EmreAkarsu
Asistan
Samsung galaxy s6 var bende fakat telefon hala 5.0.2 android kullanıyor 5.1 bile yok büyük ihtimal telefon yurt dışı girişli resmi şekilde (garanti dışı kalmadan) nasıl 5.1 e yükseltirim yardımcı olabilecek varsa sevinirim.
Peki 5.1 e güncelleme yapmalı mıyım 5.0.2 ile arasında fark varmı 6 gelince mi güncelleme yapmalıyım ?
Peki 5.1 e güncelleme yapmalı mıyım 5.0.2 ile arasında fark varmı 6 gelince mi güncelleme yapmalıyım ?
5.0.2 cihaz 5.1.1 e yükseltilmeden 6.0.1 alabilir mi emin değilim. Alabiliyorsa beklemenizde fayda var çünkü bugün itibariyle Avrupa'da 10 kadar ülkeye güncelleme verilmiş durumda ve daha da devam ediyor (sammobile üzerinden bakabilirsiniz).
Telefonun hangi ülkeye ait olduğunu bilmediğim için avrupaya gelen güncellemeden yararlanabilir miyim bilmiyorum doğrusu
Şu anda Türkiye cihazları 5.1.1 kullanıyor.
Cihazının IMEI numarasını internetten sorgulatarak Türkiye adına kayıtlı olup olmadığını kontrol edebilirsin.
5.0.2 ile 5.1.1 arasında oldukça performans farkı var ve 6.0.1 de yakın zaman içerisinde gelecek gibi duruyor.
Eğer cihazın yurt dışına kayıtlıysa ve güncelleme yapmak istiyorsan bunu odin ile kendin bilgisayarına gerekli dosyaları indirerek yapabilirsin.
Türkiye.gov. tr den baktığımda durum:kayıtlı kaynak : ithalat yoluyla kaydedilen IMEI yazıyor fakat güncelleme yap dediğimde en son sürümü kullanıyorsun diyor oda 5.0.2
Telefonunuzu bir Samsung yetkili servise götürüp durumu anlatırsanız sanırım yardımcı olacaklardır çünkü 5.0.2nin üstüne 5.1.1 geleli çok oluyor.
İnternet ten samsung la görüştüğüm de telefonunuz samsung un Türkiye ye gönderdiği ürünlerden değil ise yardımcı olamam demişti .
Doğru söylemiş telefondan yardımcı olamazlar çünkü sistemlerinde kayıtlı değildir ama canına yandığımın telefonu yurtdışında bozuldu diye tamir edilemez diye bir kaide yok.
Onun için siz servise doğrudan götürüp meramınızı anlatın ve yardım isteyin. Yapacakları en fazla telefonu sıfırlayıp yazılımı yenilemek. Çünkü anladığım kadarıyla telefonda yazılımsal bir sıkıntı var ki güncelleme almıyor ya da alamıyor.
Ne olursa olsun, isterse Uganda'dan gelmiş olsun telefon.. Samsung'un ürünü ve bir şekilde destek sağlamak zorundalar. Aynen bu kararlılıkla gidip durumu anlatırsanız kavga etmeye bile gerek kalmaz.Peki öyle yapayım benim aklıma gelen ise şöyle telefon büyük ihtimalle 3. Dünya ülkelerinden birinden gelme Arap ülkeleri veya Asya ülkelerinden olabilir sonuçta bu ülkeler güncellemelerde önemsemeyen ülkeler.
Peki teşekkürler deneyeceğimNe olursa olsun, isterse Uganda'dan gelmiş olsun telefon.. Samsung'un ürünü ve bir şekilde destek sağlamak zorundalar. Aynen bu kararlılıkla gidip durumu anlatırsanız kavga etmeye bile gerek kalmaz.
samsung'da yurt dışından aldığın telefonları güncellemesi tr de geçmez bu yüzden garanti yok şuan s6 da getirdiğin ülkenin romunu indir odin den kur...Samsung galaxy s6 var bende fakat telefon hala 5.0.2 android kullanıyor 5.1 bile yok büyük ihtimal telefon yurt dışı girişli resmi şekilde (garanti dışı kalmadan) nasıl 5.1 e yükseltirim yardımcı olabilecek varsa sevinirim.
Kardeşim ben getirmedim telefoncudan aldım hangi ülkeye ait bilmiyorumsamsung'da yurt dışından aldığın telefonları güncellemesi tr de geçmez bu yüzden garanti yok şuan s6 da getirdiğin ülkenin romunu indir odin den kur...
Bilgi için teşekkürler csc ülkesi Malezya yapım yeri Vietnam yazıyorhocam play store dan şunu indirin;
Phone INFO ★Samsung★ - Google Play'de Android Uygulamaları
burda cihazla ilgili birçok bilgiye erişebilirsiniz hangi ülkeden geldiği gibi root gerektirmez
Hocam odin ile 6.0.1i indirip kurun cihaza internette bir çok kaynak mevcutBilgi için teşekkürler csc ülkesi Malezya yapım yeri Vietnam yazıyor
Zor bir işlem mi pek kurulumdan anladığım söylenemezHocam odin ile 6.0.1i indirip kurun cihaza internette bir çok kaynak mevcut
(S6 ve Edge Sorunsuz Yeni!)TR'NİN İLK MARSHMALLOW REHBERİ, DETAYLAR, RESİMLER, İPUÇLARI, ANLATIMLARZor bir işlem mi pek kurulumdan anladığım söylenemez
Tamam teşekkürler(S6 ve Edge Sorunsuz Yeni!)TR'NİN İLK MARSHMALLOW REHBERİ, DETAYLAR, RESİMLER, İPUÇLARI, ANLATIMLAR
Burada anlatılıyor bu işlemlerde her zaman ufakta olsa risk vardır anlatılanların hepsine harfi harfi uyun
o zaman işlemcinin desteklediği bir ülkenin romunu indir derim...Kardeşim ben getirmedim telefoncudan aldım hangi ülkeye ait bilmiyorum