Samsung Galaxy S 3 İMEİ ile ilgili

sinan963

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bir sorum olacak ben Samsung Galaxy S 3 alacağım.Ancak İMEİ çaktırma yöntemi ile telefonu çalıştıracağım.Telefona yasal uyarı geldiğinde telefonun İMEİ numarasını değistirdiğimde bu durumu atlatmış olur muyum?İkincisi telefona İMEİ çaktırdığımda 1 yıl uluslararası garantisi gider mi?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar ben yasal olarak samsung s2 telefon getirttim ve 100 tl maliyeye para yatırttım. getiren kişinin pasaportuna işlem yaptırdım ancak turkcell deki görevli imei numarasının bir rakamını yanlış yazmış velhasıl telefonum kayıt dışı gibi gözüktüğü için kapandı. Tüm uğraşlarımıza rağmen düzeltemedik bürokrasi. Sonra tekrar 100 tl verdik başka bir pasaporta işlem yaptırdık. Burada da yine turkcel in elemanının türk pasaportu değil de yabancı pasaport üzerinden işlem yapmış olması bizi tekrar mağdur etti. Bu işi düzeltmek için pasaport sahibini istiyorlar pasaport sahibi de yurt dışında ve 2 yıl sonra gelecek. Anlayacağınız pişmiş tavuğun başına gelmeyen benim başıma geldi. Şimdi kendi malımızın hırsızı olacağız. ilk yaptırdığım kayıt ve sadece bir rakamı değişik olan imei sorgulamaya girdiğimde açık görünüyor. Ama böyle bir telefon var mı yok mu bilmiyorum. Ben bu imei yi kendi telefonuma çaktırsam internet, güncellemelerle ilgili sıkıntı yaşarmıyım?