Samsung Galaxy S3 Kullananlar Kulübü

UgurABA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
15
Merhaba, bugun babam hediye olarak galaxs s3 almış. Normal kullandığım simkart sanırım bu telefona uyumlu değil. Micro sim dediklerinden mi almam gerekiyor ne yapmalıyım ?

jeliboncocuk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba, bugun babam hediye olarak galaxs s3 almış. Normal kullandığım simkart sanırım bu telefona uyumlu değil. Micro sim dediklerinden mi almam gerekiyor ne yapmalıyım ?

Öncelikle telefonun hayırlı olsun... Makasla kesebiliyorsan kes uydur(ben öyle yapmıştım) uğraşamam diyorsanda micro sim alman gerekiyor.

Felix Dzerjinski

Profesör
Reaksiyon puanı
5

Hayırlı olsun.
Kartın hangi şirkete aitse (avea,vodafone,turkcell) götür oraya onlarda kart kesme makinesi var. 10 saniyeye kesip veriyorlar.
Sen kesersen uyduramazsın falan kartın içindeki bilgileri kaybedebilirsin.

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Beyler telefona lbe yükledim kendini resetleyip duruyor ne yapmam lazım vay arkadaş :(

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Sıfırdan firmware yükleyerek düzeltebilirsin belki.
Vur dedik öldür değil !!! :P Gerek kalmadı pili söktüm 15 saniye bekleyip taktım daha sonrasında hemen sildim :)

Beyler yeni DLI8 çıkmış :) Yükleyin bakem. Ben şimdi uğraşamam. :P

Requ3m

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Vur dedik öldür değil !!! :P Gerek kalmadı pili söktüm 15 saniye bekleyip taktım daha sonrasında hemen sildim :)

Beyler yeni DLI8 çıkmış :) Yükleyin bakem. Ben şimdi uğraşamam. :P

Çok oldu çıkalı amca(yaş 93 :P) Sıfırdan kastım senin bu odin güncelleme yaparken kullanılan yöntemden bahsediyordum. Batarya çıkarma değilde recovery mode alıp format yapsanız da açılırdı.

Ben mesajında lbe den kastını tam anlamamıştım o yüzden onu önermiştim :D düzelttiğini anlatınca anladım firmware olduğunu :D

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Çok oldu çıkalı amca(yaş 93 :P) Sıfırdan kastım senin bu odin güncelleme yaparken kullanılan yöntemden bahsediyordum. Batarya çıkarma değilde recovery mode alıp format yapsanız da açılırdı.

Ben mesajında lbe den kastını tam anlamamıştım o yüzden onu önermiştim :D düzelttiğini anlatınca anladım firmware olduğunu :D
LBE Privacy Guard :)

blackbatuhan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yav arkadaslar telefonda sorunlar var diye fabrika ayarlarına döndüm. Dönerkende verileri yedekledim fakat telefon açıldığında hic bisi yoktu. Bu uygulamalarimi vs. Google sunucularindan telefoma nasil yuklerm

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Yav arkadaslar telefonda sorunlar var diye fabrika ayarlarına döndüm. Dönerkende verileri yedekledim fakat telefon açıldığında hic bisi yoktu. Bu uygulamalarimi vs. Google sunucularindan telefoma nasil yuklerm
Google'ye sadece kartvizitleri kayıtlı sayfaları birde birkaç şeyi yedekliyor diye biliyorum. Uygulamaları yedeklemez :) Ama Google Play Storeye girince sol alttaki menü tuşuna basıp sonra Uygulamalarım'a basıp sola kaydırıp TÜMÜ'ne gelirsen orada eskiden yüklediğin uygulamalar gözükür :)

blackbatuhan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tamam ama rehberdekiler ve resimlerde gitmis bunlarin gitmemesi lazdi .s

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Tamam ama rehberdekiler ve resimlerde gitmis bunlarin gitmemesi lazdi .s
Fotoğraflarıda :) Yedeklemiyor :) Dropbox'a yedeklemeliydin :) Eğer Google'ye yedeklemiş isen (SİM KART'takileri Google'a KAYDETMİYOR!) İçe aktar dışa aktardan önce sim karttan telefona aktarıcaktın daha sonra google'a yedekleyecektin sonra Menü tuşu -> Görüntülenecek kişiler -> Tüm Kişiler yapacaksın :)

UgurABA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
15
Öncelikle telefonun hayırlı olsun... Makasla kesebiliyorsan kes uydur(ben öyle yapmıştım) uğraşamam diyorsanda micro sim alman gerekiyor.

Hayırlı olsun.
Kartın hangi şirkete aitse (avea,vodafone,turkcell) götür oraya onlarda kart kesme makinesi var. 10 saniyeye kesip veriyorlar.
Sen kesersen uyduramazsın falan kartın içindeki bilgileri kaybedebilirsin.

Teşekkür ederim. Sim kartı gidip kestirdim. Sonrasında uğraşmamak için.

Chakırkeyf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bi kaç haftadır telefon almayı dusunuodum iphone mu samsung mu dye en sonunda karar verdım bugun gittim S3 aldım kendıme ilk defa bu denli bir akıllı telefon aldım ve ilk defa android telefon kullanıyorum tuş açarken ekran biraz geç geliyo bu benim biraz kafamı kurcaladı butun s3 ler mi böyle yoksa bende bi kasma felan mı yapıyo onu anlamadım

Red Bull

Asistan
Reaksiyon puanı
0
şu telefonunu bana sat allah rızası için yeterki dert yanma neyse vericem faturadakı tutarı

Fortress

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bi kaç haftadır telefon almayı dusunuodum iphone mu samsung mu dye en sonunda karar verdım bugun gittim S3 aldım kendıme ilk defa bu denli bir akıllı telefon aldım ve ilk defa android telefon kullanıyorum tuş açarken ekran biraz geç geliyo bu benim biraz kafamı kurcaladı butun s3 ler mi böyle yoksa bende bi kasma felan mı yapıyo onu anlamadım
1 saniyelik falan bi gecikme oluyo. Yani en azından benimki öyle

Cndx00

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar şarj konusunda hiç bir sıkıntım yokken indirdiğim bir uygulama ya da ayar değişimi yüzünden şarjım acayip bir şekilde erimeye başladı sonrasında fabrika ayarlarına döndürüp eski şarj performansına kavuştum ancak merak ettiğim bir nokta var;
Hareketsiz Hd duvar kağıtları şarj tüketimini arttırır mı? Zedge'nin uygulamasını kullanıyorum, orada görüntülediğim hd duvar kağıtları kısa bir gecikme ile tam netlik kazanıyor. Acaba her ana ekrana gelişimde yeniden netleme çabasına girer mi telefon? :D

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Route 66 Navigasyon uygulamasını nasıl bilirsiniz müminler ? :)

trkyzc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar telefonu yaklasik 1 aydir full dolu kullaniyorum(11 gb den 300 mb bos yer var ayrica 2 gb sd kart da dolu) ve telefon inanilmaz derecede yavasladi. Bi kac oyun sildim bos alani 3 gb ye kadar yukselttim ama hala enbasit islerde bile takiliyor ornegin galeriden cikarken bile ana ekran yeniden yukleniyor. Benim aklima fabrika ayarlarina donmek geldi ama resetledikten sonra onceden yaptigim guncellemeleri cihaz bulamaz diye korkuyorum. Siz ne onerirsiniz [MENTION=272847]lordarcual[/MENTION] hocam bi yardim et :)

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Arkadaslar telefonu yaklasik 1 aydir full dolu kullaniyorum(11 gb den 300 mb bos yer var ayrica 2 gb sd kart da dolu) ve telefon inanilmaz derecede yavasladi. Bi kac oyun sildim bos alani 3 gb ye kadar yukselttim ama hala enbasit islerde bile takiliyor ornegin galeriden cikarken bile ana ekran yeniden yukleniyor. Benim aklima fabrika ayarlarina donmek geldi ama resetledikten sonra onceden yaptigim guncellemeleri cihaz bulamaz diye korkuyorum. Siz ne onerirsiniz @lordarcual hocam bi yardim et :)
Güncellemeleri Odin ile yapabilirsiniz. Eğer uygulamaların hepsini Google Play Store'den indirdiyseniz telefonu formatladıktan sonra Google Play Store'ye girip Menü tuşu -> Uygulamalarım -> TÜMÜ'ne girerseniz bütün eski uygulamalarınızı göreceksiniz. Ve eğer kaybedecek bir şeyiniz yoksa size DLI8 veya DLI5'i öneririm :thumbup1:.

anx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şarj çok çabuk azalıyor. tasarruf için ne yapabilirim.

trkyzc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Güncellemeleri Odin ile yapabilirsiniz. Eğer uygulamaların hepsini Google Play Store'den indirdiyseniz telefonu formatladıktan sonra Google Play Store'ye girip Menü tuşu -> Uygulamalarım -> TÜMÜ'ne girerseniz bütün eski uygulamalarınızı göreceksiniz. Ve eğer kaybedecek bir şeyiniz yoksa size DLI8 veya DLI5'i öneririm :thumbup1:.

Hocam bazi sorularim olcak

1-telefon resetledikten sonra orjinal guncellemeleri telefon kendisi bulamaz mi? Yani odin olmadan guncelleyemezmiyim
2- bir de telefon reset kodu neydi

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Selam beyler.Az önce Jelly Bean DLI8 test sürümünü yükledim.Gayet güzel.Ama ben görsel olarak ICS ile bir fark göremedim.Ayarlar menüsü düzenlenmiş, toparlanmış.RAM 779 MB'dan 833'e çıkmış.Ancak bunun yanında normalde 450-500 MB dolaylarında gezen RAM kullanımı 600 MB'ın altına düşmüyor.Birde menü geçişlerinde, sayfa geçişlerinde çok ufak kasmalar oluyor sanki.Bana öyle geldi.

Cndx00

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şarj çok çabuk azalıyor. tasarruf için ne yapabilirim.
Güç tasarrufu modu oyun oynamadığın zamanlarda bir nebze yardımcı olabilir, arka planda çalışan uygulamaları ve otomatik senkronizasyonu kapatırsan aynı şekilde faydasını görürsün. Canlı duvar kağıtları vs bu tarz uygulamalarda şarjı çabuk bitirir birde ekran parlaklığını otomatik yerine ortama göre kendin ayarlarsan şarj tüketimi konusunda farkı görebilirsin diye düşünüyorum.

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Hocam bazi sorularim olcak

1-telefon resetledikten sonra orjinal guncellemeleri telefon kendisi bulamaz mi? Yani odin olmadan guncelleyemezmiyim
2- bir de telefon reset kodu neydi
Telefon reset koduna gerek yok ve bilmiyorum :) Fabrika ayarlarına dönünce telefon güncellemeleri kendisi bulur. Odin olmadan güncelleyebilirsin ama geç olur. EFS'nin yedeğini her ihtimale karşı al !!!

NOT : EFS'nin yedeğini her ihtimale karşı al !!! Fabrika ayarlarına dönmek herşeyi sileceğinden Mikro Sim Kart'ı çıkarın yoksa Sim Kart'taki verilerde silinebilir. Eğer telefona kayıtlı kişiler varsa Sim Kart'a aktarın öyle Fabrika ayarlarında dönün !!!

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
@lordarcual hocam ben tüm rehberi tek bir yerde toplamayı bulamadım bir fikrin var mı bu konuda?
Eğer sim kartta toplayacaksan Rehber -> Menü tuşu -> İçe aktar/Dışa aktar'dan Sim karta aktar seçeneğini seçeceksin tümünü seç sağ üstte Tamam olay bitmiştir :)

Cndx00

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğer sim kartta toplayacaksan Rehber -> Menü tuşu -> İçe aktar/Dışa aktar'dan Sim karta aktar seçeneğini seçeceksin tümünü seç sağ üstte Tamam olay bitmiştir :)
oh be sonunda :) teşekkür ettim

@lordarcual ha birde hocam hd duvar kağıdının şarj tüketim konusunda olumsuz bir etkisinin olup olmadığını merak ediyorum