Samsung Note 5'e Hangi Romu Yüklemeliyim?

Gokrtl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba nette çok fazla bilgi kirliliği var. Kafam çok bulandığından buradan bir sorayım dedim. Telefonumun garantisi birkaç ay önce bitti. Android Sürümü 7.0 da kaldığı için artık google playde güncel uygulamaları görememeye başladım. İşletim sistemini Android 10'a yükseltmek istiyorum. Ama mümkün olan en temiz, en stabil çalışan sürümü istiyorum. Kişiselleştirilmiş, kurcalanmış bir rom istemiyorum.
Bu romu nereden bulurum?
Nasıl Yüklerim?
Yükledikten sonra mesela telefonu bir süre sonra satmak istesem orjinal Android 7.0'a tekrar döndürebilir miyim?

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Yükseltebilirsen beni de bilgilendir :)

Reaksiyon puanı
6,371
Bu cevaptan olmayacağı anlamını mı çıkararmam lazım?
Galiba. Ayrıca eğer bir telefonun android sürümünü yükseltmemek gerekir. Yükseltilmemesinin sebebi optimize edilmemesi. 8, note 5'e optimize edilseydi büyük ihtimalle alırdı. Yanlış android sürümü cihaza zarar verebilir. Stabilitesini bozar.

Gokrtl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Galiba. Ayrıca eğer bir telefonun android sürümünü yükseltmemek gerekir. Yükseltilmemesinin sebebi optimize edilmemesi. 8, note 5'e optimize edilseydi büyük ihtimalle alırdı. Yanlış android sürümü cihaza zarar verebilir. Stabilitesini bozar.
Youtube da filan gördüm. Yükleyip çok stabil çalıştığını söyleyenler vardı. Bende de yeni telefon alacak para olmadığından heveslenmiştim.

Reaksiyon puanı
6,371
Youtube da filan gördüm. Yükleyip çok stabil çalıştığını söyleyenler vardı. Bende de yeni telefon alacak para olmadığından heveslenmiştim.
Youtube'da herkes sallıyor. Bende bir çok farklı mobil cihazda youtube'a güvenerek sürüm yükseltme yaptım, ara yüz durdu, youtube durdu, google yanıt vermiyor gibi atalar sürekli oldu. Tavsiyem 7'yi yükseltmemeniz. zaten play store'da ki çoğu şey 4'ü destekliyor. O cihaz için de en ideali 7.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Ben öyle birşey ima etmedim. Tam telefona az buçuk bütçe yapıyorum tak birşey çıkıyor sıfırlanıyor. Derken herhalde bir süre yenisini alamayacağım. Bari dedim güzel yönde birşeyler varsa, yapalım bizde.

Gokrtl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Youtube'da herkes sallıyor. Bende bir çok farklı mobil cihazda youtube'a güvenerek sürüm yükseltme yaptım, ara yüz durdu, youtube durdu, google yanıt vermiyor gibi atalar sürekli oldu. Tavsiyem 7'yi yükseltmemeniz. zaten play store'da ki çoğu şey 4'ü destekliyor. O cihaz için de en ideali 7.
Anladım. Teşekkür ederim yardım için.

Reaksiyon puanı
8,191
Lineage OS öneririm. Stabil ve sorunsuz diğer romlara kıyasla. Ben YT’den rehbere baka baka Android 9 yükledim S5’e 1 yıldır sorunsuz çalışıyor. Resmi Lineage OS güncellemesi ile de 10 geçmeyi planlıyorum.