Bu konuyu okuyanlar

atakannaslann

Öğrenci
Katılım
30 Mart 2016
Mesajlar
6
Reaksiyon puanı
0
Puanları
3
Yaş
27
Samsung Gear VR

Sanal gerçeklik konusunda bir ilke imza atan Samsung, Gear VR’yi tanıttı. Sanal gerçeklik konusu, yıllar öncesindeki yüze takılabilen ekranlı gözlüklerden başlayarak bugüne kadar hep gündemde olan Samsung firması, ürünlerinin fiyatlarının yüksek olması nedeniyle bir türlü hayatımıza girmeyi başaramadı. Ta ki bu yıla kadar. Yeni tanıtmış olduğu Gear VR, önceki yıllarda tanıtmış olduğu sanal gözlüklere kıyasla fiyatı fazlasıyla makul.



gearvr1.jpg


EKRAN…
Samsung, Gear VR modelinde, Süper AMOLED ekran ve geniş görüntüleme alanı sunuyor. Hassas baş takibi özelliği ile aynı zaman da görüntüyü titretmeden kullanıcıya gerçekliği sanala sunma özelliği veriyor. Telefonunuzu Gear VR’ye taktığınız anda gözlük çalışmaya başlıyor ve gözlüğün özel olarak geliştirilen arabirimi açılıyor. Gözlük ilk etap da nasıl kullanılacağını gösteriyor ve daha sonra oyun, film ve etkileyici panoramik fotoğraflarla VR dünyasına girmiş oluyorsunuz.

sm-r322nzwatur-340308-0.jpg


UYUMLULUK…
Gear VR’nin uyumlu olduğu Samsung modelleri arasında şimdilik, Galaxy S6, Galaxy S6 edge, Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge var. Gözlük içerisinde ki yuva bu telefonlara göre özel olarak geliştirildiğinden, başka bir marka telefonları kullanmak mümkün değil.

samsung_gear_vr-uyumluluk_2.jpg


Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler…
Fiyatı;
Gear VR’nin özelliklerine ve bize sunduğu teknolojiye bakacak olursak, 99$ lık fiyatı gayet makul ve karşılayacak nitelikte.

İçerik Bakımından;
Oculus mağazasında birçok içerik bulunmasına rağmen fazla sayıda demo karşımıza çıkıyor. Şu an için mağazada çok fazla uzun soluklu ve karmaşık oyunlar beklememelisiniz. Zira yayında olan uygulamalar ve oyunlar oldukça kısa ve basit.

İçerikler Ücretli…
Deneyebileceğiniz ücretsiz içerikler bulunabilmesine karşın, bunlar kısa zaman içinde basit kalacağından, daha iyi içeriklere ulaşabilmek için ücret ödemeniz gerekmektedir.

Pil Tüketimi…
Pil tüketimi konusunda, akıllı telefonunuzla kullanmış olduğunuz Gear VR, sanal gerçeklik içerikleri çift gösterildiğinden ve ekran parlaklığı da arttığından dolayı, ortalama 50 dakikalık bir kullanım sonrası bataryayı yarı yarıya düşürüyor.

gear-1.jpg
 

Elbruz46

Müdavim
Katılım
22 Şubat 2008
Mesajlar
11,931
Reaksiyon puanı
1,338
Puanları
113
Kediyi Merak Öldürür, bizi de bu teknoloji merağı... Alsam mı almasam mı? İhtiyaç mı değil mi...
 
Üst