Samsung I9500 Galaxy S4 ' den sonra alınabilecek telefonlar

gundogduhasan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba yaklaşık 1 aydır o forum senin bu forum benim dolaşıp duruyorum. Shiftdelete' de neredeyse bütün telefon incelemelerini izledim . 1.5 sene Apple İphone 4S kullanımından sonra 2 seneye yakındır Galaxy S4 kullanıcısıyım telefonum istediğim her işlemleri gerçekleştiriyor. Fakat kasasında oluşan deformeler bazı programlardaki yavaşlamalar , ve yeni çıkan cihazların özellikleri ve pazarlama teknikleri beni de açıkçası baya cezbediyor (Açıkcası telefonumdan biraz sıkıldım :) )

Sizden de bu konu hakkında Galaxy S4'den sonra alınabilecek telefonlar hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Apple stabil telefonlar konusunda bence androidden şuanda 1 adım önde fakat Apple telefonlardaki batarya problemi bence insanı bezdirecek cinsten . Gün içerisinde işim gereği telefonla çok sık görüşme yapıp mail ve mesaj trafiğine sahip olduğumdan batarya konusu benim için önemli. Samsung S4 de bu konuyu extra battery kit alarak çözümledim bu konuda bataryası çıkan telefonlar benim için avantajlı oluyor .

Android 5.0'ın gelmesiyle android telefonların stabil olma durumunun artacağı görüşü yaygın bu yüzden android telefonlarla mı devam etmeliyim yoksa iphone 6 alıp sorunsuz olarak mı kullanmalıyım.

Fakat bir Note 4 bir İphone 6 yaklaşık 2500 TL . Sizce bu fiyatlar bu telefonlara değermi yoksa bir model daha beklemem daha mı sağlıklı olur . Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler. Bu android ve ios arasındaki kararsızlık beni mahvedecek :mellow:.

Ruberto

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bende aynı sorundan muzdaribim. şuan note 2 kullanıyorum, chrome da yada mesajlaşma programlarında takılması gerçekten sinir bozucu. Kasasındaki soyulmalar hoş durmuyor. Apple düşünmüyorum ben ama note 4 de gerçekten pahalı 2500tl verir miyim bilmiyorum ama sony beni cezbediyor. Bende fikirlerinizi bekliyorum...

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
Arkadaşlar merhaba yaklaşık 1 aydır o forum senin bu forum benim dolaşıp duruyorum. Shiftdelete' de neredeyse bütün telefon incelemelerini izledim . 1.5 sene Apple İphone 4S kullanımından sonra 2 seneye yakındır Galaxy S4 kullanıcısıyım telefonum istediğim her işlemleri gerçekleştiriyor. Fakat kasasında oluşan deformeler bazı programlardaki yavaşlamalar , ve yeni çıkan cihazların özellikleri ve pazarlama teknikleri beni de açıkçası baya cezbediyor :biggrin::biggrin:. (Açıkcası telefonumdan biraz sıkıldım :) )

Sizden de bu konu hakkında Galaxy S4'den sonra alınabilecek telefonlar hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Apple stabil telefonlar konusunda bence androidden şuanda 1 adım önde fakat Apple telefonlardaki batarya problemi bence insanı bezdirecek cinsten . Gün içerisinde işim gereği telefonla çok sık görüşme yapıp mail ve mesaj trafiğine sahip olduğumdan batarya konusu benim için önemli. Samsung S4 de bu konuyu extra battery kit alarak çözümledim bu konuda bataryası çıkan telefonlar benim için avantajlı oluyor .

Android 5.0'ın gelmesiyle android telefonların stabil olma durumunun artacağı görüşü yaygın bu yüzden android telefonlarla mı devam etmeliyim yoksa iphone 6 alıp sorunsuz olarak mı kullanmalıyım.

Fakat bir Note 4 bir İphone 6 yaklaşık 2500 TL . Sizce bu fiyatlar bu telefonlara değermi yoksa bir model daha beklemem daha mı sağlıklı olur . Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler. Bu android ve ios arasındaki kararsızlık beni mahvedecek
:mellow:.
ben note 4 al derim yeni touchwiz çok akıcı takılma donma hiç yok s4 den sonra gerçketen süper (bende s4 kullanıcısıyım note 4 ü yakın arkadaşım kullanıyor...)

Mateist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
238
bataryası çıkarılabilen istiyorsan s5, note 4 yada lg g3 den birini tercih etmelisin

gundogduhasan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki boyut olarak alışılabilirmi :) ? Note 4 e izledigim incelemede neredeyse note 3 un uzerine hicbir artisi yokmus gibi anlatiyorlar benim alacagim telefonda 1 2 sene kullanmak istiyorum her cikan modelde yenilemek israf resmen o yuzden alirken iyi secim yapmak istiyorum.

Mateist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
238
O telefonların hepsi seni 2 yıl ya da daha uzun süre götürür bence

AkçakocaLı

Profesör
Reaksiyon puanı
95
Galaxy S4 kullanıp exynosun ısınmasından sıkılıp sattıktan sonra heves edip aldığım ve en çok beğendiğim android telefondu LG G2. Sonra Htc One Mini 2 (M8 Mini) kullandım. Kasası , duruşu ve o albenisi tartışılmaz güzellikte bir makinaydı.Sonra değişiklik olsun istedim ve İphone 6 aldım . "Memnun musun ?" diye soracak olursna eğer ; "Daha önce kullandıklarım telefon değilmiş !!! " der geçerim. Eğer yeni bir telefon alıcaksan Htc One M8 , Xperia Z2 veya Z3 , İphone 6 , Note 4 .. Bu beş cihazdan birini al.

windows8

Profesör
Reaksiyon puanı
3
ben s4den g2ye geçtim ohh be dedim arayüz (rehber) hız konusunda ama bir daha değiştirsem iphone 6 64gb alırım

MoonLife

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Galaxy S4 Ten Galaxy S5 aldım Elektirik mavisi ayrı bır dunya tavsiye ederim S5 i :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Iphone 6 agir basiyorda suanda 16GB kapasite yetersiz kaliyor artik . 64 GB uzun surelide bence suanda mantikli duruyor . Yinede farkli telefonlari kullananlar tecrubelerini paylasmaya devam ederse iyi olur :) cok tesekkur ederim.

gundogduhasan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Iphone 6 şu anda mantıklı gözüküyor. Fakat 16GB kapasite bence günümüzde yetersiz. 64GB ideal . Fakat diğer telefonları kullananlar deneyimlerini paylaşırlarsa iyi olur :)) .

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Çok fazla dert etmeyin diyorum öncelikle. :)
Her zaman yeni bir telefon daha çıkacaktır. Eğer en güncele sahip olmak sizin için önemliyse illa ki bekleyin, zira Mart gibi HTC ve Samsung yeni telefonlarını çıkaracak / duyuracaklar. Pil olarak yaşadığınız problemleri tam olarak anlayamam tabii kullanımınızı görmeden ama yeni telefonlarda telefonla konuşmak zaten en az pil götüren şeylerden biri (günde 4-5 saat konuşmuyorsanız ki öyle bir durum varsa en küçük derdiniz pil olsun, telefonu kafanıza yapıştırmadan kullanabileceğiniz çözümler bulun :) ). Ben de pili çok harcayan bir insanım ama iki jenerasyondur pili çıkmayan telefonlar kullanıyorum, bir problem olmuyor. İşim gereği ben ya bilgisayar başındayım, ya araba kullanıyorum ya da en extrem örnek uçaktayım, her şekilde şarj etme şansım oluyor ve çok ama çook uzun zamandır (Gezi Parkı hariç :)) şarj problemi yaşamadım, orada da ilk bir kaç günden sonra çözdüm.

iOS ile Android arasındaki farklara hakimsinizdir diye düşünüyorum, birini öv öbürünü yer konularına hiç girmeyeceğim, gerek yok. İlk karar vermeniz gereken konu, iOS'u özlediniz mi bu süre zarfında, yoksa Android'ten de aynı şekilde keyif aldınız mı? İlk şıkkı seçerseniz cevap sizin için basitleşiyor ancak ben iPhone'larda en sevdiği özellik malzeme kalitesi olan biri olarak iP6'nın ele rezalet geldiğini söylemeden edemeyeceğim. Ne cins bir alüminyum kullanmışlar, Gorilla'yı neyle kaplamışlar anlamadım ama elime Samsung'lardan daha berbat bir his verdiğini söylemem lazım. Buna da dikkat etmek isteyebilirsiniz.

Android'ten yana karar verirseniz, tahmin ediyorum ki seçiminiz amiral cihazlardan biri olacaktır, bu durumdaki illaki bekleyin. Adlarına S6 / M9 / Z4 diyebileceğimiz cihazlar gelecek, Z4'ün sanırım biraz daha süresi vardır, bunları beklemek isteyebilirsiniz ama ne gelirse gelsin kararınızı çok değiştirmeyecektir. Şu anlamda, bugün S5 ile M8 arasında hangisini seçiyorsanız, yarın da S6 ile M9 arasında aynı seçimi yaparsınız. Markaların çizgileri belli, ne çıkaracakları da bu doğrultuda belli oluyor. Benim açımdan bu iki telefon arasındaki en kritik noktalardan biri geliştirdikleri arayüz ve Samsung 3.0GHz CPU da koysa ben Touchwiz çalıştıran bir telefon almam Sense varken, bunun gibi sizin de beğenileriniz bellidir; bu bağlamda yeni cihazlar çıktıktan sonra hepsini bir 20-30 dk kurcalayıp buna göre kararınızı verebilirsiniz.

Çok zaman ve kafa harcamamamız gereken konular bunlar, ama ben dahil bunu başaramıyoruz malesef. . =)

gundogduhasan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok fazla dert etmeyin diyorum öncelikle. :)
Her zaman yeni bir telefon daha çıkacaktır. Eğer en güncele sahip olmak sizin için önemliyse illa ki bekleyin, zira Mart gibi HTC ve Samsung yeni telefonlarını çıkaracak / duyuracaklar. Pil olarak yaşadığınız problemleri tam olarak anlayamam tabii kullanımınızı görmeden ama yeni telefonlarda telefonla konuşmak zaten en az pil götüren şeylerden biri (günde 4-5 saat konuşmuyorsanız ki öyle bir durum varsa en küçük derdiniz pil olsun, telefonu kafanıza yapıştırmadan kullanabileceğiniz çözümler bulun :) ). Ben de pili çok harcayan bir insanım ama iki jenerasyondur pili çıkmayan telefonlar kullanıyorum, bir problem olmuyor. İşim gereği ben ya bilgisayar başındayım, ya araba kullanıyorum ya da en extrem örnek uçaktayım, her şekilde şarj etme şansım oluyor ve çok ama çook uzun zamandır (Gezi Parkı hariç :)) şarj problemi yaşamadım, orada da ilk bir kaç günden sonra çözdüm.

iOS ile Android arasındaki farklara hakimsinizdir diye düşünüyorum, birini öv öbürünü yer konularına hiç girmeyeceğim, gerek yok. İlk karar vermeniz gereken konu, iOS'u özlediniz mi bu süre zarfında, yoksa Android'ten de aynı şekilde keyif aldınız mı? İlk şıkkı seçerseniz cevap sizin için basitleşiyor ancak ben iPhone'larda en sevdiği özellik malzeme kalitesi olan biri olarak iP6'nın ele rezalet geldiğini söylemeden edemeyeceğim. Ne cins bir alüminyum kullanmışlar, Gorilla'yı neyle kaplamışlar anlamadım ama elime Samsung'lardan daha berbat bir his verdiğini söylemem lazım. Buna da dikkat etmek isteyebilirsiniz.

Android'ten yana karar verirseniz, tahmin ediyorum ki seçiminiz amiral cihazlardan biri olacaktır, bu durumdaki illaki bekleyin. Adlarına S6 / M9 / Z4 diyebileceğimiz cihazlar gelecek, Z4'ün sanırım biraz daha süresi vardır, bunları beklemek isteyebilirsiniz ama ne gelirse gelsin kararınızı çok değiştirmeyecektir. Şu anlamda, bugün S5 ile M8 arasında hangisini seçiyorsanız, yarın da S6 ile M9 arasında aynı seçimi yaparsınız. Markaların çizgileri belli, ne çıkaracakları da bu doğrultuda belli oluyor. Benim açımdan bu iki telefon arasındaki en kritik noktalardan biri geliştirdikleri arayüz ve Samsung 3.0GHz CPU da koysa ben Touchwiz çalıştıran bir telefon almam Sense varken, bunun gibi sizin de beğenileriniz bellidir; bu bağlamda yeni cihazlar çıktıktan sonra hepsini bir 20-30 dk kurcalayıp buna göre kararınızı verebilirsiniz.

Çok zaman ve kafa harcamamamız gereken konular bunlar, ama ben dahil bunu başaramıyoruz malesef. . =)

Kesinlikle haklısın ben kararımı verdim =) telefonların içine yüzlerce ekstrem özellik yüklüyorlar fakat bunların neredeyse çok az bir kısmını günlük yaşamımızda kullanıyoruz. Bu yüzden sorunsuz çalıştığına inandığım telefonu tercih edicem galiba . Telefon kararsızlığı konusunda ise bence bu tamamen pazarlama tekniği =) bizi bunlarla kafamızı yoruyorlar . Fikirleriniz için teşekkürler.

raprap95

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş bilgisayar kategorisene giren cihazlar zamanla donanımsal olarak yavaşlamaz. Note 2 donanım olarak güzel cihazdır kasa pek güzel olmasada :) Bende s3 var slimkat rom kullanıyorum yeterince stabil ve hızlı çalışıyor. yani demek istediğim cihaz min. 1 gb ram 1.2 ghz işlemcisi varsa işini görür önemli olan içindeki yazılımın günümüzde çıkan uygulamara uyum sağlaması kaldırabilmesi. Android kullanmayı beğendiysen sana tavsiyem nexus 6 olur. Mükemmel bir yazılım desteği ve saf android var kutudan çıkardığında telefonun içinde gereksiz ram ve cpu yiyen uygulamalar olmaz. Mesela nexus cihazlarda sistemin kapladığı yer 1 gb geçmez ama samsung htc lg 4-5 gb bulur gereksiz uygulamalar hem hafızayı yer hem ram ve bana göre en önemlisi bataryayı. Yerinde olsam nexus 6 alır keygime bakardım.

Mateist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
238
Nexus 6 çok güzel bır cihaz ama batarya çok dayanmaz gibi 2K ekran ve 6 inch

gundogduhasan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimdi daha demin note 4 kurcalama şansım oldu . Cihazın ekrani gerçekten mükemmel yani en azından S 4 den sonra bana öyle geldi. Yanlız note 3 ile ilgili yapılan yorumlardan sonra bide cihazı gördükten sonra kafam karıştı. Note 3 varken note 4 israfmı sizce :) ?

ozgurcakir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence israf olur. zaten yazilim guncellemesiyle note4 arayuzu note3 e gelicek. sadece 2k ekran icin degecegini düşünmüyorum.