Yardım Samsung Odyssey G9 240 Hz'e alınca ekran kararması

Muratdgr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Samsung Odyssey G9 monitör kullanıyorum. 240 Hz'de renkler soluyor. Alt Tab yaptığımda ise görüntü yavaş yavaş gidiyor ve paralel çizgiler görünüyor. Daha önce servise götürdüğümde kalibrasyon testlerinde bir sorun olmadığını söyleyip bana iade ettiler. Ancak sorunum devam ediyor. Ekran kartımdan şüpheleniyorum. Eke Alt Tab yaptığımda aşama aşama neler olduğunu göstermek amaçlı 3 adet görüntü gönderdim. Sizce sorun nedir?

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2022-12-10 at 12.08.06.jpeg
    WhatsApp Image 2022-12-10 at 12.08.06.jpeg
    47.4 KB · Görüntüleme: 65
  • WhatsApp Image 2022-12-10 at 12.08.055.jpeg
    WhatsApp Image 2022-12-10 at 12.08.055.jpeg
    60.8 KB · Görüntüleme: 74
  • WhatsApp Image 2022-12-10 at 12.08.05.jpeg
    WhatsApp Image 2022-12-10 at 12.08.05.jpeg
    92.4 KB · Görüntüleme: 64

hakanyargici

Profesör
Reaksiyon puanı
959
Samsung'un panelleri sıkıntılı olabiliyor. Şahsen bana panel kaynaklı bir durum gibi geldi. Deneme yanılma yöntemi ile bilgisiyarını farklı bir monitör yada TV ye bağlayıp oyun oyna. Sorun devam ederse e. kartın, devam etmezse monitörün sorunludur.

Hamza Sağlam

Doçent
Reaksiyon puanı
751
Samsung'un panelleri sıkıntılı olabiliyor. Şahsen bana panel kaynaklı bir durum gibi geldi. Deneme yanılma yöntemi ile bilgisiyarını farklı bir monitör yada TV ye bağlayıp oyun oyna. Sorun devam ederse e. kartın, devam etmezse monitörün sorunludur.

G9 zaten bir sürü kronik sorun barındırıyor. G9 Neo’nunda 2022 versiyonu sorunsuz sadece.

Muratdgr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ürünün tam model kodunu yazar mısın?
LC49G95TSSMXUF
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu monitörde de 120Hz modunda hiçbir sıkıntı yok. Sadece 240Hz'ye aldığım zaman sorun yaratıyor

Hamza Sağlam

Doçent
Reaksiyon puanı
751
LC49G95TSSMXUF

Bu monitörde de 120Hz modunda hiçbir sıkıntı yok. Sadece 240Hz'ye aldığım zaman sorun yaratıyor

Dediğim gibi monitörün kronik sorunlu. İstersen sistemini başka bir monitör ile dene ama yine de gerçek bu. Geçmiş olsun.

hakanyargici

Profesör
Reaksiyon puanı
959
G9 zaten bir sürü kronik sorun barındırıyor. G9 Neo’nunda 2022 versiyonu sorunsuz sadece.
Samsung marka TV yada monitör sahipleri ya çok mutlu yada panel kaynaklı bir sorunları oluyor. Yıllardır önünde geçemediler.
LC49G95TSSMXUF

Nerede oturuyorsunuz ? Samsung'un deneyim ve teknik servis yeri olan Emaar Square AVM deki yer gibi yere gidiniz.

Bende Samsung'un IPS panel monitörünü kullanıyorum. Geçtiğimiz aylarda dönüştürücü kaynaklı bir sorun yaşadım fakat monitörden zannetim. Yakınımdaki Samsung yetkili servisi arayarak işlem yaptırmak istediğim zaman inceleme ücreti gibi olmaması gereken durumlardan bahsettiler. Sonrasında sorunun adaptör kaynaklı olduğunu anlamıştım.

Hamza Sağlam

Doçent
Reaksiyon puanı
751
Samsung marka TV yada monitör sahipleri ya çok mutlu yada panel kaynaklı bir sorunları oluyor. Yıllardır önünde geçemediler.

Samsung'un artık hiç bir panelini sevmiyorum ben. Düzgün panel sayısı 1 elin parmaklarını geçmiyor. En pahalı monitörleri bile sorunlu oluyor. Zaten bir kaç yıl öncesine kadar TV'lerinde ortak bir sorun vardı.

hakanyargici

Profesör
Reaksiyon puanı
959
Samsung'un artık hiç bir panelini sevmiyorum ben. Düzgün panel sayısı 1 elin parmaklarını geçmiyor. En pahalı monitörleri bile sorunlu oluyor. Zaten bir kaç yıl öncesine kadar TV'lerinde ortak bir sorun vardı.
LG son zamanlarda en iyi ekran üreten firma gözümde. Yeni bir cihaz alırsam ilk sıramda LG var.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,534
LG son zamanlarda en iyi ekran üreten firma gözümde. Yeni bir cihaz alırsam ilk sıramda LG var.

LG panel tarafinda hep iyiydi ya son yillarda da OLED, Nano IPS (bu ikisi onlara ait direkt) Nanocell, QNED gibi panel teknolojilerinde zirveye oynuyorlar artik. TV tarafinda yine Sony'yi de siddetle tavsiye ederim.

Muratdgr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Öncelikle hepinize teşekkür ederim. 2 yolla sorunumu çözdüm. Çok fazla fiş olduğundan 3 adet üçlü priz kullanıyordum onu 8 girişli akım korumalı tek prize çevirdim. Bir de Nvidia Denetim masasında OpenGL ayarlarından sadece tam ekran seçeneğini aktif ettim. Bütün sorunlarım çözülmüş oldu. Tekrardan ilginiz için teşekkür ederim

Bundan 2 önceki monitörüm LG idi. Bir süre sonra gözlerimi çok yoruyordu. LG görüntü sistemlerinde iyi evet ama sadece üst kademe monitörlerde. Düşük seviye monitörlerde muadillerine göre facia. Bu benim düşüncem

Nerede oturuyorsunuz ? Samsung'un deneyim ve teknik servis yeri olan Emaar Square AVM deki yer gibi yere gidiniz.

Bende Samsung'un IPS panel monitörünü kullanıyorum. Geçtiğimiz aylarda dönüştürücü kaynaklı bir sorun yaşadım fakat monitörden zannetim. Yakınımdaki Samsung yetkili servisi arayarak işlem yaptırmak istediğim zaman inceleme ücreti gibi olmaması gereken durumlardan bahsettiler. Sonrasında sorunun adaptör kaynaklı olduğunu anlamıştım.

Adanada oturuyorum hocam

Dediğim gibi monitörün kronik sorunlu. İstersen sistemini başka bir monitör ile dene ama yine de gerçek bu. Geçmiş olsun.
Ben de ondan korktum ancak değilmiş çok şükür. Tamamen halloldu sorunum