Samsung Galaxy S8 ve S8 Plus Kullananlar Kulübü

JhonAmora1453

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Screenshot_20170531-153023.png

Arkadaşlar telefonu sıfırladım önceden şarjı fulledikten sonra 35 saat falan yazıyordu şarjım çok iyi gidiyordu şimdi 19 saat yazıyor ve şarjım eskisi gibi iyi değil. Sizce Neden?

benmali

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
yok ben haftaya alicam zaten. sadece paylasilan problemler canimi sıktı sadece
Arkadaşların yaşadıkları sıkıntı şans mı desem şanssızlık mı bilemiyorum. Benim cevremden alan kimsede henüz sıkıntı duymadım. Teknosa, Vatan, Vadafone, Turkcell cihazları bizimkiler. Distribütör x firmaların cihazı mıdır onların telefonları diye düşünüyorum ama...
--- Gönderi Güncellendi ---
Ekli dosyayı görüntüle 23617
Arkadaşlar telefonu sıfırladım önceden şarjı fulledikten sonra 35 saat falan yazıyordu şarjım çok iyi gidiyordu şimdi 19 saat yazıyor ve şarjım eskisi gibi iyi değil. Sizce Neden?
Muhtemelen yüklemiş olduğun bir app bu soruna sebep olmuştur. Sonradan yüklediğin app leri silip bir daha dene. Bazen bu durumda fabrika ayarlarına almak da son çare oluyor.

Sh3kiL

Profesör
Reaksiyon puanı
138
Bunun Batarya Performansını Note 5 cok benzetıyorum note 5 ılk cıktıgında 7 saat 6 saat ekran alıyordum zaman gecınce ınanılmaz dusus oluyor batarya performansında.

despotango

Asistan
Reaksiyon puanı
34
Merhaba Arkadaşlar..

Sizin de wifi çekim gücü ile ilgili bir sorununuz var mıdır ? Sony xperia xz de güzel güzel çalışan cihaz , samsung galaxy s8 de bi bakıyorsunuz wifi çalışmıyor . Wifi açıp kapadığımda düzeliyor ama bu normal midir ?

Sevgiler ,

muratdmn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Selam arkadaşlar, yaklaşık 3 haftadır S8 modelini kullanıyorum.
Konu başlığını uzun zamandır takip eden bir ziyaretçi olarak sizlerle paylaşmak istediğim konular var.
Öncelikle cihazı satın alıp kullanan arkadaşlar sanırım cihazın ekranının sornlarını farketmemişler.
Cihazı yeni alacak arkadaşlar için en kestirme yorumum şu, eğer mükememmel kusursuz bir cihaza sahip olmak istiyorsanız S8 ALMAYIN! Çünkü cihazın ekranı özellikle IPS ekran kullandıysanız sizleri memnun etmeyecek.(Not: Bence 2017 yılında henüz mükemmeli sunan bir cihaz üretilmedi)
Ekranda beyaz dengesi diye birşey yok, ekranın kenarlarına doğru belli belirsiz sizi rahatsız edecek pembe ve kızıl gölgeler mevcut (Beyaz ekranlarda net bir şekilde belli oluyor)
Samsung bu hatayı güncelleme yaparak yapay bir hamle ile hafifletti ama sorun tam olarak ortadan kalmadı.
Teknik servislere bu problemi anlatmak için gittiğinizde adam akıllı muhattap bulamıyor ve geçiştiriliyorsunuz.
Telefonun şarj performansı yetersiz, mesleğim gereği özel bir şirkette genel müdürlük yapmaktayım. Gün içerisinde telefon görüşmelerim orta seviyede oluyor. Kesinlikle cihazda 1 tek oyun uygulaması vs yüklü değil böyle bir kullanımımda yok ancak akşam yatıp sabah kalktığınızda telefonunuzun bataryasının %15-20 arası azaldığını görüyorsunuz.
Telefonun işlemci performansı size 4000 TL lik bir cihaz kullandığınızı hissettirmiyor. Ekranlar arası seri geçişler yapmak istediğinizde diğer telefonlardan farklı bir deneyim yaşatmıyor. İşin kötüsü ufak tefek takılmaları bile görüyorsunuz.
Parmak izi sensörünün bulunduğu nokta hiç kullanışlı değil, cihazın bu sensörünü en kolay sağ elle kullananlar deneyimliyor ancak bir sağ el kullanıcısı olarak 3 haftadır bir türlü alışamadım.
Cihazda yer alan iris ve yüz tanıma işlevleri ise biri gece diğeride gündüz tam randımanlı olarak çalışmıyor.(İris gece daha iyi çalışırken, yüz tanıma gündüz daha iyi çalışıyor. telefon masanın üstünde dururlen yerinden kaldırmadan, isirs, parmak izi veya yüz tanıma özelliğini kullanarak ekran kilidini açamıyorsunuz. illa cihazı avcunuzun içine almak zorundasıız.)
Hızlı şarj olma noktasına değinecek olursam kullandığım eski cihazlarda 1saat i biraz aşkın seviyede şarj oluyordu bu s8 de benzer seviyelerde şarj oluyor, cihaz 1 saat 20 dk yerine 40 dk da yüzde yüz şarj olsa ben hızlı şarja ozaman hızlı şarj derim. Bu şekilde bariz bir fark göremiyorsunuz.
Cihazın kutusundan çıkan AKG kulaklık, adı var kendi yok denecek bir kulaklık. Kesinlikle çok standart bir kulaklık.
Kamera performanslarına gelecek olursak önceki nesiller ile çok benzer bir performans sergiliyor.
Sözün özü şu sağda solda tv de tabelada gördüğünüz pazarlama aldatmacılarına inanmayın, kesinlikle 2015 veya 2016 yılında aldığınız cihazlarınızı bu telefon için feda etmeyin.

Buradan telefon üreticilerine mesaj.
16- 9 formatında %98 ekran oranı, şarjı 30 dk da dolan ve 24 saat kesintisiz kullanılabilen, ekrana tam beyaz ve tam siyah düzgün renk verebilen VR destekli 4K ekran, ana kamera da 60 FPS sınırsız 4k çekebilen geniş açı çekim ve zoom yapabilen kamera donanımı ile OIS ve otofokus özelliğine sahip iyi sensöre sahip ön kamera, manyetik uçlu şarj ve data kablosu, garantili su geçirmezlik, parmak izi tanıyabilen basınca duyarlı kıvrımlı ekran, bas ve tiz verebilen stario dış hoperlör, kusursuz çalışan sesli komut ve asistan uygulamaları, tuşsuz ve tamamen dokunmatik yekpare kasa, çizilmeyen ön ve arka cam, kaliteli kutu içeriği koymadan kimseye 2018 de en mükemmel telefon yaptım demeyin.
NOT: Bu özelliklerin hiçbiri s8 de yok.
Yazımı okuduğunuz için teşekkürler,

M

Murat Burç

SDN Okuru
16- 9 formatında %98 ekran oranı, şarjı 30 dk da dolan ve 24 saat kesintisiz kullanılabilen, ekrana tam beyaz ve tam siyah düzgün renk verebilen VR destekli 4K ekran, ana kamera da 60 FPS sınırsız 4k çekebilen geniş açı çekim ve zoom yapabilen kamera donanımı ile OIS ve otofokus özelliğine sahip iyi sensöre sahip ön kamera, manyetik uçlu şarj ve data kablosu, garantili su geçirmezlik, parmak izi tanıyabilen basınca duyarlı kıvrımlı ekran, bas ve tiz verebilen stario dış hoperlör, kusursuz çalışan sesli komut ve asistan uygulamaları, tuşsuz ve tamamen dokunmatik yekpare kasa, çizilmeyen ön ve arka cam, kaliteli kutu içeriği koymadan kimseye 2018 de en mükemmel telefon yaptım demeyin.
Şu saydığınız özelliklerin 2 tanesi birden hiçbir cihazda yok.
Ekran kasa oranı demişsiniz cihazın ekran kasa oranı 84 ve buna en yakın 83 veya 84 olan Xioami Mİ MİX 17:9 ekran formatı kullanıyor.
Şarjı 30 Dkda dolan cihaz yok 68 dkda dolan var fakat oda Samsung Galaxy S6 şarjı malumunuz.
Ekrana tam siyah ve tam beyazı aynı anda veren bir ekran teknolojisi yok. LGnin G4ünün Quantum dot displayı veya yine LGnin V20sinin ekranı bile siyahı tam verebiliyor mu ? Tartışılır. S8 ve S7 amoledi siyahı tam veriyor mu ? Evet tam veriyor. Ama beyazıda iyi bir şekilde veriyor. IPS mi ? tartışılır. Ama IPS vs amoleddeki beyaz farkı , IPS , amoled arasındaki siyah farkı kadar yok .
VR destekli 4K ekran demişssiniz. Bunun 2K tarafındaki en iyi yapan cihazlardan biri LG G4in quantum dot displayi 4K tarafında XZ Premiumun 835inin bile VRde 4K çalışıp çalışmayacağı meçhul belki Z5 Predeki gibi sadece kendi galerisinde çalışabilecek.
Ana kamerada 4K 60 FPS demişssiniz. Şuan mobil tarafta bunu yapabilen ilk ve tek işlemci sizin kullandığınız S8deki performansını beğenmediğiniz Exynos 8895 , Bunu Snapdragon 835 veya Apple A10 Fusion yapamıyor. Sadece Exynos 8895 4K@120 ve 4K@60 çekip oynatabiliyor. Yalnız S8in snapdragonlu versiyonu 4K@30 çektiği ve muhtemelen sensörler daha hazır olmadığı için. Bu özellik S8e konulmadı. Samsung Note 8de snapdragondan vazgeçer. Sensörde hazır olursa belki Note 8e gelir. Ben size söyleyeyim. Samsungdan başkasından beklemeyin 4K@60ı
Geniş açı ve zoomun bir arada olması İMKANSIZ. 3cü kamera koyarsınız hadi öyle aynı kamerada benim bildiğim olmuyor kameranın kullanış şekline göre değişebiliyor. Mesela LG geniş açı için kullanıyor. Apple ve Huawei ise optik zoom ve bokeh için kullanıyor. Bu MM meselesi işte.
S8in kamerasında OIS yok fakat. Oto fokus var. HTC bile 10da olan OISI 11de çıkardı. Yani boş boş OIS beklememenizi tavsiye ederim.

Garantili su geçirmezlik demişsiniz. Beklemeyin.

Basıncı duyarlı kıvrımlı parmak izi okuyan ekran demişsiniz. Basıncı bilmem kıvrımlı evet , parmak izi okuyan evet , Note 8de bekleyin.

Tuşsuz ve tamamen dokunmatik yekpare kasa hmm iyi hayal

Samsung Galaxy S8 şuan ki en iyi telefon. Kusursuz mu ?
Exynos 8895in yeteneklerini gördüğümde ben de 4K@60 bekliyordum. Sonra bende ekran altı parmak izi okuyucu bekliyordum. Şuan Note 8 için bekliyorum. Bunlar kusur mu ? Kimsede yokki niye kusur olsun ?

S8in kusuru var mı ? Belki Stereo hoparlör.
AKG kulaklığını beğenmemişsiniz beğenmeyebilirsiniz tabiki. Yalnız o cihazda ses çıkışı olarak hiçbir telefonda bulunmayan 32 bit 384 KHZ çıkış var(fantastik futuristik bir telefonda varsa onunla gelmeyin lütfen)

Elinizdeki telefon kusursuz değil. Piyasanın kusuru en az telefonu. Bunu bilerek yorum yapın. Ayrıca fantastik futuristik isteklerinizden bence vazgeçin bence bunlar daha olucak işler değil veya bunları bize daha vermek istemiyorlar.

Ben S8 kullanmıyorum. İleride almayı da düşünmüyorum.. Yani kalkıp kendi aldığım veya alacağım cihazı savunmaya kalkmışmıyorum. Ama bu S8in şuana kadar gelmiş en iyi telefon olduğu gerçeğini değiştirmez.

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Selam arkadaşlar, yaklaşık 3 haftadır S8 modelini kullanıyorum.
Konu başlığını uzun zamandır takip eden bir ziyaretçi olarak sizlerle paylaşmak istediğim konular var.
Öncelikle cihazı satın alıp kullanan arkadaşlar sanırım cihazın ekranının sornlarını farketmemişler.
Cihazı yeni alacak arkadaşlar için en kestirme yorumum şu, eğer mükememmel kusursuz bir cihaza sahip olmak istiyorsanız S8 ALMAYIN! Çünkü cihazın ekranı özellikle IPS ekran kullandıysanız sizleri memnun etmeyecek.(Not: Bence 2017 yılında henüz mükemmeli sunan bir cihaz üretilmedi)
Ekranda beyaz dengesi diye birşey yok, ekranın kenarlarına doğru belli belirsiz sizi rahatsız edecek pembe ve kızıl gölgeler mevcut (Beyaz ekranlarda net bir şekilde belli oluyor)
Samsung bu hatayı güncelleme yaparak yapay bir hamle ile hafifletti ama sorun tam olarak ortadan kalmadı.
Teknik servislere bu problemi anlatmak için gittiğinizde adam akıllı muhattap bulamıyor ve geçiştiriliyorsunuz.
Telefonun şarj performansı yetersiz, mesleğim gereği özel bir şirkette genel müdürlük yapmaktayım. Gün içerisinde telefon görüşmelerim orta seviyede oluyor. Kesinlikle cihazda 1 tek oyun uygulaması vs yüklü değil böyle bir kullanımımda yok ancak akşam yatıp sabah kalktığınızda telefonunuzun bataryasının %15-20 arası azaldığını görüyorsunuz.
Telefonun işlemci performansı size 4000 TL lik bir cihaz kullandığınızı hissettirmiyor. Ekranlar arası seri geçişler yapmak istediğinizde diğer telefonlardan farklı bir deneyim yaşatmıyor. İşin kötüsü ufak tefek takılmaları bile görüyorsunuz.
Parmak izi sensörünün bulunduğu nokta hiç kullanışlı değil, cihazın bu sensörünü en kolay sağ elle kullananlar deneyimliyor ancak bir sağ el kullanıcısı olarak 3 haftadır bir türlü alışamadım.
Cihazda yer alan iris ve yüz tanıma işlevleri ise biri gece diğeride gündüz tam randımanlı olarak çalışmıyor.(İris gece daha iyi çalışırken, yüz tanıma gündüz daha iyi çalışıyor. telefon masanın üstünde dururlen yerinden kaldırmadan, isirs, parmak izi veya yüz tanıma özelliğini kullanarak ekran kilidini açamıyorsunuz. illa cihazı avcunuzun içine almak zorundasıız.)
Hızlı şarj olma noktasına değinecek olursam kullandığım eski cihazlarda 1saat i biraz aşkın seviyede şarj oluyordu bu s8 de benzer seviyelerde şarj oluyor, cihaz 1 saat 20 dk yerine 40 dk da yüzde yüz şarj olsa ben hızlı şarja ozaman hızlı şarj derim. Bu şekilde bariz bir fark göremiyorsunuz.
Cihazın kutusundan çıkan AKG kulaklık, adı var kendi yok denecek bir kulaklık. Kesinlikle çok standart bir kulaklık.
Kamera performanslarına gelecek olursak önceki nesiller ile çok benzer bir performans sergiliyor.
Sözün özü şu sağda solda tv de tabelada gördüğünüz pazarlama aldatmacılarına inanmayın, kesinlikle 2015 veya 2016 yılında aldığınız cihazlarınızı bu telefon için feda etmeyin.

Ben kullanan viri olarak ekrana katilmiyorum kirmizi ekran sorunu ekranin yanlarina dogru degil tamamen duz konumunda kirmizi olmasidir. Yanlara dogru pembemsi goruntu diyorsun elimde telefon yanlar sadece golgeli duruyor oda bakis acisindan odak noktasindandir. Iris tarayici gece on numara gunduzde durdugun yerdeyken arkana gunesi almadigin surece açıyor. Performans gelince 7 bucuk saat ekran suresi aldim wifi ule 4 saatti oyun oynadim telefon kullandikca iyi ekran verir durursa bekleme alirsin. Mobil veride 5 buçuk 6 saatti geciyorum. Ben memnunum arkadaslar. Teknik servise gelince parmak izimi telefon okumamisti. Degistirdim. 1 gunde degisim olmustu ondan da memnun kaldim. Kalmayan olabilir basima geleni anlatiyorum. Benim şimdilik deneyimlerim bu. Ben cok pimpirikli degilimdir. Teknolojik cihazi alirim ve artik o benim himayemdedir. Severimde doverim de misali :) Farkli bisey basima gelirse anlatirim.

Ersin.198112

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar samsung s8 plus telefonumu dün aldım telefon kanadadan getirttim telefonun kurulumunu yaptım dil ayarlarından türkçeye cevirdim fakat ayarlar sekmesi dışında herşey türkçe olmasına karşın ayarlar sekmesi ve yine telefonda bazı kısımlar ingilizce kaldi dünden bu yana denemediğim yöntem kalmadı çözüm bulamadım acil yardım rica ederim

Wazzie

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Arkadaslar hotmailimi normal kullanirken hotmail.com sunucusuna baglanilamiyor hatasi aldim mailler gelmiyor ne yapabilirim. Senkronizasyon olmuyor yani

Transistor

Profesör
Reaksiyon puanı
1,085
2 gün önce S8'im elime ulaştı yoğun olduğumdan geri dönemedim.
Cihaz beklentilerimi tamamen karşılıyor. Süper bir telefon :) Pil ömrü ne çok ne az iyi. Şuanlık sorunu yok inşallah çıkmaz.

Transistor

Profesör
Reaksiyon puanı
1,085
Şunu ekliyim. Bixby rezalet. Ayakkabıyı aratıyorum bana onun modelini bulması gerekirken gidiyor sıradan ayakkabı gösteriyor. Onun ayakkabı olduğunu biliyorum zaten bildiğiniz google fotoğraf aratma. Zaten türkçe desteği yok. Umarım düzeltirler.

estremofb123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar yaklaşık 3 sene önce fiyat performans telefonu diye zenfon 5 almıştım artık sıkıldım 1 güncelleme geldi daha gelmedi ancak sen kendin yüklemen lazım her neyse yeni telefon alıcam s8 ,s7 birde iphone 7 arasında kaldım fakat s8 ve s7 arasında kaldım çoğunlukla s8 ve s7 arasında ne gibi farklar var değermi o kadar paraya sizce?

M

Murat Burç

SDN Okuru
Arkadaşlar yaklaşık 3 sene önce fiyat performans telefonu diye zenfon 5 almıştım artık sıkıldım 1 güncelleme geldi daha gelmedi ancak sen kendin yüklemen lazım her neyse yeni telefon alıcam s8 ,s7 birde iphone 7 arasında kaldım fakat s8 ve s7 arasında kaldım çoğunlukla s8 ve s7 arasında ne gibi farklar var değermi o kadar paraya sizce?
Ekran kasa oranı , ön kamera farkı var işlemci tarafında da fark var baya fakat 4K video işlemek gibi ağır şeyler denemediğin sürece fark ediliyor mu bilmiyorum çok deneyimleyemedim.
Şahsen bütçenizi çok sarsmayacaksa S8 alın biraz daha uzun gider (düzgün kullanımda hepsi uzun süre gider de) Birde bu S8lerin batarya yıpranma süresi daha uzun diyor samsung.
--- Gönderi Güncellendi ---
@Wazzie hocam bi bakar mısın ? Yukardaki arkadaşa

Wazzie

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Hocam S8 kullaniyorum ben Iphone 7 den gectim. Iphone 7 yi aklindan cikarmani tavsiye ederim ilk once :) S8 ve S7 arasinda secim yapicak olursak S7 kullanip S8 geçmeyi düşünsen cokda lazim degil derdim ama ilk defa alacagin icin o kadar para verecen biraz daha parayi kıy en iyi ve güncel olan S8 almani öneririm. Muhtesem telefon pisman etmez

Frst22

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Arkadaşlar cihaz aldıktan 2 gün sonra malum hoparlör arızasını verdi onlarca yerde yazmıştım belki görmüşsünüzdür şimdi çözüm aşamasındayım ama Samsung müşteri hizmetleri (şube değil live chat ve hat) servise götür diye direniyor fabrika sıkıntılı cihaza direk değişim yapmaları gerekmez mi ? Samsung beni 10-15 gün servisle süründürür mü sizce başka telefonum da yok :/

mertcanyılmaz

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Merhaba arkadaşlar samsung s8 plus telefonumu dün aldım telefon kanadadan getirttim telefonun kurulumunu yaptım dil ayarlarından türkçeye cevirdim fakat ayarlar sekmesi dışında herşey türkçe olmasına karşın ayarlar sekmesi ve yine telefonda bazı kısımlar ingilizce kaldi dünden bu yana denemediğim yöntem kalmadı çözüm bulamadım acil yardım rica ederim

Güncelleme çıktıysa Türkiye rom kurun düzelir hocam

estremofb123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hocam S8 kullaniyorum ben Iphone 7 den gectim. Iphone 7 yi aklindan cikarmani tavsiye ederim ilk once :) S8 ve S7 arasinda secim yapicak olursak S7 kullanip S8 geçmeyi düşünsen cokda lazim degil derdim ama ilk defa alacagin icin o kadar para verecen biraz daha parayi kıy en iyi ve güncel olan S8 almani öneririm. Muhtesem telefon pisman etmez
sağolasın hocam

Transistor

Profesör
Reaksiyon puanı
1,085
Arkadaşlar bir sorum var. 1 hafta içinde ekran koruyucu almayacağım bu müddetçe telefonun ilk geldiğindeki jelatinini çıkarmadım telefonu ne kadar korur ? İşe yarar mı ?

Wazzie

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
G
Arkadaşlar bir sorum var. 1 hafta içinde ekran koruyucu almayacağım bu müddetçe telefonun ilk geldiğindeki jelatinini çıkarmadım telefonu ne kadar korur ? İşe yarar mı ?
Gorilla glass 5 cam ile korunuyor cok endiselenmene gerek yok idare 1 hafta

Wazzie

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Merak ettiğim tek şey ekranı korur mu? Hiç yoktan iyi mi ? Riske alamıyorum :(
Kardeşim o jelatin kirilmalara karsi koruma saglamaz ancak cizilmelere felan karşı korur. Zaten telefonun normal halindede tel cok zor ciziliyor yani kafan rahat olsun. Jelatin dursada olur durmasada