullandırtması ve bunu yaparken performansından çok minik tavizler vermesi kendini sevdiren bir özellik. Dün iddia üzerine şarjı %41 iken 550 sayfalık yazılım kitabının tamamını kopyalayıp Chrome üzerinden GPT - 4'e taşımayı başardı. Üstelik bir taraftan epey içi kalabalık bir Java dosyasını çevirmeye devam ediyordu. Sınıftaki masaüstü ve diğer Windows bilgisayarlar bunu yapamadığı için (Ya direkt panoya alamadılar ya da yapıştırma gerçekleşirken dondular.) iş benim dalga geçmemle iddiaya dönse de yüzüm kara çıkmadı. Project Management Body of Language'i direkt prompt olarak girebildik. (Ne yazık ki ChatGPT 4 yazı uzun olduğundan kabul etmedi.) Konuya dönecek olursak evden sabah 6'da çıkıp 7'de geliyorum ve genelde 10 saatin üzerinde bilgisayar kullanıyorum. Eve geldiğimde şarjım 30 dolaylarında oluyor. Eğer o gün Unity kullanmayacaksam şarj aleti de taşımıyorum ki ekstra ağırlıktan kurtulmuş oluyoruz.

Çip performansı olarak testlerde şu skorları veriyor. GPU'su ile Unity üzerinden çok akıcı bir şekilde yarattığım projeleri oynatabiliyorum. Proje yüklenirken bile ufak kasmalar olmuyor. Bazen dondu zannettiğim yerde aslında yanlış yere tıklamış oluyorum. Yani genelde donmuyor. Bu da demek ki istisnalar dışında Mavi Ekran ile projenin yarıda kalması durumu olmuyor. Bu da platform güvenilirliğini artırıyor.

Ekran ve Ses olarak daha iyisi yoktur belki. MiniLed 4K 120Hz Liquid Retina XDR ekranı 1000 Nits parlaklığa çıkabiliyor ve karanlık alanlarda ekstra tasarruf yapabiliyor. Ses olarak hem klavyenin yanlarında tiz için, hem de masaya bakan alt kısmında sekip geri gelsin diye bass için hoparlörleri var ve kalitelerine diyecek kelime yok. Çok net, çok temiz. Lisanslı içerikleri kulaklıksız izliyorum. HDR'da varsa tadından yenmiyor. GeForce Now şimdilik bölgemde 4K desteklemese de arayüzün 4K olması bile oynanışı etkileyen bir unsur. Mac'in Wi-Fi yeteneklerini bilmeyen yoktur. O yüzden GFN performansına girmiyorum, gayet iyi.

Telefonumdan ve saatim ile de uyumlu çalışması ne kadar iyi şeyler olsa da Mac'in değil ekosistemin özellikleri olduğundan bunları es geçiyorum. Direkt macOS'un arayüzüne gelecek olursak ilk gözüme çarpan şey kullanılabilirliği oldu. Hiç bilgisayarı eline almamış birisi bile hiçbir engele takılmadan en azından Surfing ya da standart işlemlerde bulunabilir. Ne kadar basit? O kadar basit. Tabi profesyonel kullanıcılar için de Terminal'in bu kadar iyi çalışması süper. Kodlarını hiç bilmesem de zamanla yavaş yavaş öğreniyorsun. Homebrew üzerinden istediğin uygulamayı browser olmadan indirmek - dosya konumuna terminalden bulduğun tek satır kod ile gidebilmek vesaire çok güzel şeyler. Aslında üretkenliğini artıran temel şeylerden birisi de Mac'in Terminal sistemi olabilir. CMD'den daha yetenekli diyecek kadar CMD kullanmasam da daha kullanışlı diyebilirim. Mac'i sevdiren birçok detay var aslında, en basitinden alınan ekran görüntüsü ya da durdurulan videodan otomatik olarak metin kopyalayabilmesi bile yazılımcılar için zaman kurtarıcı bir özellik.

Ben sonradan önyargılı olduğumu farkettim. Yaptığım işten Mac ile aldığım keyif arttı. Fiyat konusu çok öznel bir durum o yüzden girmiyorum ki evet yine de pahalı. Şans verilir mi? Verilir. Memnun kalınır mı? Bilerek alındıysa bayağı da kalınır. İncelemek isteyenler için rünün linki burada.

Okuduğun için teşekkürler.
 
Son düzenleme:

Tebaa

Asistan
Katılım
8 Aralık 2020
Mesajlar
100
Reaksiyon puanı
19
Puanları
18
Yaş
23
samsungun o tabletleri çok büyük. yazı yazmak ve taşımak için uygun değil. diş fakültesinde de macbook pro ya ihtiyacın olacağını sanmıyorum. tavsiyem ya macbook air ve yanına ipad air al ya da samsung tab 7fe ve yanına windows işletim sistemli bir laptop al. sistem uyumunun çok önemli olduğunu düşünüyorum.
 

draktepe

Asistan
Katılım
7 Ağustos 2012
Mesajlar
251
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
126
Puanları
43
Yaş
36
Bence m2 16 gb ramli macbook pro.
İlla note için alacaksan ipad pro m2 işlemcili+apple pencil
 
Üst