Samsung Hayalet Ekran

Sefa.Erbasaran

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Bugün Trabzon'da bir turkcell bayiye gittim telefon bakmak için note 8 falan almayı düşünüyordum ve hüsranla karşılaştım note 8 , s8 , s8 + modellerinde hayalet ekran sorunu dikkatimi çekti diğer hiçbir telefonda yoktu bu sorun kronik bir arıza mı bu samsung ekranlarında daha önceden Lg g4 de karşılaşmıştım merak ettim sormak istedim :p

ncfkr

Asistan
Reaksiyon puanı
29
Sanarım bayilere bilerek bozuk telefonları veriyorlar bende çok gördüm ama kendiminki sapasağlam

Doğukan S

Doçent
Reaksiyon puanı
266
Bugün Trabzon'da bir turkcell bayiye gittim telefon bakmak için note 8 falan almayı düşünüyordum ve hüsranla karşılaştım note 8 , s8 , s8 + modellerinde hayalet ekran sorunu dikkatimi çekti diğer hiçbir telefonda yoktu bu sorun kronik bir arıza mı bu samsung ekranlarında daha önceden Lg g4 de karşılaşmıştım merak ettim sormak istedim :p
Bahsettiğiniz probleme AMOLED yanığı deniyor. AMOLED yanığı ekranın sürekli aynı sayfada açık kalması, ekranın sürekli yüksek parlaklıkta kullanılması gibi kullanımlarda ortaya çıkıyor. Ayrıca bunların çok uzun süreli tekrarlanmalarında ortaya çıkıyor. Bunun normal bir kullanıcıda olması çok düşük bir ihtimal. AMOLED olduğu için oluşma ihtimali var ama dediğim gibi kullanımlarda ortaya çıkıyor. Ben S7 Edge'yi satın almadan önce Samsung'un resmi bayilerinde ve teknoloji mağazalarında birçok kere inceledim. Yani oralarda görüyordum. Daha sonra araştırdım. Ben S7 Edge kullanıcısıyım. Bu probleme tedbir olarak cihazın ekranını gereksiz yere açık bırakmamaya, ekranı aynı sayfada uzun süre açık bırakmamaya, gerekmediği sürece parlaklığı fullememeye çalışıyorum. Aldığım son önlem ise ekran zaman aşımını bir dakikaya almak oldu. Benim gibi önlemler almayan ama çevremde Samsung kullanan çok insan var. Hiçbirinde AMOLED yanığına rastlamadım. Gördüğünüz bayilerde ekranlarda sürekli aynı reklamlar dönüyor, aynı sayfalar açık kalıyor, sürekli ekranlar açık kalıyor. Yani oluşması çok normal. Ama dediğim gibi AMOLED yanığının normal bir kullanıcıda oluşması çok düşük bir ihtimal.