Samsung Hardisk arızası

Umuttorlak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Samsung un 200gb lik harici diskini kullanıyorum bilgisayarımı kapattıktan sonra açmayı denediğimde başlatılıyor yazısı geliyor ve donup tekrar baştan başlıyor.Bu harddiski nasıl kurtarabilirim?

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Donanım sağlamsa verileri kurtarmak zor değil.
Live OS dediğimiz yazılımlar ile çökmüş olan sistemin içindeki verileri kolay bir şekilde kurtarabiliyoruz.
Tabi her konuda olduğu gibi bunda da bazı pürüzler meydana gelebiliyor.

En basitinden diski biçimlendirmeden tekrar Windows olarak format atarsanız önceki sistemde kalan veriler windows.old klasöründe depolanır bu şekilde de ulaşabilirsiniz.

Format atma konusunda falan bilginiz var mı?

Umuttorlak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Format atmayı biliyorum fakat çok deneyimli olduğum sayılmaz riske girmek istemem.

şüşi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
8 senelik verilerimin olduğu bir sd kartımdaki verilerin yüzde sekseni şuanda görünmez durumda üstelik her şey bi anda oldu telefonum ise sd kartı bile algılamaz oldu telefonda sıkıntı yok çünkü başka sd kart denedim ve bi sorun yok easeus gibi çeşitli programlar denedim tarayınca hepsi var olan dosyalarda gözüküyor ama bilgisayarda hepsi gözükmüyo program aracılığyla kurtarmak istedim ama ücretli?En azından deneyebileceğim başka bişi yok mu?lütfen yardım edin sabahtan beri uğraşıyorum