Samsung galaxy s3'ün en stabil romu çıktı

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Samsungun en stabil btu (uk) romu dun ota yoluyla kullanicilara sunuldu, ota dosyasi gunduz,full firmware dosyasi da aksam sammobile ye eklendi,indirip kurdum,onceki versiyonda bulunan sayfa gecislerindeki takilma ile uyandiktan sonra yasanan wireless sorununu cozmusler,kisacasi eksigi yok arkadaslar, rootlu kullanicilar odin mobile icinden tar uzantili dosyayi kurarak jelly beani de rootlu bir sekilde kullanabilirler,root yapmamis kullanicilar ise chain fire nin cf-root 6.4 dosyasini xda sitesinden indirerek telefonlarini root ettikten sonra odin mobile uygulamasini kurarak jelly beani telefonlarina yukleyebilirler, cf root dosyasinin hangi versiyonlu romlarda calistigini xda sitesindeki konu basligindan bakabilirsiniz.

Requ3m

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Dli4 versiyonundan bahsediyorsunuz sanırsam. Dli5 çıktı en son, dli4 üzerine biraz daha gelişmiş ve birazcık daha stabil. Böyle giderse en geç 1 hafta içinde final sürümü görürüz.

Requ3m

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Bence samsung da çok tembel :) 28 haziranda tanıtıldı galiba jelly bean. Biz 2 ay sonra bile alamadık, ama yinede iyidir bu :)

Benim asıl isteğim stabil cm10 çıkması.

blackbatuhan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşım rom ile root arasında ne fark vardır? ne işe yararlar ve rom atsam telefon bozulumru veya garantisi gidermi?

Requ3m

Doçent
Reaksiyon puanı
2
arkadaşım rom ile root arasında ne fark vardır? ne işe yararlar ve rom atsam telefon bozulumru veya garantisi gidermi?

Forum açıklamalı yazılar zaten bulunuyor fakat ben kısaca tekrar yazayım.

Telefonu rootlamak, telefonunuza yönetici yetkisi vermektir. İstediğinizi silebilirsiniz kısacası.

Rom ise telefonun üzerine kurulu olduğu işletim sistemi. İki tür ana rom grubu vardır, stock rom ve custom rom.

Stock romlar firmware olarakda adlandırılır, samsung'un kendi hazırladığı ayarlar ile gelir.

Custom rom geliştirici tarafından değiştirilmi ayarlar ile gelir.

Hepsi garantiyi bozar, fakat unroot yapmak basit işlemdir. Bu arada ekliyorum, odin ile firmware yüklemek garantiyi bozmaz. Çünkü yükledikten sonra root varsa kalkar, telefon fabrika ayarlarına döner.

Telefon üzerinde her işlemi doğru yaparsanız bozulmaz, fakat garanti vb çok korkarsanız hata yapabilirsiniz bence yapmayın.

blackbatuhan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
neyse yapmıyayım ben o zaman. çünkü benim telefonda takılmalar oluyor. dedim belki romlarsam geçer ama hiç anlamadığım için o işlerden girmeye gerek yok takılsın napalım :D

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Ota dosyasını mı ? Firmware dosyasını mı ? indirip Mobile odin ile kurucağız kafam karıştı ? :)

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ota dosyasını mı ? Firmware dosyasını mı ? indirip Mobile odin ile kurucağız kafam karıştı ? :)

firmware dosyasini kuracaksin dostum,ota dosyalarini kurmak istersen hali hazirda telefonun uzerinde bulunan romun pda versiyonu gerekliligini karsilaman gerekir,kisacasi I9300XXBLG8 pda versiyonuna sahip romlar bu otayi yani en son pda versiyonu olan I9300XXDLI5 ota guncellemesini alabilir,otayi sonradan yuklemek icin telefonun root haklarina sahip olmasi gerekir,indirdigin ota yani zip uzantili dosyayi telefonun sdcartina atarak cwm recovery program arabiriminden kuruyoruz, Ota guncellemesi kurulumunda pda versiyonu ile otanin uyumlu olmasi gerekir,

Ota isini bosver, en temiz kurulum icin firmware dosyasini, rootlu telefonda odin mobile veya root edilmemis telefonda odin pc sayesinde kurabilirsin.