Samsung S4 (8 Çekirdekli Exynos 5 Octa) Amaç İnsanları Kandırmak

Cndx00

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Konuyu okuyup, saçma bulduktan sonra bende facebook ta samsung türkiyenin iletisi ile karşılaştım. Konuyu açan arkadaş büyük ihtimalle bu ve bunun gibi reklamlara olan tepkisini göstermek isterken konu bir anda anlayamadığım bir derinliğe kavuşmuş :)

aagkn

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Teknik olarak yalan söylemiyorki, pazarlamada yazılı olmayan kural vardır, o da reklamda her zaman abartı olduğudur.

İzlediğimiz yada okuduğumuz hangi reklamda abartı yok ki, bu gibi örneklemeler her zaman vardır.

Tabiiki bu Samsung'un yaptığını doğru kılmaz ama, bu işi sadece Samsung yapıyormuş gibi bir algı oluşturmakta haksızlık olur.

Biz ilk önce memleketimizdeki operatörlere bakalım, her reklamları kelime oyunundan ibaret.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
olsun sonuçta 8 çekirdek var
ki bunların hepsi birden çalışsa çok ısınma olur diye düşünüyorum
ama madem çok tasarruf istiyorlar tegra 3 gibi 4+1 çekirdek yapar ve tanıtırkende bu ayrımı söylerlerdi yaptıkları gerçekten çok ayıp...........

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Ne desem bilemedim SAMSUNG teknolojiden anlamayan insanları kandırmayı amacladıgını ortaya koydu...

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ihım ıhım samsung bu işlemciyi pazarlama stratejısı olarak kullanıyor yorumun nedır yeni bahanen nedir ?

Benim bahsettiğim reklam uluslararası medyada ortak yayınlanacak reklamlardı. Sen Samsung Türkiye'nin facebook sayfasını şirketin üst düzey pazarlama yöneticisi mi elinde tutuyor sanıyorsun. Senin benim gibi bir adamın yazdığı bir yazı o. Zaten Samsung Türkiye facebook sayfası önceden de ne kadar kötü yönetildiğini ve asıl Samsung Türkiye ile ters cevaplar verdiğini göstermişti.

Bak tüm dünyada yayınlanan Apple reklamı. TV'de görmüşsündür:
[video=youtube;iOM3qzZkVw0]http://www.youtube.com/watch?v=iOM3qzZkVw0[/video]

Ya da Galaxy S3'ün reklamını:
[video=youtube;OmQclpZVhoU]http://www.youtube.com/watch?v=OmQclpZVhoU[/video]

Dandik bir facebook girdisi değil de böyle reklamı yapıldığında beklerim. Sadece Türkiye ofisindeki bir şahsın yazdığı ve sadece facebookta o sayfayı takip edenlerin gördüğü bir girdi benim için önemsiz bir şey. Ne zaman yüz milyonlara ulaşacak reklamda bahsi geçer o zaman haklısın derim.

olsun sonuçta 8 çekirdek var
ki bunların hepsi birden çalışsa çok ısınma olur diye düşünüyorum
ama madem çok tasarruf istiyorlar tegra 3 gibi 4+1 çekirdek yapar ve tanıtırkende bu ayrımı söylerlerdi yaptıkları gerçekten çok ayıp...........

Hepsi aynı anda çalışmıyor zaten. Tegra 3 nasıl 4+1 ise bu işlemci de 4+4. Tegra 3 cihaz bekleme modunda iken 1 çekirdek çalıştırıyordu. Bu işlemci de sadece bekleme modunda değil düşük yoğunlukta kullanım olduğunda da Cortex A7'li 4 çekirdeği çalıştırıyor. Ne zaman oyun vb gibi yüksek yoğunlukta işleme geçiliyor işte o zaman Cortex A15'li 4 çekirdeği devreye sokuyor. Tegra 3, Snapdragon S4 gibi platformlardan çok daha az enerji tüketiyor böylece cihaz. Zaten bu teknoloji Samsung'a ait değil. Bu işlemcilerin mimarisi tasarlayan ARM tarafından ortaya konulmuş bir teknoloji. İsmi de big.LITTLE.

Ortada da ayıp bir şey yok. Tegra 3'teki +1 çekirdek 500 Mhz hızında çalışan ve normal kullanımda hiçbir katkısı olmayan bir çekirdekti. Octa'daki Cortex A7 4'lüsü düşük yoğunluktaki kullanımda cihazı ayakta tutacak güce sahip. Zaten bundan 2-3 yıl önce Cortex A7'li işlemciler tek çekirdekli olarak kullandığımız cihazlarda yer alıyorlardı. Hatta Galaxy S4 tanıtımını izlediyseniz Samsung bu telefonda Octa işlemci kullandığını söylemedi bile. Sadece telefonun tüm özelliklerini gösteren bir tabloda uluslararası modelde Exynos 5 işlemcisinin olacağını yazdılar. Bahsi geçmedi yani. Böyle konuyu uzatanlara bakmayın siz.

İrResistible-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Benim bahsettiğim reklam uluslararası medyada ortak yayınlanacak reklamlardı. Sen Samsung Türkiye'nin facebook sayfasını şirketin üst düzey pazarlama yöneticisi mi elinde tutuyor sanıyorsun. Senin benim gibi bir adamın yazdığı bir yazı o. Zaten Samsung Türkiye facebook sayfası önceden de ne kadar kötü yönetildiğini ve asıl Samsung Türkiye ile ters cevaplar verdiğini göstermişti.

Dandik bir facebook girdisi değil de böyle reklamı yapıldığında beklerim. Sadece Türkiye ofisindeki bir şahsın yazdığı ve sadece facebookta o sayfayı takip edenlerin gördüğü bir girdi benim için önemsiz bir şey. Ne zaman yüz milyonlara ulaşacak reklamda bahsi geçer o zaman haklısın derim.

Hepsi aynı anda çalışmıyor zaten. Tegra 3 nasıl 4+1 ise bu işlemci de 4+4. Tegra 3 cihaz bekleme modunda iken 1 çekirdek çalıştırıyordu. Bu işlemci de sadece bekleme modunda değil düşük yoğunlukta kullanım olduğunda da Cortex A7'li 4 çekirdeği çalıştırıyor. Ne zaman oyun vb gibi yüksek yoğunlukta işleme geçiliyor işte o zaman Cortex A15'li 4 çekirdeği devreye sokuyor. Tegra 3, Snapdragon S4 gibi platformlardan çok daha az enerji tüketiyor böylece cihaz. Zaten bu teknoloji Samsung'a ait değil. Bu işlemcilerin mimarisi tasarlayan ARM tarafından ortaya konulmuş bir teknoloji. İsmi de big.LITTLE.

Ortada da ayıp bir şey yok. Tegra 3'teki +1 çekirdek 500 Mhz hızında çalışan ve normal kullanımda hiçbir katkısı olmayan bir çekirdekti. Octa'daki Cortex A7 4'lüsü düşük yoğunluktaki kullanımda cihazı ayakta tutacak güce sahip. Zaten bundan 2-3 yıl önce Cortex A7'li işlemciler tek çekirdekli olarak kullandığımız cihazlarda yer alıyorlardı. Hatta Galaxy S4 tanıtımını izlediyseniz Samsung bu telefonda Octa işlemci kullandığını söylemedi bile. Sadece telefonun tüm özelliklerini gösteren bir tabloda uluslararası modelde Exynos 5 işlemcisinin olacağını yazdılar. Bahsi geçmedi yani. Böyle konuyu uzatanlara bakmayın siz.

8 Çekirdekli işlemcili Galaxy s4 Reklam Filmi cıkarsa yeniden yazarım ozaman...

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
bende mi2 telefon var s4 benim telefonumu ikiye felan katlamıyor. benim telefonum antutuda 21500 puan alıyor. s3 24000 civarı.

Antutu tüm donanımı test ediyor. Biz işlemciden bahsediyoruz. Galaxy S4 için sonradan Geekbench skorları yayınlandı ve Geekbench sadece işlemciyi test ediyor. Yalnız listede geçen Galaxy S4 Snapdragon 600 işlemcili olan LTE sürümüne ait. Octa işlemcisi daha yüksek performans verecektir. Senin kullandığın Mi2'da Snapdragon S4 Pro mevcut. Yani Nexus 4 ile aynı işlemci. Snapdragon 600'lü Galaxy S4 ile %50'lik bir fark mevcut. Şu listeden bakabilirsin farka.

handsets-march-2013.png

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22

dostum ilk paragraftaki olayı zaten biliyorum ama bence tasarruf için 4 çekirdek israf

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
8 Çekirdekli işlemcili Galaxy s4 Reklam Filmi cıkarsa yeniden yazarım ozaman...

Emin ol o zaman seve seve kabul ederim. Bunu da reklamda bahsi geçemeyeceğinden %100 emin olarak yazmıyorum. Eğer reklamda bahsedecek kadar düşerlerse zaten söyleyecek söz yok. Ama Galaxy S4'ün tanıtımında gördüğüm bir şey varsa o da Samsung'un donanımdan çok yazılımı ön plana çıkardığıydı. Hatta cihazın donanımını merak edenler tanıtımın sonunda yayınlanan listeyi görene kadar öylece beklediler. Bütün tanıtım göz takibi, kamera özellikleri gibi yazılımsal özelliklerin tanıtımı ile geçti. Zaten çoğu firma artık benzer güçlü donanımlı cihaz çıkarıyor. Hatta bunu Çinli firmalar bile yapıyor (Oppo **** 5). İnsanları cezbeden şey artık yazılımsal özellik olarak ne sunulduğu.

dostum ilk paragraftaki olayı zaten biliyorum ama bence tasarruf için 4 çekirdek israf

Nasıl çalıştığı önemli. Eğer en ufak bir işlemde (yazı okuma ve küçük çaplı programlar vs.) Cortex A15'li 4'lü devreye giriyorsa haklısın israf. Ama sadece güçlü donanım isteyen 3D oyunlar (NFS, GTA gibi) ve yoğun içerikli internet sitelerinde gezinme gibi işlemlerde devreye giriyorsa o zaman kesinlikle israf değildir. Hatta pil tüketimi konusunda oldukça başarılı olabilir. Cihaz çıksın, testleri yapılsın o zaman görürüz nasıl olduğunu.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Emin ol o zaman seve seve kabul ederim. Bunu da reklamda bahsi geçemeyeceğinden %100 emin olarak yazmıyorum. Eğer reklamda bahsedecek kadar düşerlerse zaten söyleyecek söz yok. Ama Galaxy S4'ün tanıtımında gördüğüm bir şey varsa o da Samsung'un donanımdan çok yazılımı ön plana çıkardığıydı. Hatta cihazın donanımını merak edenler tanıtımın sonunda yayınlanan listeyi görene kadar öylece beklediler. Bütün tanıtım göz takibi, kamera özellikleri gibi yazılımsal özelliklerin tanıtımı ile geçti. Zaten çoğu firma artık benzer güçlü donanımlı cihaz çıkarıyor. Hatta bunu Çinli firmalar bile yapıyor (Oppo **** 5). İnsanları cezbeden şey artık yazılımsal özellik olarak ne sunulduğu.

Nasıl çalıştığı önemli. Eğer en ufak bir işlemde (yazı okuma ve küçük çaplı programlar vs.) Cortex A15'li 4'lü devreye giriyorsa haklısın israf. Ama sadece güçlü donanım isteyen 3D oyunlar (NFS, GTA gibi) ve yoğun içerikli internet sitelerinde gezinme gibi işlemlerde devreye giriyorsa o zaman kesinlikle israf değildir. Hatta pil tüketimi konusunda oldukça başarılı olabilir. Cihaz çıksın, testleri yapılsın o zaman görürüz nasıl olduğunu.
şahsen bence pil tasaruffu olayı olur ama 4 çekirdek ... ya bilmiyorum testleri gelsin o zaman bakarız
bu arada 2000yl bütçem olsa kesinlikle ondan alırdım o ayrı konu(tabi yurt dışından asus padfone infinitive almazsam)

Czmi

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Hey hey beyler.
Sakin olun bakayim bi
BEYLER HICBIRINIZ FIRMALARIN AVUKATI DEGILSINIZ.. KALP KIRMAYIN LUTFEN
Her 2telefon da guzel. Hem htc hem Samsung.
Samsung 8cekirdekli islemci cikardi evet. Ama adamlar demiyor ki 8i de ayni anda calisiyor. Tanitimda da bahsedilmisti. Sakin olun . Biri kalin kafali diyo biri sen bilmezsin diyo. Ayip yani

Yusuf1995

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Exynoss 5 octa 8çekirdek dedikleri şey de 4 çekirdeğin performans 4 çekirdeğin ise güç tasarufun önünü almak için. bir diğer yandan bu işlemciler birbirleriyle ortak çalışıyor. 8 çekirdeğin normalde hepsini kullanıyor, ama farklı görevlerde. samsung firması büyük bir firma bunu yapacak kadar cahil değildir. ki şu anda performans ta samsungun üstüne hiçbirisi çıkamaz.

yok ben sakinim zaten ben kimseye zaten avukatlık yapmam ama yine de kalbiniz kırıldıysa kusura bakmayın. ben sadece yoruma yönelik bir iyi amaçlı kötümser değil yorum yapmaktır.

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
şahsen bence pil tasaruffu olayı olur ama 4 çekirdek ... ya bilmiyorum testleri gelsin o zaman bakarız
bu arada 2000yl bütçem olsa kesinlikle ondan alırdım o ayrı konu(tabi yurt dışından asus padfone infinitive almazsam)

Doğrusunu söylemek gerekirse ben almazdım. Galaxy S2 kullanırken Samsung'un arayüzünden çok sıkıldım. HTC One'ı ciddi ciddi düşünürdüm ama pil performansı kötü ve bence Sense arayüzü gereksiz yere yük bindiriyor telefona. Yakın zamanda Nexus 4 aldım ve umarım uzun bir süre beni idare eder. :)

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Sanırım fanboylar birazcık susar artık :)

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
23
125-130 milyon nüfuslu Japonya da bizim ülkede satılan s3 sayısının yarısının satılmadığına bahse girerim.

Hey gidi hey.

Cndx00

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
125-130 milyon nüfuslu Japonya da bizim ülkede satılan s3 sayısının yarısının satılmadığına bahse girerim.

Hey gidi hey.

Tahminimce üretildiği yerde bile bu kadar çok satılmıyor demeye çalıştınız ancak Samsung Japon firması değil.

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Tahminimce üretildiği yerde bile bu kadar çok satılmıyor demeye çalıştınız ancak Samsung Japon firması değil.

Japon firması olduğunu iddaa etmedim, teknolojinin önderi sayılan ülkenin adını kullanmayı tercih ettim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Doğrusunu söylemek gerekirse ben almazdım. Galaxy S2 kullanırken Samsung'un arayüzünden çok sıkıldım. HTC One'ı ciddi ciddi düşünürdüm ama pil performansı kötü ve bence Sense arayüzü gereksiz yere yük bindiriyor telefona. Yakın zamanda Nexus 4 aldım ve umarım uzun bir süre beni idare eder. :)
Sanırım biraz önyargı var. Çünki HTC evo 3d bile sense 3.6 ile SGS2 den çok daha akıcı ve kasılma yapmayan bir arayüze sahip. Sense 5 baya bi hafifletilmiş hali ve touchwiz kadar kasma yapmaz kesinlikle. S4 ün birçok videosunda görülüyor ki arayüz yine içler acısı maalesef, telefon bomboşken bile kasılıyor.

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Sanırım biraz önyargı var. Çünki HTC evo 3d bile sense 3.6 ile SGS2 den çok daha akıcı ve kasılma yapmayan bir arayüze sahip. Sense 5 baya bi hafifletilmiş hali ve touchwiz kadar kasma yapmaz kesinlikle. S4 ün birçok videosunda görülüyor ki arayüz yine içler acısı maalesef, telefon bomboşken bile kasılıyor.

S4'ün tanıtımdaki yazılımı daha bitmemiş hali. Farkında mısınız bilmiyorum ama daha S4'ün üretimi bile başlamadı. Nisan başında Octa işlemcilerin üretimi ile beraber başlayacak. Ayrıca kafadan sallamadım ya da önyargımla yazmadım onu. Verge incelemesinde adam sebepleriyle neden Sense 5'in diğer arayüzlerden kötü olduğunu tek tek söylüyordu. Verge'ü bilmeyenler için söyleyim dünyanın en saygın teknoloji-haber sitelerinden biridir.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
hayırlı olsun
ama s2 ile s4 arasında dağ kadar fark var onu da belirtiyim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Huawei nin yeni çıkaracağı 8 çekirdek akıllı telefonu 4+4 = 8 çekirdek olarak çalışıyor çünkü işlemcilerini kendisi üretiyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
htc one tüm zamanların en kaliteli cihazı (şahsi fikrimdir) cihazı 2 ay kullandım sattım iphone 5 aldım cihazı 1 ay kullanmadan sıkıldım ios kaliteli eyvallah lakin ekranı performansı yetmedi yettiremedim kendime :)
cihazı ikinciel sitesinde sattım gittim s4 aldım cihazı kullandım beğendim lakin o malzeme kalitesi okadar ucuz okadar basitki anlatamam performansına gelince kotu deıl lakin ben geçişlerdeki titremelerden hoşlanmadım cihazı sattım gittim sony z aldım cihazın suya dayanıklılığı toza karşı dayanıklılığı eyvallah tam 2 ay kullandım eğlence aracı oldu bana cocuğuma duş aldırırken videolarını fotolarını çekmek keyifli geldi geçişleri titremeleri ve şarj kulaklık için sürekli o bantları açıp kapaması beni delirtti dayanamadım sattım sonra gittim lg g9 pro aldım peh dedim ki lg çok ii bi marka değeri yok htc sony samsungun karşısında ama ne yalan soylıyım htc ile aynı kıvamda diyebilirim hatta daha iyi bile diyebilirim yağ gibi kayan ekranı hızı beni oldukça şaşırttı tam4 ay kullandım ve cihazı tuttum daha sonra gittim motorola razr 928 aldım yalanım varsa pc başında öleyim :) hayatımda kullandığım en iyi en sağlam en kaliteli cihaz cıktı aklınıza gelicek kullanılması gereken tüm programlar açıkken boş bellek 390mb :)) 1gb ram fazlasıyla yetti yani eğer derseniz ya kardeşim ben kasaya bakıyorum kaliteyi hissedeyim HTC ALIN eğer performans ve kalite olsun derseniz HTC ONE VE MOTOROLA RAZR alabilirsiniz benim icin güncelleme önemlı deıl ama performansı iyi olsun beni yarı yolda bırakmasında androidi sömüreyim derseniz LG G9 pro hayatınızı kurtarıcak ! ben samsungcuyum arkadaş hem yeterli performans olsun malzeme kalitesi onemlı deıl diyorsanız SAMSUNG alabilirsiniz kişisel tercihimi paylaşmam gerekirsede sıralama yapabilirim
G9 pro LG
HTC one
MOTOROLA razr tşkler okuduğunuz için saygılar