Samsung Galaxy S22 Ultra & Samsung Galaxy S23 Ultra

Sizce hangi cihazı tercih etmeliyim

• Samsung Galaxy S22 Ultra

• Samsung Galaxy S23 Ultra

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

EMRE YONAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,454
Merhabalar,

İş için 2 cihaz kullanmam gerekiyor. Çalıştığım firmada çok fazla not alıyor ve mail trafiğini organize ediyorum, Yöneticimizin günlük görüşmelerini ve yapılması gerekenlerin organizesini sağlıyorum.
Sizce hangisini almalıyım, Nedenleri ile birlikte açıklar mısınız?

İyi Formlar...

Son düzenleme:

Leon Dayı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,608
Merhbalar,

İş için 2 cihaz kullanmam gerekiyor. Çalıştığım firmada çok fazla not alıyor ve mail trafiğini organize ediyorum, Yöneticimizin günlük görüşmelerini ve yapılması gerekenlerin organizesini sağlıyorum.

İyi Formlar...
S23 Ultra alın işlemcisi daha iyi. Diğeri de Qualcomm ama Samsung üretimi.

EMRE YONAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,454
S23 Ultra alın işlemcisi daha iyi. Diğeri de Qualcomm ama Samsung üretimi.

Aslında aralarında çok fazla fark yok gibi görünüyor :)

S23 Ultra da Kameranın çözünürlüğü 200MP olmuş, Yonga Seti 8 Gen 2, ( 8 Gen 1 de pil tüketimi hakında bir kullanıcı sorunun olduğunu yazmıştı, Gpu Frekansı 3.36GHz olmuş, sar değeri düşümüş 0.963w/kg & 1.398 W/Kg olmuş, fiyafram ve odak uzaklığı değişmiş F 1.7 & 23 mm olmuş, Bluetooth vers. 5.3 olmuş
Başka geliştirilen birşey yok gibi görünüyor :) Ön kamera da 12MP olmuş :)

Leon Dayı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,608

S23 Ultra da Kameranın çözünürlüğü 200MP olmuş, Yonga Seti 8 Gen 2, ( 8 Gen 1 de pil tüketimi hakında bir kullanıcı sorunun olduğunu yazmıştı, Gpu Frekansı 3.36GHz olmuş, sar değeri düşümüş 0.963w/kg & 1.398 W/Kg olmuş, fiyafram ve odak uzaklığı değişmiş F 1.7 & 23 mm olmuş, Bluetooth vers. 5.3 olmuş
Başka geliştirilen birşey yok gibi görünüyor :) Ön kamera da 12MP olmuş :)
Fiyat farkına değer diye düşünüyorum. ?

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
Aslında çok fark yokmuş gibi gözüksede, bayağı fark var.

8 Gen 2, 8 Gen 1'in 13W'da verdiği performansın %40 daha fazlasını 9W'da çalışarak veriyor, bu doğrudan bataryayı olumlu bir şekilde etkiliyor. S22 Ultra'da ortalama 6-7 saat ekran süresi alırken S23 Ultra'da 10-11 saat ekran süresi alıyorsun ve video performansinda gerçekten gözle görülür iyileştirmeler yapilmiş.

Şu an Dünya'nın en iyi kameraya sahip telefonu olabilir. S23 Ultra'nin çektiği fotoğraflara bakınca S22 Ultra berbat geliyor bana. Ön kamera ve video performansında 14 Pro önde olsada aradaki fark fotoğraftaki farkta olduğu gibi belirgin değil.

EMRE YONAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,454
Aslında çok fark yokmuş gibi gözüksede, bayağı fark var.

8 Gen 2, 8 Gen 1'in 13W'da verdiği performansın %40 daha fazlasını 9W'da çalışarak veriyor, bu doğrudan bataryayı olumlu bir şekilde etkiliyor. S22 Ultra'da ortalama 6-7 saat ekran süresi alırken S23 Ultra'da 10-11 saat ekran süresi alıyorsun ve video performansinda gerçekten gözle görülür iyileştirmeler yapilmiş.

Şu an Dünya'nın en iyi kameraya sahip telefonu olabilir. S23 Ultra'nin çektiği fotoğraflara bakınca S22 Ultra berbat geliyor bana. Ön kamera ve video performansında 14 Pro önde olsada aradaki fark fotoğraftaki farkta olduğu gibi belirgin değil.

Evet videolara göz atmıştım konuyu açmadan önce gözle görülür iyileştirmeler ve geliştirmeler var. Bariz bir şekilde görünüyor sanki biraz daha geliştirmeler istiyor gibi oda muhtemelen s24 Ultra serisinde düzeltilir diye düşünüyorum. Benim için en önemli 2 unsur var.1 işlemci gücü ve 2 pil performansı aslında kamerasını çok kullanacağını sanmıyorum. Ve en çok not almak için kullanacağım.

Son düzenleme:

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
1 işlemci gücü ve 2 pil performansı aslında kamerasını çok kullanacağını sanmıyorum.
Ve en çok not almak için kullanacağım.
Pil performansı önemliyse S22 serisinden hiçbirini almayın. Eğer bütçeniz S23 Ultraya yetiyor ise S23U, param cebimde kalsın diyorsanızda düz S23 tercih edilebilir.
Büyük boyut istiyorum, yine de fazladan 18K vermek istemiyorum dersenizde S22 Ultra tercih edilebilir. Bataryanin düz S23'den bile kötü olduğunu göz önünde bulundurun.

Leon Dayı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,608
Evet videolara göz atmıştım konuyu açmadan önce gözle görülür iyileştirmeler ve geliştirmeler var. Bariz bir şekilde görünüyor sanki biraz daha geliştirmeler istiyor gibi oda muhtemelen s24 Ultra serisinde düzeltilir diye düşünüyorum.
Benim için en önemli 2 unsur var.
1 işlemci gücü ve 2 pil performansı aslında kamerasını çok kullanacağını sanmıyorum.
Ve en çok not almak için kullanacağım.
İnternette böyle bir video buldum eğer ki bu şekilde tasarlanırsa dediğiniz gibi düzeltmeler/değişiklikler S24 Ultra'da olur. Videodaki gibi aynısı değilde yine benzer kamera düzeni ve arkada küçük ekran çok hoş durur bence.

EMRE YONAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,454
Pil performansı önemliyse S22 serisinden hiçbirini almayın. Eğer bütçeniz S23 Ultraya yetiyor ise S23U, param cebimde kalsın diyorsanızda düz S23 tercih edilebilir.
Büyük boyut istiyorum, yine de fazladan 18K vermek istemiyorum dersenizde S22 Ultra tercih edilebilir. Bataryanin düz S23'den bile kötü olduğunu göz önünde bulundurun.

23+ almak mantıklı gelmedi şahsen o yüzden ultra serilerine yöneldim, Galaxy S23 Ultra ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılayacak gibi görünüyor, Zaten şirket alacak kendi cebimden ödeme yapmayacağım. Almışken düzgün ve uzun süreli gidecek model arayışı içerisindeyim ;)
Mesaj otomatik birleştirildi:

İnternette böyle bir video buldum eğer ki bu şekilde tasarlanırsa dediğiniz gibi düzeltmeler/değişiklikler S24 Ultra'da olur. Videodaki gibi aynısı değilde yine benzer kamera düzeni ve arkada küçük ekran çok hoş durur bence.

Böyle olmaz muhtemelen ;)

Alanur Erdemir

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
19,152
S22 Ultra hala mükemmel bir telefon ve S23 Ultra'dan daha ucuz alınabildiğinden fazla para vermek istemez iseniz alınır.

Ancak, para sorunu yok ise Galaxy S23 Ultra'nın işlemcisi ve 200 MP kamera sensörü ile mükemmel bir seçim olur. Diğer Snapdragon 8 Gen 2 destekli cihazlar gibi, Galaxy S23 Ultra da büyük oyunları sıkıntısız oynarsınız.

Samsung'un telefonun içindeki yeni soğutma sistemi, telefonun 2022'deki Snapdragon 8 Gen 1 telefonlarında olduğu gibi ısınmamasını ve pil ömrünün daha da iyi olmasını sağlıyor.

EMRE YONAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,454
S22 Ultra hala mükemmel bir telefon ve S23 Ultra'dan daha ucuz alınabildiğinden fazla para vermek istemez iseniz alınır.

Ancak, para sorunu yok ise Galaxy S23 Ultra'nın işlemcisi ve 200 MP kamera sensörü ile mükemmel bir seçim olur. Diğer Snapdragon 8 Gen 2 destekli cihazlar gibi, Galaxy S23 Ultra da büyük oyunları sıkıntısız oynarsınız.

Samsung'un telefonun içindeki yeni soğutma sistemi, telefonun 2022'deki Snapdragon 8 Gen 1 telefonlarında olduğu gibi ısınmamasını ve pil ömrünün daha da iyi olmasını sağlıyor.
Samsung Galaxy S23 Ultra siparişi verildi teşekkür ederim, Destekleriniz için :)
Ödemeyi çalıştığım firma yapacak :)

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
8 Gen 2'nin, 8 Gen 1'den daha serin çalışmasının sebebi herhangi bir soğutma sistemi ya da Vapor Chamber değil.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Merhabalar,

İyi Formlar...
Kesinlikle Galaxy S23 Ultra almanızı tavsiye ederim hocam. Sd 8 Gen 2, Gen 1 e kıyasla çok daha performanslı ve çok daha verimli bir işlemci. Kamera konusunda özellikle video kalitesinde ciddi bir gelişme var S22 Ultra ya kıyasla. Ve hoparlörleri S22 Ultra'dan çok daha iyi. Bende almayı düşünüyorum hocam açıkcası yeşil renginden :D

Samsung Galaxy S23 Ultra siparişi verildi teşekkür ederim, Destekleriniz için :)
Ödemeyi çalıştığım firma yapacak :)
Hayırlı olsun hocam

EMRE YONAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,454
Evet, öyle ama aradaki fiyat farki önemli.

Evet katılıyorum, Kendim alacak olsaydım bütçeme göre alım yapardım.
Şirket alacağı için Samsung Galaxy S23 Ultra Green Ram : 12 GB & Dahili Hafıza 1 TB modelini istedim.
Onu sadece iş için kullanacağım :) Birazcık pahaliya patladı kendilerine :)

Kesinlikle Galaxy S23 Ultra almanızı tavsiye ederim hocam. Sd 8 Gen 2, Gen 1 e kıyasla çok daha performanslı ve çok daha verimli bir işlemci. Kamera konusunda özellikle video kalitesinde ciddi bir gelişme var S22 Ultra ya kıyasla. Ve hoparlörleri S22 Ultra'dan çok daha iyi. Bende almayı düşünüyorum hocam açıkcası yeşil renginden :D

Hayırlı olsun hocam

Bende Green aldım hocam, Cİhazların ikisi de siyah olsun istemedim :)

zekuda

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba;
Youtube'dan izlediğim videolara göre s23 ultra bana da daha mantıklı geliyor iphone 14 pro max ile arasında az da olsa fiyat farkı var. Vereceğim paraya değecek bir telefon olması için sürekli videoları izleyip karar vermeye çalışıyorum. Yorumları okuyup özellikle kullanıcıların yaptığı yorumları okuyup karar vermeye çalışıyorum.
Bende hangisini alacağıma net olarak karar veremedim kamera konusunda s23 ultranın daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ama kalite ve marka denince benim aklına ikisi arasında seçim yapmak gerekirse iphone geliyor.

S23 ultra ve 14 pro max kullanıcısı arkadaşlar gördükleri iyi ve kötü yanları paylaşabilir mi?

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Mesela modelleme ile uğraşıyorum. Lidar sensörü ile gerçek dokuyu çekip 3d aktarabiliyorsun iPhone için. Ki çoğu gerçek texture ler iyileri paralı. Diğer her şey için Samsung olabilir.

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,094
Mesela modelleme ile uğraşıyorum. Lidar sensörü ile gerçek dokuyu çekip 3d aktarabiliyorsun iPhone için. Ki çoğu gerçek texture ler iyileri paralı. Diğer her şey için Samsung olabilir.
Oyy baya iyiymiş. Eğer yeni bir telefon alacak param ve başka herhangi bir ihtiyacım olmazsa iphone almayı düşünebilirim. Hocam konudan bağımsız karakter modellemesi mi mimari alan mı yoksa oyun için mi modelleme yapıyorsunuz ?

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Oyy baya iyiymiş. Eğer yeni bir telefon alacak param ve başka herhangi bir ihtiyacım olmazsa iphone almayı düşünebilirim. Hocam konudan bağımsız karakter modellemesi mi mimari alan mı yoksa oyun için mi modelleme yapıyorsunuz ?
Daha çok mimari gibi. Ufak tefek şeyler ortalarındayım diyebilirim. Lidar için daha çok çevre ile ilgili oluyor. Mesela ağacın kalıbını alabilirsin zeminde dahil.

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,094
Daha çok mimari gibi. Ufak tefek şeyler ortalarındayım diyebilirim. Lidar için daha çok çevre ile ilgili oluyor. Mesela ağacın kalıbını alabilirsin zeminde dahil.
Gözün texturelerina kadar alabiliyorsa applecı olma vakti gelmiş demektir :D