Samsung Galaxy S4 mü iyi yoksa iPhone 5S mi? VİDEO

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Galaxy S4 mü Alsak, iPhone 5S mi?

[video=youtube;6PgmDo-ZREo]http://www.youtube.com/watch?v=6PgmDo-ZREo[/video]

Okurlarımızdan her gün gelen onlarca e-postanın ortak konusuna bu videoda yanıt veriyoruz. iPhone 5S mi alsam yoksa Galaxy S4 mü alsam diyenler, bu videoyu kaçırmasın.

Kıyaslama sonucunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sizce hangisi daha iyi?

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Tartışmasız Iphone 5S Tabii ki de. :devil: "Alt menü çakması" :D

St. Benoit

Profesör
Reaksiyon puanı
6
7-7 lik beraberlikten sonra bu soru sorulmaya devam eder.

edit: ayrıca birde Z1-G2 karşılaştırması yapın lütfen forumda şu aralar rekor bunda

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Android ile iOS kıyaslamak saçma değil mi? Hangisine meyilliysen onu alırsın. Armut mu daha tatlı elma mı? Sorusu gibi. Hangisini seviyorsan onu yersin derim ben.

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
15dk boşa gitti :D ayrıca "ay o es" nedir :D ms-dos için "em es di o es" mi diyoruz :D

S4 kullanıyorum gayet memnunum, iPhone için 5 kuruş harcamam :)

• Konuyu başlatan
  • Admin

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
diğer kıyaslamalar da yakında olacak dostlar ;) eleştiriler için teşekkürler. bazı yerlerde okurlara hak vermemek elde değil. teknik olmayan kriterler için herkesin görüşü farklı olabiliyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Hani bunun ön kamera kriteri ? Kriterlerin bazıları saçma olmuş. Birde sunucu abimiz piksel başına düşen inç sayısı dedi. İnç başına düşen piksel sayısı demek isterken PPI'i anlatırken. Hatayı bulmak ve düzeltmek görevimizdir. Ayrıca paran varsa git IPhone 5s al abicim. Seneye satmaya kalksan 1500'den aşağı alırlarsa ben birşey bilmiyorum. Ama Seneye Samsung S4'ünü sat bakayım 1000 liraya alıyorlar mı ??? Lan note 2 aldım 5 ay önce 1580 liraya. 800 liraya almıyorlar garantili telefonu. Plastik gacur gucur eden kasası da cabası. Keşke İOS işletim sistemi o kadar kısıtlanmasa. Ya abi en azından bluetooth koyun şu telefona. Neyse tişikkirler :)

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Güzel inceleme böyle detaylı incelemeler bekliyoruz hep :DBana göre incelemeler malesef çok kısa ve üstün körü oluyor:(

eXen

Asistan
Reaksiyon puanı
4
s4 eskidi. ama sony z1 i 10 kere iphone 5s e tercih ederim.

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
ıphone 5s s4 ün zerresi olamaz ,

1- EKRAN full hd değil
2- PPİ s4 ten çok geride
3- Ekranı çok küçük
4- NFC yok
5- PİL i çok az
6- Multı wındow yok
7- Bildirim çubugu uyarı algoritması yok
8- Kamera Modları çok az
9- Genişletilebilir hafıza yok
10- Pil çıkarılamıyor
11- Muzık paylaşma seviyesi çok geride . Muzık göndermek işkence
12- 13- 14- 15- 16- 17- 18- . . .
19- Navigasyon uygulaması 1 kuruş etmez apple ın

Galip s4

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
[MENTION=2]Troy[/MENTION] abi bana videoda iPhone'u kayırmak istemene rağmen S4 berabere kalmayı başarmış gibi bir his uyandı video'yu izlerken. :P Bir de iPhone 5S, S4'ten 6 ay daha yeni bir telefon bunu da hesaba katmak lazım. :)

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
ıphone 5s s4 ün zerresi olamaz ,

1- EKRAN full hd değil
2- PPİ s4 ten çok geride
3- Ekranı çok küçük
4- NFC yok
5- PİL i çok az
6- Multı wındow yok
7- Bildirim çubugu uyarı algoritması yok
8- Kamera Modları çok az
9- Genişletilebilir hafıza yok
10- Pil çıkarılamıyor
11- Muzık paylaşma seviyesi çok geride . Muzık göndermek işkence
12- 13- 14- 15- 16- 17- 18- . . .
19- Navigasyon uygulaması 1 kuruş etmez apple ın

Galip s4

Diğerlerini anlarım da 1 ile 2 saçma nedenler. İnsan gözü 300 ppi dan sonra algılayamıyor. İster 500 ppi olsun ekranı ister 305.

ahmetnazim

Doçent
Reaksiyon puanı
0
6 ayı doldurmuş Android telefonlar hala Apple'ın son telefonu ile baş edebiliyorsa bu Apple'ın başarısızlığıdır. İşlemciyi istediğin kadar hormonla o işlemci ile sadece oyun oynayabiliyorsan kim ne yapsın öyle işlemciyi.

Munitionis

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Abi bencede resmen iphone 5S e puan vermek için zorlamışsınız üzerindeki tuş takımına gireceksiniz diye korktum.Tamam gerçekten ayrintili bir şekilde incilemişsiniz ama bir telefonda ekranin kalitesi, işlemcisi-perfonmasi,kamerasi,tasarimi önemlidir tabii bu bence ama biraz zorlamışsınız gibi geldi.Burdan yanlış anlaşılma olmasın iphone kötülüyorda değilim tabiiki kendisine göre çok iyi bir tasarimi ve yazilimi var. Baya zorlamışsınız sanki bir yerlerde bir şeyler bulmazsak iphonecular bize kızar bozulur gibi olmuş..

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
[MENTION=2]Troy[/MENTION] abi bana videoda iPhone'u kayırmak istemene rağmen S4 berabere kalmayı başarmış gibi bir his uyandı video'yu izlerken. :P Bir de iPhone 5S, S4'ten 6 ay daha yeni bir telefon bunu da hesaba katmak lazım. :)

İnanır mısın bende tam tersini düşünüyorum.

12. dk'ya kadar sanırım hayretle izledim. Apple konusunda SDN objektifleşmiş diye ama nerde. Uygulama arabirimi,işlemci ve ekstra özellik için Samsung'a 3 puan vererek eşitlendi nedense şaşırmadım ikisininde 7-7 almasına (!)

Şunuda söylemeden edemicem buraya eh eh iphone kötü demekle s4 yücelmiyo sayın fandroidler. :)

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
işlemci konusuna çok yorum geliyor. şöyle bir açıklama yapayım, galaxy s4'ün işlemleri iphone 5s'ten daha fazla performans istiyor. ekran bir kere full hd, gerisini söylemeye gerek yok herhalde. bağlantı çeşitlerinin fazla olması da cabası. saat hızlarının farkı da ortada.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
iPhone'lar neden daha hızlı ve stabil? Çünkü el arabasına bir tuğla koyup götürüyorsunuz. Android öyle mi? Bir el arabası beton harç taşıyorsunuz onda. :)

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
SDN'nin ciddi kaygıları var sanırım. Şu bir gerçek forumda androidci kesim daha fazla ama Apple haberleri daha çok iş yapıyor bundan dolayı "Ne şiş yansın ne kebap" gayet güzel açıklıyor olayı.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bu nasıl bir inceleme kamera s4 de 13 iphone da 8 ama biz iphone u beğendik diyor

BlackXr

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Telefonda çözünürlük gereksiz bişey zaten İphone'nun çzöünürlügü ideal bence :)

İos
Boyut
kamera

5s almak için yeterli sebepeler bence

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Benimde küçük bir eleştirim olacak; teknik kriterleri ek özellik olarak geçiştirmişsiniz bence Bluetooth, NFC gibi teknolojiler ek özellik olamaz bu konuda Apple'ın eksikliği aşikar, sizlerin marka ön plana çıkarmama çabanızı anlıyorum ancak bazı gerçekleri de göz ardı etmemek gerek.

karaytutaha

Asistan
Reaksiyon puanı
0
iPhone'nun kullandığı iOS yazılımı fazla içine kapanık bir yazılım. Android bu yönden çok daha avantajlı. Ben sadece uygulama yüklerim onun dışında telefonumla işim olmaz müzik yüklemek için saatlerimi harcamaya razıyım, şarj gerekmez bana diyosan iPhone derim. Ama telefonu alıp telefonu sonuna kadar tüm her şeyiyle kullanmak istiyosan kesinlikle S4 derim :yes:

farukarslan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
aradaki en büyük fark işletim sistemi akıcılık ve kalite bunlarda da 5s fark atmış. android daha serbest widget ana ekranlar falan ama bunu için ram harcıyor ve yavaşlama yaşanıyor iphone işi kökten halletmiş :)

brhnsfrn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sen kendine android deneyimi mi yoksa apple teknolojisi mi diye soracaksin. Kalbinden geceni al :)

pilger

Doçent
Reaksiyon puanı
11
Sonuçta herkesin kendi parası tabiki ama ceplerimizde telefon taşıyoruz oyun aleti değil . 5" ler 5.5" ler bana çok büyük geliyor sonuçta elimizin de boyutu belli. Bu boyutları sadece film izlemek vb büyük ekran gerektirir gibisinden düşünmeyin her anlamda düşünün örneğin bir toplu taşıma aracında ayakta olduğunuzu varsayın 5" telefonu zaptedmek kolay mıdır ? Ben hiç öyle olduğunu düşünmüyorum çoğu zaman şahit oluyorum bayanların elinde note2 s4 oluyor telefonu elinde tutamıyor bile kadın ayakta ama telefonu tutmaktan otobüste tutunamıyor her frende bir sağa bir sola uçuşup duruyor.4"iyi 5" kötü demiyorum ortası 4.5" daha iyi gibi geliyor bana. İşlemci konusunda ise saat hızı yüksek olsada android bir süre sonra hantallaşmaya başlıyor bunu kimse inkar edemez ios bu konuda daha tutarlı olduğu için işlemci her halukarda yetiyor. Hepimiz şahit olduk s3 ilk çıktığı zamanlar yere göğe sığdırılamadı ama aylar sonra alan 3 kişiden 5i telefon donuyor ediyor diye sızlanmaya başladı.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Benim anlamadığım bir şey var: kimle konuşsam normalde herkes samsung diyor ve şekil meraklıları hariç iphone'u pek kimse tavsiye etmiyor. Sadece tasarım olarak iphone önde olduğu söyleniyor.
ama internette böyle siteleri okuyunca da herkes iphonecu ben iphone da kullandım hiçbir artı göremedim. Ya biz anlamıyoruz bu işlerden ya siz başkalarının bilmediği şeyler biliyorsunuz...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
şuan ıphone 5s kullanıyorum çok memnunum kamerası felan süper çekıo s4 den daha iyi yani telefon gayet akışkan video da eşit olmaması lazmdı bnce ıphone her zamn önde dir dier telefonlara göre bunu bi kere kabullenin .

S

SDN Okuru

SDN Okuru
doğru söylüyosun şuanda ıphone 5s kullanıyorum çok memnunum gerek oyun performansı gerek kamere sosyal gbi konularda boyutuda bnce tam ideal dier telefonlarda tabletmi kullanıoz telefonmu kullanıoz anlamıom.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben 1 haftadır kullanıyorum gerçekten çok pişman olsum arkadaşlar sizde olmazsınız inşallah .

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ıphone da yapılacak fazla uygulama yok o konuda geride kalmış samsung ise nekadar gelişirse gelişsin telefonları donmaya devam edicek taki işletim sistemini güçlendirmeyene kadar