Samsung Galaxy S3 mü HTC One X mi?

tolgacem

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Samsung Galaxy S3 mü HTC One X mi?

Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S3'ü, HTC'nin amiral gemisi One X ile karşılaştırıyoruz. Eğer siz de Galaxy S3 mü HTC One X mi diyorsanız, videomuzu izlemenizde fayda var.

SerdarGokcen

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Tolga Küçükyılmaz.
Abi gözünü sevim bir daha anlatma. Hiç mi hazırlanmadın ilk defa mı çıktın kamera karşısına çözemedim. Takılarak konu anlatılır mı ya.

Video ileride sarılamıyor. Sonunu görmek için beklettim ve S3 ü hafta sonu alacağım inşallah.

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Güzel çalışma teşekkürler @tolgacem.

Önümüzdeki günlerde ya Iphone 4s yada Galaxy S3 alacağım ama kararsızım baya. Bu iki telefonun karşılaştırması biran önce gelirse çok iyi olur :)

(Ayrıca nedense SDN videoları yavaş açılıyor. Başlatmak için bile baya bekliyorsun. Bunun düzeltilmesi gerekiyor.)

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
ben htc one x kullaniyorum bu sanal tus harbi sinir bozucu ,ama onuda custom romla cözdüm ,hatta bence daha basarili olmus ,o üc tus uzun basilmada alti tus gibi oluyor bunlar ,geri tusu,home tusu ,ayarlar,tusu uzun basilmada ise kill tusu (bence cok önemli bir özellik) sesli arama ve acik porgramlar tusu ,ve sanal tus da ortadan kalkiyor ,pill sorunuda eskiye oranla daha basarili ,telefonu ilk aldigimda ,eve kadar dayanamiyordu hatta 1-2 saat telefonsuz duruyordum simdi ise pek zorlanmiyorum ,ama pill gercekten önemli bir faktör ,sonra web tarayici olarak ,dolphin hd kullaniyorum gercekten cok daha basarili ,büyütmede gecikme olmuyorken ,htc nin kendi tarayicisi sonradan geliyor ,chrome beta var flash calissa oda güzel olacak gibi

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Ya neden video ileri sarılmıyor.Kota düşmanısınız vallahi he.Bu devirde ileri sarılmayan video player mı kaldı.
[MENTION=376]pesimist[/MENTION] yok bunun bir hal çaresi ?

Tolga Küçükyılmaz.
Abi gözünü sevim bir daha anlatma. Hiç mi hazırlanmadın ilk defa mı çıktın kamera karşısına çözemedim. Takılarak konu anlatılır mı ya.

Video ileride sarılamıyor. Sonunu görmek için beklettim ve S3 ü hafta sonu alacağım inşallah.

Kardeş sende abartma.Adam sanki ana haber sunucusu.Takılabilir, sözünü unutabilir gayet normaldir ki hiçde kötü anlattığını düşünmüyorum.Video incelemeyi ilk defamı yapıyor sanki tolga.İlk başlarda çok takılıyodu ama artık gayet rahat ve akıcı.Takılsa bile lafını başa alıp tekrar söylüyor.Gayette beceriyor bu işi.Böyle nankör olmayın lütfen.Türkiyede kaç tane teknoloji sitesi bu denli ayrıntılı, hızlı ve sık sık video inceleme yapıyor ?! ...

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Youtube'dan yayınlayın da millet adam gibi izlesin.

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
454
Öncelikle elinize sağlık. Oldukça bilgilendirici bir inceleme olmuş. Tasarım olarak HTC bence ancak diğer noktalarda S3 bariz önde.

brokenxxl

Doçent
Reaksiyon puanı
5
bide para istemeseler ne güzel telefon olurmuş bu s3

19o3

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
nankörlüğün lüzumu yok adam ben 4 4 lük insanım anlattıklarımı da 0 hata ile anlatıyorum demiyor ki sonuçta oda insan hatasız kul olmaz emeğe saygı be kardeşim... ayıp yani sonuçta senin eline telefon gelmeden tanıma fırsatı sunuyor artılarını eksilerini kendi görüşünce paylaşıyor

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
nankörlüğün lüzumu yok adam ben 4 4 lük insanım anlattıklarımı da 0 hata ile anlatıyorum demiyor ki sonuçta oda insan hatasız kul olmaz emeğe saygı be kardeşim... ayıp yani sonuçta senin eline telefon gelmeden tanıma fırsatı sunuyor artılarını eksilerini kendi görüşünce paylaşıyor

Birde benim merak ettiğim bunu diyenleri o kameranın karşısına koyup, eline telefonları versen ve "KAYIT" desen onlar ne yapacak acaba ? :D :D

19o3

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Birde benim merak ettiğim bunu diyenleri o kameranın karşısına koyup, eline telefonları versen ve "KAYIT" desen onlar ne yapacak acaba ? :D :D
şuan biraz hayal ettim de lafı gevelemekten başka birşey çıkmaz ortaya diye düşünüyorum

Ahan Tamda Üzerine Geldi Vallahi:mrgreen:
[video=youtube;rMpazeRHxzA]http://www.youtube.com/watch?v=rMpazeRHxzA[/video]

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
İlk incelemelerinde [MENTION=218778]tolgacem[/MENTION] i bende pek beğenmemiştim.
Ama işini daha güzel yapmaya başladı,hatalarını azaltıyor.Bu kadar kusur en baba spikerlerdede var.
İyi bir inceleme olmuş ellerinize sağlık.
Birde bu tip incelemeler çok kısa tutuluyordu bu video gayet uzun ve bilgilendirici olmuş.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
[MENTION=218778]tolgacem[/MENTION] videoyu öyle bir hazırlamışsınız ki görünce izleyince inanamadım. sanki elinize 2 cihaz vermişler ve 1 saat içinde incelemesini yapın yayınlayın demişler size :) size nacizane tavsiyem inceleme videolarında bir program bir plan oluşturun ve o çizgide devam ettirin. Doğaçlama elbet olacak ama diksiyon zayıf kalınca malesef ortaya kötü bir malzeme çıkmış haliyle :) incelemeye başlamadan önce en azından not tutarsanız kısa öz ve anlaşılır biçimde aktarırsanız daha başarılı olacağınıza inanıyorum.hemen hemen her video incelemede birbirini tekrarlayan amatörce hatalar mevcut. benim bu inceleme de gördüklerim
1- Diksiyon kesinkle kötü harf yutma kısmını geçtim kelimeler kayboluyor resmen.

2-belli bir çizgi yok her ne kadar inceleme başlarken belirlediğinzi kategoriler olsa da içerik bakımından yetersiz kalmış ve bilgi eksikliği var.

3-sürekli tekrarlanan ayrıntılar hemde gereksizce örnek vermek gerekirse oyun performasında bayrağa takılıp kalınması.

4-puanlama sistemindeki tuhaflık sanki puanlama 1-ile 10 değilde 5-10 arası puanlama verilmiş gibi olmuş hani pahalı cihaz abi piyasanın kralı şimdi bunlar düşük puan vermeye değmez gözüyle bakılmış :)

5-video ve fotoğraf performasının yer aldığı incele video formatlarının sd formatta olması yapılan en büyük yanlışlık bence. ya video ve fotoğrafları ayrı koyun ya da videoyu sd ve hd olarak çekin.

6- vurgulamalar çok gereksiz ve yanlış yerlerde yapılmış.

Gelelim incelemedeki eksikliklere

1- arayüzden bahsediyorsunuz ama görünüş ve sensöre takılmışsınız kullanım kolaylığı kişiselleştirilebilme ek yazılım desteği gibi öenmli ayrıntılar atlanmış.

2- kamera testlerinde ne arayüzden bahsedilmiş ne de teknil detaylara inilmiş. video çekim kalitesine ise anlam veremedim sırf sakalım daha net diye one x seçilmiş ve kadrajın darlığından bahsedilmiş elbette dar kadraj olduğu için daha net olacak fakat kalabalık bir ortam da ya da yakın nesnelerdeki negatif durumlardan basedilmemiş en azından teknik bilgi verirken video için misal kaç mbit\sn oranında kayot yapılıyor ses algılama durumu nedir bahsedilmemiş. fotoğraf arayüzünden hiç bahsedilmemiş makro fotoğraf demişsiniz ben makro fotoğraf göremedim şahsen :)

3-puanlama sorunu dediğim gibi özellikle tarayıcı testlerinde bariz fark olduğu halde siz varsayımlarla 1 puan eksik vermişsiniz bu komik bir durum ortaya çıkarmış :) yazılımda sorun varsa bunu belirtirsiniz ve buna göre puan kırarsınız şimdi bu cihaz çıkalı 2 ay olmuş ve 2 ayda bu hatanın üstesinden gelememişler ama yeni çıkan bir cihaz neredeyse yazılım bakımdan stabilite sıkıntı olmamasına rağmen 2. planda kalmış tuhaf bir durum olmuş bu sadece tarayıcı için değil oyun gibi bölümler içinde geçerli :)

4- pilden bahsediyorsunuz ama işte biz taktık ama ben s3 kullanıdım sadece bunu sadece incelemelerde kullandık derken aslında bizden bu kadar işinize gelirse der gibi bir intiba bırakmış olmamış. ve diğer bölümlerde de buna benzer durumlar söz konusu :)

Gelelim benim bu 2 cihazı hatrı sayılır bir biçimden sonra kullandıktan sonraki yorumlarıma .

htc dış malzeme olarak kaliteli gibi görünse de aslında o kadar da iyi değil yaklaşık 1 ay kullandım ve kesinlikle sert zemine koymadım cebimde muhafaza ederkende telefonun olduğu cebe hiç bir şey koymam ama 1 ayın sonunda sadece ışık altında belli olan kılcal çizikler meydana geldi ama gelin görün ki bu kamera bölümünün yanında bir hiç arkadaş o kadar malzeme basmışsın alete bi adam gibi lens koruyucu koymaktan mı acizsin 3 gün sonra nasıl oldu anlamadım çizikten görünmüyordu arkadaşlarımda bu duruma çok üzülmüştü.

cihaz gerçekten çok ısınıyor hele ki benim gibi ege bölgesinde ikamet ediyorsanız yazın bu zamanlarda kullanmak imkansız hale geliyor yaklaşık 20 dk lık web de dolaşında cihaz elinizi bildiğiniz kavuruyor hele bir de arama gelirse ayvayı yediniz :D oyundan bahsetmeyeceğim bile zaten 5 dk içinde patlamaya hazır bomba haline geliyor :D

klavye kullanımıı ben beğenmedim her ne kadar görüntü bakımından beni tatmin etsede nedense yazarken çok fazla hata yapıyordum ha birde şöyle saçma bir durum var cihaz ısındığı zaman dokunmatik bölüm saçmalaya başlıyor :(

kamerası gerçekten başarılı özellikle en büyük üstünlüğü yetersiz ışıklı alanlarda ortaya çıkıyor. her ne kadar tolga bey incelemede f değeri için 2.2 dese de 2.0 bu değer :) ama arayüz bakımından zayıf kalıyor.

gelelim zurnanın zırtladığı yere PİL arkadaşlar cihazın her türlü eksiliğine göz yumdum ama pil işte sizin cinnet geçirmenizi sağlayacak kısım :D ben saat sabah 8 den şarjdan çekiyorum cihazı öğlen 3 gibi pil bitiyordu :D günde 2-3 saat görülme yapıyorum senkronlarım sürekli aktif mail messenger sosyal bilrimlerim aktif biçim de iken durum bu pilinde sorun olabilir dediler değiştirdiler ama değeşen bir şey olmadı (cihaz sıfırlandı) cihaz tam bir pil canavarı öyle ki şarjdayken cihazı kullanmaya başlayın ona rağmen pil tükeniyor :D şaka gibi zaten inanılmaz bir ısı meydana çıkıyor :) ama işin tuhaf tarafı cihaz uyku modundayken neredeyse hiç pil harcamıyor ama açtığınız an dananın kuyruğu kpuyor :D

oyun performansı fena değil ama çok iyide değil nova 3 misal neredeyse oynanmıyor inanılmaz kasıyordu.

s3 için ise en sinir bozucu yanı home butonuna alışamadım bir türlü :D
kamera arayüzü başarılı kompakt makina kullaır gibi ayarlama yapabiliyorsunuz.
pil harika diyebilirim örnek vermek gerekirse htc yi %100 şarjdan çıkarınca 4 saatlik aktif kullanımda genelde uygulama yüklme vs. pil tükeniyordu s3 de ise tam %61 pil kalıyordu :) aradaki fark inanılmaz.
s3 te 32 nm dn dolayı olacak ki sıcaklık htc deki gibi abartı değerlere ulaşmıyor ve işlemci cihazın alt bölümünde yer aldığı konuşma yaparken yoğun kullanımda rahatsızlık hissetmiyorsunuz.
sar değeri s3 ün one x e göre 1\5 şaka gibi :D hemde kafa bölümü tam olarak 0.21 one x e ise 1 in üstünde.
çekim gücü kesinlikle daha iyi hem wifi hem 3g olarak.
akıllı sensörler kesinlikle işe yarıyor misal incelemede bu üstünlükten bahsedilmemiş benim en çok hoşuma giden misal ekran ışığı gözünüzü alıyor kendi otomatik kısıyor :D
led bildirimleri one x te görebilmek için ahize kısmını karşıdan görmeniz lazım yoksa belli olmuyor s3 te durum böyle değil :)
ses çıkışı olarak yeterli sayılır ben poweramp kullanıyorm beat audio kulaklıklarım ile dünyadan kopuyorum :) ama eko ayarı dışında çok bariz bir fark görmedim 2 cihazda yüksek ses çıkışına sahip.
s3 gece çekimlerinde one x göre zayıf kalıyor video da ise çok fark var özellikle uzaktaki sesleri s3 çok iyi ayarlarken malesef one x de bu sesler kayboluyor :( s3 te video daha keskin bu arada.

bu saatte aklıma gelenler bunlar aklıma geldikçe eklerim :)

eairmak

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Beğenmeyen daha iyisini yapıp koysun bizde görelim. Buraya tolga abiyi icelemeye gelmediniz vidyodaki verilen bilgilere bakmak lazım bence 10 numara ve bu kadar hızlı olmalarıda ayrı güzel olmuş.

SerdarGokcen

Asistan
Reaksiyon puanı
3
:) ilginç. onlarca kişinin online bağlandığı sitede kamera karşısında çok seminer verdim kodlama yaparken. Duraksadığımı hatırlamıyorum. Soru cevap daha zordur kamera karşısında! İşinize gelmedi mi nankörlük vs. Kafa yapısı bu. Eleştiririm eleştirmem bu benim hakkım. Ne biçim memlekette yaşıyoruz anlamıyorum ki. Karşıt görüş çıktı mı saldırın. Beğenmedim kardeşim var mı itirazınız?

Herkes her şeyi beğenecek değil ya. Hayret bir şeysiniz ha... Verin telefonu, koyun kamerayı ben sizi utandırmasını bilirim...

Ultrayer6

Asistan
Reaksiyon puanı
0
galaxy s3 her türlü iyi de şu ekranı beni çok ikileme düşürüyor. her türlü fikre açığım arkadaşlar.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
Beğenmeyen daha iyisini yapıp koysun bizde görelim. Buraya tolga abiyi icelemeye gelmediniz vidyodaki verilen bilgilere bakmak lazım bence 10 numara ve bu kadar hızlı olmalarıda ayrı güzel olmuş.

kusura bakma ama saçmalamışsın tolga beyin işi bu kalkmış bide daha iyisini yapabilen varsa video koysun demek gibi bir gafta bulunmuşsunuz ilginç :D Kendisi elbette çok yeni ama sorun plansız bir video çekiminden kaynaklanıyor olay bu yoksa kimse farklı bir şekilde birşeylerden bahsetmiyor :)

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
NTV veya CNN'de haber sunmuyor adam.Böylesi daha samimi.Bazı cümleler doğaçlama geliyor.Hem izleyenlere biraz tebessüm ettiriyor hemde daha samimi bir anlatım oluyor...

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Genç bir arkadaşımız, ancak üzülerek ben de incelemeyi oldukça amatör ve teknik anlamda yetersiz bulduğumu belirtmeliyim. Aslında yazmayacaktım ama bu kadar yorum gelince ben de görüş bildireyim dedim. Her şeyden önce insan anlatırken takılabilir ancak böylesi büyük bir sitede bunlar videoyu izleyen onbinlerce kullanıcıya yansıtılmaz. Video düzenleme/montaj denilen bir şey var yahu, neden hiç kullanmayı düşünmüyorsunuz? Doğal haliyle bırakmanızın ya da doğaçlama yapmanızın kullanıcıya ne gibi bir katma değeri var? Bana göre incelemeyi yapan arkadaştan çok arkadaki ekip oldukça yetersiz görünüyor. Hatta daha da vahimi arkada kamerayı tutan dışında bir ekip yokmuş izlenimi oluşuyor.

İncelemeyi (ya da karşılaştırmayı, her neyse) başarılı bulan arkadaşlar, anlıyorum destek olmak istiyorsunuz ancak inanın yaptığınız şey destekten çok köstek olmak. Geçmişte ben de beğenmememe rağmen birçok konuda olumlu görüş belirttim. Ancak gerçekte kötü olan bir şeyi iyi gibi göstererek, ileride olması gereken gelişimin de önünü tıkıyoruz maalesef.
Misal verelim; DH özellikle donanım incelemeriyle meşhur bir site. Özellikle son birkaç senedir. Bilgi anlamında uzun zamandır genelde eksiksiz ve son derece tatmin edici videolar hazırlamalarına rağmen geçmişte bundan çok daha iyi incelemelerde yerden yere vuruldular üyeleri ve kullanıcıları tarafından. Hatta öyle ki incelemeyi yapanı insan içine çıkamayacak hale getirdiler neredeyse. Onlara kıyasla burada eleştiri yapan üyeler melek gibi gördüğüm kadarıyla. Ki onlara dahi enteresan şekilde beğenmiyorsan sen yap, ana haber mi bu tarzı çıkışlar yapılmış, şaka gibi... :) Şimdi açın bir o siteden inceleme izleyin, bir de gelin buradan izleyin ne söylediğimi çok daha iyi anlayacaksınız...

Ben senelerdir üyesi olduğum ve aktif olarak kullandığım bir sitenin artık gelişim kaydetmesini istiyorum. Yürü koçumlarla, olur olur ileride daha iyi olur sorun etmeyinlerle halledilecek mevzu değil bunlar. Ciddi bir özeleştiri, yeniden yapılanma gerekli SDN'ye.

tolgacem

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Merhaba arkadaşlar.

Olumlu ya da olumsuz yorumlarınız için teşekkür ediyoruz. Sizden gelen geri bildirimlerle beraber daha iyi işlere imza atacağız. Ben bazı eleştirilere cevap vermek istiyorum.

Öncelikle bu bir karşılaştırma içeriğidir. İnceleme değil. Zaten iki ürünü de sizler için önceden incelemiştik. S3 incelemesini de ilk olarak video incelemeyi paylaşmıştık. İncelemelerimizde pek çok test karşılaştırması olsun, fotoğraf ve video kalitesi olsun, telefonlarla ilgili tüm detayları sizlere vermeye çalışıyoruz. İnceleme konusunda en detaylı içeriği, optimum zamanda sunmak hedefimiz.

Fakat bazı arkadaşlar kafasına göre puan vermiş, işte senin demenle olmaz demişler. Televizyon programında jüri puan vermiyor mu? Bu bir karşılaştırma içeriği ve ben de gördüklerimi, tarafsız bir şekilde karşılaştırıyorum.

Puanlama sistemini neden yaptık? Daha iyi anlaşılsın diye. Bu videoyu izleyen insanın kafasında pek çok soru cevabını bulacak.
Kısaca One X'in ekranı hissedilen çözünürlük ve renk doğruluğu bakıımından daha doğru. AMOLED ekran Pentile tabanlı olduğu için fontlarda alt pikseller hissediliyor. Biz sadece 1 telefon kullanmıyoruz. Pentile tabanlı pek çok telefonda durum budur. Örnek One S. One S incelemesine bakın....

Kamera olarak One X daha iyi makro performansı ve video kaydı sunuyor. Fakat video kaydında One X'de frame atlama ve bazen sesde gecikme gibi sıkıntılar var.

Tasarım olarak One X daha iyi. Fakat geri kalan pek çok özellik S3'de daha iyi. Ben 3 haftadır S3 kullanıyorum, One X'de duruyor. Ama One X yerine S3'ü tercih ediyorum. Neden One X'i kayırayım ki?

Fakat iki telefon da birbirine yakın arkadaşlar. Biri eski nesil biri yeni nesil telefonlar değil. Puanlama arasında anormal farkların olması bence acımasızlık olur.

Bizi takip etmeye devam edin.

Kadir Sekme

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Ben incelemelerden son derece memnunum. Çok uzun zamandır bu sitenin takipçisiyim ve üye olmayı bu sene düşündüm. Dışarıdan birisi değilim bana göre. Ama bu kadar eleştiri bana göre gereksiz. Yok lafları yutuyor yok cümle hataları falan var. Tamamen gereksiz. Bu samimi ortamın bana göre vazgeçilmezleri bunlar.

Karşılaştırma çok güzel. Her açıdan ele alınmış. Teşekkürler sdn :)

Reaksiyon puanı
10,315
yahu benim sormak istediğim bir soru var. bu htc'nin one s modelinde görüntülü görüşme gerçekleşebiliyor mu?
tamam kağıt üzerinde var olduğu yazıyor, bunu biliyorum da, bazı forumlarda htc kullanıcılarının htc'nin türkiyede 3g görüşmelerini desteklemediğini, haliyle görüntülü görüşme yapılamadığını söylemişler.

bunun aslını, faslını, işin doğrusunu bilen biri varsa yazarsa çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.

grezimonk

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
277
SAMSUNG'ta beats kulaklık kullansa HTC yerine onu önerirdim... benim tercihim HTC ONE X