Samsung note 9 mu? Huawei P20 pro mu?

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
:)
Burada kullanıcının çekim potansiyelini mi konuşuyoruz? Yoksa telefonların çekim potansiyelini mi? Kullanıcı telefonu her seferde ve her çekim esnasında telefonu sımsıkı sabit tutmak zorunda değil. İşte bu durumda devreye OIS devreye giriyor. Paylaştığım İphone Xs Max modelinde OIS'ın optimizasyonu maalesef ki Galaxy Note 9'dan üstün duruma gelemedi. Videonun 0:42 dakikasında ne demek istediğim çok daha iyi anlaşılıyor. İphone Xs Max'ın ne kamerasına başarısız, ne de tamamen yerlerde sürünen bir performansı olduğuna dair açıklamam ve düşüncem olmadı. Birçok rakibine göre gayet iyi iş başarıyor.

Ufak bir yanlış anlaşılma sadece. :D
Yahu bende arka kamerası sanmıştım. Selfie kamerası zaten note 9’dan üstün değil. Selfiedeki OIS’i üstün olsa ne olacak? :) Note 9 zaten daha iyi selfiede

Tttunahan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
3,014
Kamera konusunda note 9 rakiplerine göre çöp bence hem p20 pro emin ol note 9 dan daha iyi fotoğraflar çekiyor
Sen ne saçmalıyon neresi çöpmüş bilgisiz bilgisiz konuşup nabız attırma adama bak Note 9 a çöp dedi ya sinirden gülesim geldi yeminederim ?????bütün forumun şu konuya bi el atması lazım ???????????

Mustafa_elms

Asistan
Reaksiyon puanı
42
Sen ne saçmalıyon neresi çöpmüş bilgisiz bilgisiz konuşup nabız attırma adama bak Note 9 a çöp dedi ya sinirden gülesim geldi yeminederim ?????
Yani şimdi note 9 mate 20 prodan dahami iyi sen git dxomark a bak p20 pronunki bile note 9 dan daha yüksek

Ekli dosyalar

• Screenshot_20190205-002533.jpg
    Screenshot_20190205-002533.jpg
    66.9 KB · Görüntüleme: 391
  • Screenshot_20190205-002525.jpg
    Screenshot_20190205-002525.jpg
    57 KB · Görüntüleme: 353

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
Kamera konusunda note 9 rakiplerine göre çöp bence hem p20 pro emin ol note 9 dan daha iyi fotoğraflar çekiyor

Yanlışınız var hocam note9, p20 pro ile fotoğrafta yarışan videoda bariz üstün bir cihaz donanımı çok iyi ama asıl üstünlüğü yazılımda. Yani bunu diyen bir sizsiniz.

Tttunahan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
3,014
Yani şimdi note 9 mate 20 prodan dahami iyi sen git dxomark a bak p20 pronunki bile note 9 dan daha yüksek
Al işte cahilliğinin nerden geldiği belli oldu sen hala bu sitelere bakarak mı hangi telefonun iyi olduğuna karar veriyosun...
65382

Madem öyle al o zaman buda selfie kamerası✊✊

Mustafa_elms

Asistan
Reaksiyon puanı
42
Al işte cahilliğinin nerden geldiği belli oldu sen hala bu sitelere bakarak mı hangi telefonun iyi olduğuna karar veriyosun...
yav he he bana samsungu savunup durma objektif ol mate 20 pro en iyi kameraya sahip kabullenmelisin bence ?

---- Mesajlar birleştirildi ----

Ekli dosyayı görüntüle 65382

yav he he bana samsungu savunup durma objektif ol mate 20 pro en iyi kameraya sahip kabullenmelisin bence ?

Vay ve forumda tartışmayı ozlemisim. Bence biz bu soruyu shiftdelete editorlerine sormaliyiz mate 20 pro mu daha iyi yoksa note 9 mu.?

Son düzenleme:

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Mate 20 Pro rakibi Note 9 değildir. İlk önce P20 Pro dediniz şimdi Mate 20 Pro'ya döndü olay. Mate 20 Pro rakibi S10+ falan olur ki göreceksiniz Mate 20 Pro'dan çok daha iyi bir cihaz olacak özellikle işlemci ve performans tarafında.

Tttunahan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
3,014
Mate 20 Pro rakibi Note 9 değildir. İlk önce P20 Pro dediniz şimdi Mate 20 Pro'ya döndü olay. Mate 20 Pro rakibi S10+ falan olur ki göreceksiniz Mate 20 Pro'dan çok daha iyi bir cihaz olacak özellikle işlemci ve performans tarafında.
Ben şu konuda hala iddialıyım p20 pronun asıl rakibi note tarafında note 8 dir işlemci platformları aynı seviyede hadi diyelim kamerada bi tık daha iyi ondada video tarafında note 8 dümdüz eder ,note 9 rahatlıkla mate 20 proya rakip olabilecek hatta bazı konularda üstün gelecek bi model s10 plus lada samsung farkı açmış olacak hepsi bu

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
P20 pro çok iyi bir cihaz ama kamerası genel olarak note 9’la yarışamaz. Dinamik aralığı falan note 9’a kıyasla çok geride. Videoda ise rezalet. 4k video çekmek,tripodsuz 30x dürbün kullanmak gibi oluyor.

Bu arada dxomarkın temel puanına bakmak hata olur. Dxomark’a bakılacaksa detaylı bir şekilde her kategorinin puanlarına ayrı ayrı bakmak daha mantıklı. Bazen de dxomark gece modu gibi özellikleri ele almıyor. Bunu da unutmamak gerekir.

Son düzenleme:

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
Note 9: batarya samsung, nand sürücü ve hafıza kartı samsung, işlemci samsung, ekran paneli samsung, kasa zaten kendisinin, ses çipi yine kendisinin ve daha nice şeyler. Bence samsung bu servis işlerinde globalde üst çıta bir denge tuttursa apple gibi iyice sağlam bir yer edinir.
Huaweide stabil güzel cihazlar yapıyor, garantiside beğeniliyor ama bazı konularda kendini geliştirmeli mesela androidin iphone'u olacağım diye yola çıkıp çok fazla özellik olmayan bir cihaz yapıyorlar, ois zayıf geliştirilmeli ve kirin rakiplerinin gerisinden henüz geliyorken en azından p veya mate serisinden birinde sd ile çalışmalı. Ayrıca ekran paneli faciası var aynı modelde hem boe ekran hem lg ekran bu da yanlış işini düzgün yapan bir firma ile çalışıp bu ortaklığı geliştirmesi gerekiyor ki bu illa samsung olmak zorunda da değil.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Note 9: batarya samsung, nand sürücü ve hafıza kartı samsung, işlemci samsung, ekran paneli samsung, kasa zaten kendisinin, ses çipi yine kendisinin ve daha nice şeyler. Bence samsung bu servis işlerinde globalde üst çıta bir denge tuttursa apple gibi iyice sağlam bir yer edinir.
Huaweide stabil güzel cihazlar yapıyor, garantiside beğeniliyor ama bazı konularda kendini geliştirmeli mesela androidin iphone'u olacağım diye yola çıkıp çok fazla özellik olmayan bir cihaz yapıyorlar, ois zayıf geliştirilmeli ve kirin rakiplerinin gerisinden henüz geliyorken en azından p veya mate serisinden birinde sd ile çalışmalı. Ayrıca ekran paneli faciası var aynı modelde hem boe ekran hem lg ekran bu da yanlış işini düzgün yapan bir firma ile çalışıp bu ortaklığı geliştirmesi gerekiyor ki bu illa samsung olmak zorunda da değil.
Androidin iphoneu google pixel serisidir :)

Huawei son zamanlar iyi işler başarıyor ve kendilerini belli ettiler zaten. Fakat bazı şeyleri şişirme. Mesela işlemcisi yada reverse şarj özelliği gibi...

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
Androidin iphoneu google pixel serisidir :)

Huawei son zamanlar iyi işler başarıyor ve kendilerini belli ettiler zaten. Fakat bazı şeyleri şişirme. Mesela işlemcisi yada reverse şarj özelliği gibi...

Benim kastım huawei'nin amacı yani bu budurdan ziyade, huawei androidin iphone'u olmak istiyor dedim. Bu mesele'den hariç bir pixel cihaz alacağıma ya özellikli android (samsung) yada iphone (düz ve stabil) alırım. Google güncellemede rakibi androidleri kısıtlayıp işgüzarlık yapıyor ama güncelleme isteyen gider iphone alır yada özellikli android isteyen gider samsung veya olmadı huawei veya diğerlerini alır tasarım ve ux özürlü google cihazındansa.(evet material dizayn canın cehenneme) :D

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Benim kastım huawei'nin amacı yani bu budurdan ziyade, huawei androidin iphone'u olmak istiyor dedim. Bu mesele'den hariç bir pixel cihaz alacağıma ya özellikli android (samsung) yada iphone (düz ve stabil) alırım. Google güncellemede rakibi androidleri kısıtlayıp işgüzarlık yapıyor ama güncelleme isteyen gider iphone alır yada özellikli android isteyen gider samsung veya olmadı huawei veya diğerlerini alır tasarım ve ux özürlü google cihazındansa.(evet material dizayn canın cehenneme) :D
Aslında cidden öyle olmaya başlıyor olabilirler. Şu nano memory örnek olabilir. Mate 20 serisinde artık normal micro sd yerine huaweinin nano memorysini alman gerekiyor.

Güncelleme konusunda Google’ın diğerlerini kısıtladığını düşünmüyorum ama artık fragmentasyon efekti çoktan yayıldı ve bunu düzeltmek çok zor. Google o zaman uyuyordu.

Androidde hızlı güncelleme isteyen oneplus yada pixel alır bu kadar basit :) Pixel’in de bazı güzel yanları var fakat dizaynı,bunlardan birisi değil.

Mustafa_elms

Asistan
Reaksiyon puanı
42

Vay ve forumda tartışmayı ozlemisim. Bence biz bu soruyu shiftdelete editorlerine sormaliyiz mate 20 pro mu daha iyi yoksa note 9 mu
Ben şu konuda hala iddialıyım p20 pronun asıl rakibi note tarafında note 8 dir işlemci platformları aynı seviyede hadi diyelim kamerada bi tık daha iyi ondada video tarafında note 8 dümdüz eder ,note 9 rahatlıkla mate 20 proya rakip olabilecek hatta bazı konularda üstün gelecek bi model s10 plus lada samsung farkı açmış olacak hepsi bu
[ Reis bak s serisinin rakibi p serisidir note serisinin rakibi ise mate serisidir s10 plus cikacaksa p30 proda çıkacak ama gerçi yine kirin 980 ile çıkarslda yinede söyleyeyim p30 pro kamerada tokatlayacak

Tttunahan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
3,014
Vay ve forumda tartışmayı ozlemisim. Bence biz bu soruyu shiftdelete editorlerine sormaliyiz mate 20 pro mu daha iyi yoksa note 9 mu
Şuanda en iyi amiral gemileri samsung ve apple üretiyor en premium kasa malzemelerini bu iki firma kullanıyo eline aldığın zaman o premium hissini rahatlıkla hissedebiliyosun donanım olarakta piyasasının en güçlü işlemcilerini bu iki firma kullanıyo.Huawei ötede dursun çakma tasarımla nereye kadar telefon üretebilecek inan çok merak ediyorum teknosaya mate 20 proyu incelemeye gittim yeminle önden bakınca xs max s9 plus karışımı bişeye benziyo ekranı kapatınca tamamen s9 plusa dönüşüyo bu kadar itici bi firma hayatımda görmedim.Kameraları acayip şişiriliyo geçen kuzenimde p20 pro var resmimi çek dedim yüzümü öyle bi boyamışki kendimi tanıyamadım ondan sonra kendi note 8 imi verdim al şunla çek dedim note 8 le çekilen fotoğraftan daha memnun kaldım en azından resimdeki bana benziyodu, yakın zamanda yine bu kuzenimle canlı müziğe gittik video çekip instagrama hikaye atalım dedik note 8' im çatır çıtır çekerken p20 pro bi sapıttı ois leş renk doğruluğu desen sıfır aynı anda instagrama attık arada çok bariz fark var,ekran desen note 8 'in bariz üstünlüğü var p20 pronun ekranı note 8 in yanında çöp tek artısı pili o da 4000 mah batarya fhd ekran ondada önde olsun bi zahmet,p20 pro önce note 8 e bi el atsın sonra note 9 a sıra gelir .Ben p serisi mate serisi anlamam samsung alayına yargı dağıtıyo yok mate 20 pro note 9 dan iyiymiş yok p30 pro da s10 plusı tokatlayacakmış yavaş gelsinler biraz...

Erkenekli

Asistan
Reaksiyon puanı
277
Samsungun pazar payi gittikce daraliyor 2019 da huawei geçerse hiç şaşırmayın derim inşallah şu s10 lar hem iyi hemde en azından mate 20 pro dan ucuz olsa belki kendini toparlar aksi halde huawei ile xioami pazarı altüst eder

Mustafa_elms

Asistan
Reaksiyon puanı
42
Samsungun pazar payi gittikce daraliyor 2019 da huawei geçerse hiç şaşırmayın derim inşallah şu s10 lar hem iyi hemde en azından mate 20 pro dan ucuz olsa belki kendini toparlar aksi halde huawei ile xioami pazarı altüst eder
Hem ne öyle s10 plus 1600 euro olacak diye bir haber gördüm galiba shiftdelete de idi tam hatirlayamadim siz 1600 Euro'ya telefon çıkarırsınız satılmaz Samsung kim ki Apple olsa neyse marka takıntısı olanlar alır kim s10 plus a 1600 Euro verir iPhone xs Max bile1200 dolar iken. Bide dolar bile değil euro

Ekli dosyalar

• IMG_20190205_112425.jpg
    IMG_20190205_112425.jpg
    59.2 KB · Görüntüleme: 327

Tttunahan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
3,014
Hem ne öyle s10 plus 1600 euro olacak diye bir haber gördüm galiba shiftdelete de idi tam hatirlayamadim siz 1600 Euro'ya telefon çıkarırsınız satılmaz Samsung kim ki Apple olsa neyse marka takıntısı olanlar alır kim s10 plus a 1600 Euro verir iPhone xs Max bile1200 dolar iken. Bide dolar bile değil euro
1600 euro olan 12gb/1tb lık modeli bilip bilmeden çamur atıyon başlangıç fiyatı 1100 dolar olacak, apple olsa neyseymiş güldürmeyin beni

Reaksiyon puanı
10,315

Kesinlikle katılıyorum. Yahu birilerinin gelip şurda Çin dolmalarını Note9'a ayar etmesi kafayı yediriyor bana.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Tamam da o ilk satış fiyatı. Birkaç ay sonra fiyatı düşecek ve/veya yanında birkaç şeyler hediye olarak verilecek

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Yahu fanboylar birbirini yiyor maşallah.

Hangisi tercihine göre daha iyiyse o telefon daha iyi. Direk Mate 20 pro yada Note 9 demekle olmuyor.

Note 9 ve Mate 20 pro arasında Örneğin birisi kamerasında çeşitlilik istiyorsa ve/veya pro modu biliyorsa Mate 20 pro ile note 9’dan çok daha iyi çekimler yapabilir. Fakat fotoğraftan daha çok video çekecekse note 9 ona daha çok uygun olacaktır.

Tercih meselesi işte. Hangisi kullanıcıya daha iyi gelirse o telefon daha iyidir. Nokta.

Tttunahan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
3,014
Yahu fanboylar birbirini yiyor maşallah.

Hangisi tercihine göre daha iyiyse o telefon daha iyi. Direk Mate 20 pro yada Note 9 demekle olmuyor.

Note 9 ve Mate 20 pro arasında Örneğin birisi kamerasında çeşitlilik istiyorsa ve/veya pro modu biliyorsa Mate 20 pro ile note 9’dan çok daha iyi çekimler yapabilir. Fakat fotoğraftan daha çok video çekecekse note 9 ona daha çok uygun olacaktır.

Tercih meselesi işte. Hangisi kullanıcıya daha iyi gelirse o telefon daha iyidir. Nokta.
Millet huawei reklamlarına bakıp huawei yi bi halt zannedip samsunga çöp muamelesi yapıyo ben ona sinir oluyorum, önce iki telefonuda eline al ikisinide suyu çıkana kadar incele o zaman kendi kararını kendin vermiş olursun genel toplama vurursak bana note 9 daha iyi daha sağlam bi telefon gibi geliyo istediğim herşeyi eksiksiz bi şekilde yapabilecek bi telefon video mu çekeceksin en iyisini çekersin fotoğrafmı çekeceksin çıkar çek müzikmi dinleyeceksin mükemmel ses kalitesi var notmu alman lazım çıkar s peni al notunu diye uzar gider...

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Millet huawei reklamlarına bakıp huawei yi bi halt zannedip samsunga çöp muamelesi yapıyo ben ona sinir oluyorum, önce iki telefonuda eline al ikisinide suyu çıkana kadar incele o zaman kendi kararını kendin vermiş olursun genel toplama vurursak bana note 9 daha iyi daha sağlam bi telefon gibi geliyo istediğim herşeyi eksiksiz bi şekilde yapabilecek bi telefon video mu çekeceksin en iyisini çekersin fotoğrafmı çekeceksin çıkar çek müzikmi dinleyeceksin mükemmel ses kalitesi var notmu alman lazım çıkar s peni al notunu diye uzar gider...
İşte tamam. Note 9 tam sana göre dediğin gibi. Ama demek istediğim huawei de yapmış yapacağını. Telefonu da gayet güzel.

Şu reklam konusunda katılıyorum. Huawei bazı konularda şişirme yapıyor. O şeyleri dikkate almak gerekir.

Fanboylara ve (nedenin varsa) herhangi bir şirkete istediğin kadar kin göster ama şirketin yaptığı (RED Hydrogen gibi çöp olmayan) telefonlara kin gösterirsen fanboy olmuş olursun aman dikkat :)

Bunu herkes için dedim sadece senin için değil. Yanlış anlaşılma olmasın ;)