Samsung Galaxy S III Fiyatı Düşüyor

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Yaklaşık 3 ay önce 2.000 TL fiyatla ülkemizde satılamaya başlayan SG3'ün fiyatı 3 ayını doldurmadan gerilemeye başladı
Vatan'daki fiyatı 1.850 TL iken
Hepsiburada'da 1.800'e gerilemiş (geçicide olsa) durumda
almak isteyenler bu fırsatları kaçırmayın!!!

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Evet yurt dışı fiyatları çok cazip zaten benimde kızdığım Türk milletinin yolunacak kaz gözüyle görmeleri ve yurt dışındaki fiyatlardan daha pahalı satılması be tüm teknoloji ürünleri için geçerli.
Örneğin Japonya için 2Gb ramli modelin aynı fiyatla (600-625$ yanlış hatırlamıyorsam) sunulması, Samsung diğer ülkelere farklı stratejiler ile ürünleri sunuyor ama konu Türkiye olunca bu tüm firmalar için geçerli fiyatlar şişiriliyor ve extra kazanç elde ediliyor.
Ben bu stratejiye karşı olduğumdan ve yolunacak kaz olmadığımı göstermek için bu tür ürünleri Türkiyeden alma taraftarı değilim ve almıyorum.
İmkanım olursa yurt dışından getirtirim olmazsa fiyatının makul düzeye gelmesini beklerim olmayacak gibiyse de almam.
Çoğunluk olarak bu tarz tepki gösterebilsek bizim ülkemizinde diğer avrupa yada japonya, g. kore gibi ülkeler ile bir tutulmasını sağlayabiliriz..

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Vatan'daki distribütör garantili mi, ithalatçı mı belli değil. Hepsiburada'nınki distribütör, havale-tek çekim ile de 1.762 TL'ye geliyor, güzel fiyat. Ancak şu döneme gelindikten sonra ben olsam S3 almam, Eylül'de ne bombalar patlayacak belli değil. Ayrıca yine 1-2 ay içerisinde S3 ve muadili cihazların ~200 TL daha düşeceğini düşünüyorum.

araba5

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evet yurt dışı fiyatları çok cazip zaten benimde kızdığım Türk milletinin yolunacak kaz gözüyle görmeleri ve yurt dışındaki fiyatlardan daha pahalı satılması be tüm teknoloji ürünleri için geçerli.
Örneğin Japonya için 2Gb ramli modelin aynı fiyatla (600-625$ yanlış hatırlamıyorsam) sunulması, Samsung diğer ülkelere farklı stratejiler ile ürünleri sunuyor ama konu Türkiye olunca bu tüm firmalar için geçerli fiyatlar şişiriliyor ve extra kazanç elde ediliyor.
Ben bu stratejiye karşı olduğumdan ve yolunacak kaz olmadığımı göstermek için bu tür ürünleri Türkiyeden alma taraftarı değilim ve almıyorum.
İmkanım olursa yurt dışından getirtirim olmazsa fiyatının makul düzeye gelmesini beklerim olmayacak gibiyse de almam.
Çoğunluk olarak bu tarz tepki gösterebilsek bizim ülkemizinde diğer avrupa yada japonya, g. kore gibi ülkeler ile bir tutulmasını sağlayabiliriz..
Bunun nedeni Ab ülkesi olmadığımız için bence almanya amerika vs.. gibi ülkelerde yarı fiyatına telefonlar en iyisi yurtdısından aldırıcaksın telefon

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
s2 mi 1000 tl ye satabilirsem alıcam bir s3 :) ama note ın yeni versyonu ve iphone 5 i bekliycem , tahminen aralıkta 1500-1600 tl ye düşer o zaman alınır

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70

hodor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben S3un fiyatinin iphone 5 ciktigi icin düşüceğini sanmiyorum steve jobs öldügu icin iphone satislari iyice duser iphone 5in cok ilgi cekici bir sey yapmasi gerekiyor eskisi gibi satmasi icin eskiden iphone deyince havan olurdu ama artik bole bi durum soz konusu deil :D

AsDErA

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Nasıl yurt dışında ucuz? nerede ucuz? Hollanda'da yaşıyorum ve bir kaç aylığına Belçika'ya geçtim buradaki ( Belçika ) fiyatı 500-600 euro arasında.
Hollanda'da ise 500-550.
Ama Hollanda'da şöyle birşey var. Belçika'da varmı bilmiyorum.
Telefona para vermiyoruz biz hediye ediliyor ama faturalı hat kullanmak zorundasın. Ben ön siparişle Xperia S aldığım için SIII e yetişemedim gerçi telefonumdan çok memnunum önemli değil SIII yada diğerleri. Abonement olayında size seçenekler sunuluyor örneğin. 100 dakika istediğin kişiyi ararsın, 100 sms hakkın var 1 GB sınırsız internet. ( sınırsız nasıl oluyor, 1GB geçince hızınızı yarı yarıya yavaşlatıyorlar. ) ve 2 yıllık kontrat imzalarsınız ( 2 yıllık olayı pahalı telefonlar için. 1 yıllık olmuyormu? tabiki oluyor ama aylık ödeme miktarın daha fazla oluyor örnek : 2 yıllık sözleşme imzalarsanız 10 ödersiniz, 1 yıllık imzalarsanız 20. ) aylık 20 euro ödersiniz. İsterseniz internetinizi, hediye görüşmelerinizi, sms lerinizi tüketin veya tüketmeyin ödeyeceğiniz miktar budur. Telefona ekstra bi para ödemezsiz.
SIII için ilk çıktığı zaman 130 euro gibi ön ödeme istiyorlardı. Şimdi durum değişti para istemiyorlar ve üstüne üstlük 2 yıllık kontratta ilk yıl %50 indirim yapılıyor. Örnek olarak. http://gsm.t-mobile.nl/tmobile/RAPR...t/msas3whwh.html?ab_agid=102&icmp=home_s3_sel

• 420 min/sms/mms 1GB internet
  • Actie: Nu de eerste 12 maanden € 24,97 per maand ; daarna betaal je € 49,95 per maand
uzun lafın kısası bilmeden avrupayı karıştırmayalım. Burada da fiyat ucuz değil.

http://www.mediamarkt.nl/mcs/product/SAMSUNG-Galaxy-SIII-i9300-Blauw,10259,350927,284691.html
http://www.bcc.nl/samsung-i9300galax.html
http://www.mycom.nl/Product/Smartphones-Samsung/Samsung-Galaxy-SIII-Metalic-Blue/1353957
Belçika için telefon ve internet firması. Türk telekom gibi düşünebilirsiniz.
http://catalogue.proximus.be/PUB/gs...&contentpath=0a13dd2e1388852400000136ec77a5d7
Bu verdiğim siteler Hollanda'nın en popüler elektronik tedarikçileridir. En uygun fiyat, garanti, servis, iade dahil.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
500-600 euro 1800 lira vermekten (ki bu indirimli hali) tabiiki daha iyidir [MENTION=56898]AsDErA[/MENTION]
Üstelik olaya birde şu açıdan bakmak lazım. Türkiye'de mesele bir insan ortalam 2000 lira kazanıyorsa bu telefonu ancak alır..
Ama Avrupada 2000 euro kaznıyorsa telefonu rahatlıkla alır. İkiside 2000 kazanıyor ama biri euro'dan dolayı 500-600 ödüyor ötekisi tl'ye çevrildiğinde 2,5 kat fazla ödüyor..
Tabiiki her halikurda euro ile maaş alanın (yani avrupada yaşayanın diyebiliriz) bu konuda çok daha karlı olduğu apaçık. Ama Türkiye'de yaşayım avrupadan sipariş eden biri direk olarak Türkiye'den alan birinden çok daha karlı.. 4S'in 2200tl sattığı zamanlarda bir tanıdığımız amerikadan tl bazında 1100 liraya getirtmişti. Orjinal..

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4

Ben bu telefonu fransada auchan hipermarketten aldim, aylik 36 euro taksitle, toplamda 550 euro, hatsiz. Hadi Türkiye de boyle bir imkan yok, faturali ve 2 seneli sozlesme ile almak zorundasin, parasi olan icin de sorun yok, ama yurtdisindaysan faturali neden aldin ki. 2 senelik sozlesme ile veriyorlar telefonu, bagliyorlar musteriyi.

ryodo

Doçent
Reaksiyon puanı
2
arada gene 500-600 lira oynuyo yurtdışına göre az bi para değil bu

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24

ilgili ürünün üzerindeki vergi matahını incelemek gerek. biz dışarıdan giren bir ürüne neredeyse %50 vergi ödüyoruz :)

BlackShopAre

Doçent
Reaksiyon puanı
1
s2 mi 1000 tl ye satabilirsem alıcam bir s3 :) ama note ın yeni versyonu ve iphone 5 i bekliycem , tahminen aralıkta 1500-1600 tl ye düşer o zaman alınır

s2 yi çok zor 1000 tl ye satmak 1200 tl sıfırları var :)

ayrıca samsung galaxy s3 akakce.com da 1.492 lira sitenin reklamları arasında var :D

AsDErA

Asistan
Reaksiyon puanı
0
500-600 euro 1800 lira vermekten (ki bu indirimli hali) tabiiki daha iyidir @AsDErA
Üstelik olaya birde şu açıdan bakmak lazım. Türkiye'de mesele bir insan ortalam 2000 lira kazanıyorsa bu telefonu ancak alır..
Ama Avrupada 2000 euro kaznıyorsa telefonu rahatlıkla alır. İkiside 2000 kazanıyor ama biri euro'dan dolayı 500-600 ödüyor ötekisi tl'ye çevrildiğinde 2,5 kat fazla ödüyor..
Tabiiki her halikurda euro ile maaş alanın (yani avrupada yaşayanın diyebiliriz) bu konuda çok daha karlı olduğu apaçık. Ama Türkiye'de yaşayım avrupadan sipariş eden biri direk olarak Türkiye'den alan birinden çok daha karlı.. 4S'in 2200tl sattığı zamanlarda bir tanıdığımız amerikadan tl bazında 1100 liraya getirtmişti. Orjinal..

Arkadasim sen ne dediğinin farkındamısın 2000 euro maaş alan insan burada kendini zengin olarak gösterir. İnşşat işçisi zar zor o parayı kazanıyor kaldıki burada 2000 euro maaş al devlet tependen inmez her bir şeye vergi ister. Yardımlarını keser. Maksimum 13-14 saat çalışıp buralarda 1500 euro maaş alırsın. Ortalama bir işçinin kazandığı miktar 1250 euro dur ve 500 euro bir telefona verirsen aylığının 3/1 - 3/1,5 i gidiyor. Avrupada yaşamayan insanlarımız avrupaya ne kadar çok özentili bakıyorsunuz anlaşmış değilim. Ben doğma büyüme burada değilim 31 yaşındayım ve buraya 4 yıl önce geldim. İnanın sandığınız gibi değil buralar. İnanın o telefona 500 euro nakit para vereni evden karısı kovar devlet sen çok rahat yaşıyorsun sana kira yardımı yapmıyorum vergi yardımından da muafsın der!
Ayrıyetten vergilerden fazla şikayetçi olmayın çünkü siz evinizin parka baktığı için vergi ödemiyorsunuz. Evde 2 adet kedi beslediğinizde vergi ödemiyorsunuz. Bir 10 yaşında bir arabayı 700 euro ya alıp karlıyım ooo çok ucuz diyorsanız 3 ayda bir 250 euro araç vergisi ödemiyorsunuz ve evinizin önüne park edebilmeniz için aylık 92 euro para ödemiyorsunuz. Şehirin neresine giderseniz gidin park parası ödemek zorunda değilsiniz. Şehir dışlarında saati 1,70 olan park parası şehir içlerinde 2,5 euro ve şehir merkezinde saatine 5 euro para vermiyorsunuz. Su kirletme vergisi falan anlatmama gerek yok. He birde sen bu yıl çok fazla doğal gaz elektirik su kullanmışsın olaylarınada girmeye gerek yok :) bu saydıklarım vergi sistemlerinin %5 i bile değildi. Türkiye için buralar cennet. Benim için ise NEREDEN GELDİM LAN BU LANET OLASICA AVRUPAYA.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Arkadasim sen ne dediğinin farkındamısın 2000 euro maaş alan insan burada kendini zengin olarak gösterir. İnşşat işçisi zar zor o parayı kazanıyor kaldıki burada 2000 euro maaş al devlet tependen inmez her bir şeye vergi ister. Yardımlarını keser. Maksimum 13-14 saat çalışıp buralarda 1500 euro maaş alırsın. Ortalama bir işçinin kazandığı miktar 1250 euro dur ve 500 euro bir telefona verirsen aylığının 3/1 - 3/1,5 i gidiyor. Avrupada yaşamayan insanlarımız avrupaya ne kadar çok özentili bakıyorsunuz anlaşmış değilim. Ben doğma büyüme burada değilim 31 yaşındayım ve buraya 4 yıl önce geldim. İnanın sandığınız gibi değil buralar. İnanın o telefona 500 euro nakit para vereni evden karısı kovar devlet sen çok rahat yaşıyorsun sana kira yardımı yapmıyorum vergi yardımından da muafsın der!
Ayrıyetten vergilerden fazla şikayetçi olmayın çünkü siz evinizin parka baktığı için vergi ödemiyorsunuz. Evde 2 adet kedi beslediğinizde vergi ödemiyorsunuz. Bir 10 yaşında bir arabayı 700 euro ya alıp karlıyım ooo çok ucuz diyorsanız 3 ayda bir 250 euro araç vergisi ödemiyorsunuz ve evinizin önüne park edebilmeniz için aylık 92 euro para ödemiyorsunuz. Şehirin neresine giderseniz gidin park parası ödemek zorunda değilsiniz. Şehir dışlarında saati 1,70 olan park parası şehir içlerinde 2,5 euro ve şehir merkezinde saatine 5 euro para vermiyorsunuz. Su kirletme vergisi falan anlatmama gerek yok. He birde sen bu yıl çok fazla doğal gaz elektirik su kullanmışsın olaylarınada girmeye gerek yok :) bu saydıklarım vergi sistemlerinin %5 i bile değildi. Türkiye için buralar cennet. Benim için ise NEREDEN GELDİM LAN BU LANET OLASICA AVRUPAYA.
verdiğin bilgiler için teşekkürler. telefon işine dönecek olursak, verdiğin örnekte ayda 25 euroya 24 ay taahütlü S3 alınabiliyor. bu da toplam 600 euro yapar. ekstra başka ödeme yok sanırım. bu durumda 600 euroyu TL yapıp yüzde 18 vergi koyarsak 1550 liraya geliyor. yine buradan ucuz. :)

türkiyede operatörler tarife parasına "ek ücret alarak" kontratlı telefon satıyor. hem senden tarifenin parasını alıyor, hem de telefonun parasını ayrıca alıyor. bedava vermiyor. üstelik bunu en ucuz telefonlarda bile böyle yapıyor. bırak samsungu, T20 için bile ayda tarifeye ek 5 lira alıyor. :)

örnek vermek gerekirse turkcell S3 kampanyası:
http://www.turkcell.com.tr/bireysel/cihazlar/Sayfalar/ceptelefonlari/Samsung-Galaxy-S3.aspx

69 liralık tarfeye ek ayda 79 lira taksitle 24 ay taahütlü satılıyor. ayda 148 TL ediyor ve toplam 3552 lira yapıyor.

üstelik bu en uygun fiyatlı tarife. gold plus paket alırsan ayda 186 liradan 24 ayda toplam 4464 lira ödüyorsun.

1550 lira nere 3500 lira nere...

evet belki, avrupa sandığımız kadar ucuz değil ama türkiye de senin sandığın kadar avrupaya yakın değil. :)

AsDErA

Asistan
Reaksiyon puanı
0
verdiğin bilgiler için teşekkürler. telefon işine dönecek olursak, verdiğin örnekte ayda 25 euroya 24 ay taahütlü S3 alınabiliyor. bu da toplam 600 euro yapar. ekstra başka ödeme yok sanırım. bu durumda 600 euroyu TL yapıp yüzde 18 vergi koyarsak 1550 liraya geliyor. yine buradan ucuz. :)

türkiyede operatörler tarife parasına "ek ücret alarak" kontratlı telefon satıyor. hem senden tarifenin parasını alıyor, hem de telefonun parasını ayrıca alıyor. bedava vermiyor. üstelik bunu en ucuz telefonlarda bile böyle yapıyor. bırak samsungu, T20 için bile ayda tarifeye ek 5 lira alıyor. :)

örnek vermek gerekirse turkcell S3 kampanyası:
http://www.turkcell.com.tr/bireysel/cihazlar/Sayfalar/ceptelefonlari/Samsung-Galaxy-S3.aspx

69 liralık tarfeye ek ayda 79 lira taksitle 24 ay taahütlü satılıyor. ayda 148 TL ediyor ve toplam 3552 lira yapıyor.

üstelik bu en uygun fiyatlı tarife. gold plus paket alırsan ayda 186 liradan 24 ayda toplam 4464 lira ödüyorsun.

1550 lira nere 3500 lira nere...

evet belki, avrupa sandığımız kadar ucuz değil ama türkiye de senin sandığın kadar avrupaya yakın değil. :)

ilk bir yıl 25 1 yıl da kalanı 50 euro

araba5

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Araştırdığım kadarıyla İstanbul Bilişim berbat bir alışveriş sitesi.Şikayet var.com da yüzlerce şikayetleri var ve sorunlara verilen cevaplarda bir o kadar müşteri düşmanı, çözümsüz ve uzlaşmasız cevaplar.Uzak durmak gerek.
Bütün siteler için şikayetlerde var örn hepsiburada ereyon vs.. En iyisi mağazasına gidip incelemek nasıl bir yer oldugu anlaşılır.

AsDErA

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben bu telefonu fransada auchan hipermarketten aldim, aylik 36 euro taksitle, toplamda 550 euro, hatsiz. Hadi Türkiye de boyle bir imkan yok, faturali ve 2 seneli sozlesme ile almak zorundasin, parasi olan icin de sorun yok, ama yurtdisindaysan faturali neden aldin ki. 2 senelik sozlesme ile veriyorlar telefonu, bagliyorlar musteriyi.

Sözleşmedeki amaç içinde internetin, sms, konuşma, mms gibi şeyler dahil olduğu için alıyoruz. Sözleşmeli almasak hiçmi telefon kullanmayacağız? daha ucuza geldiği için böyle alıyoruz ( alıyorum ) sözleşmeli almasam zaten benim aylık kontöre ödeyeceğim miktar 30-40 euro para tutacak. Sözleşmeli aldığımda ise içerisinde ücretsiz görüşme hele hele son sürat 3g internet veriyorlar daha ne isteyebilirimki. Sence kim haklı?

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Sözleşmedeki amaç içinde internetin, sms, konuşma, mms gibi şeyler dahil olduğu için alıyoruz. Sözleşmeli almasak hiçmi telefon kullanmayacağız? daha ucuza geldiği için böyle alıyoruz ( alıyorum ) sözleşmeli almasam zaten benim aylık kontöre ödeyeceğim miktar 30-40 euro para tutacak. Sözleşmeli aldığımda ise içerisinde ücretsiz görüşme hele hele son sürat 3g internet veriyorlar daha ne isteyebilirimki. Sence kim haklı?

iki yillik kontratli maliyet 750 euro, ben aldim 550 euro,ustelik 50 eurosu alisveris ceki yani 500 euro, kullandigim internet paketi icinde tv kanallari+100 mbit internet+sabit telefon+iki tane mobil telefon(fransa ici tum sabit ve mobil hatlara sinirsiz ve free,Turkiyedeki sabit hatlara da sinirsiz arama yapabiliyorum),paketin aylik fiyati 45 euro,ben kalkip bir mobil hat icin neden operatore para yedireyim, numaricable ile pazarligimi yaptim,60 kusurluk fiyati 3 yillik abonesi oldugum icin 45 euroya indirdim. Olay budur.