Samsung Galaxy Note II Bekleyenler Kulübü

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Samsung'un yeni Tablet-Telefon karışımı cihazını alacaklar ile birlikte çıkış tarihini beklemek,cihaz ile ilgili yeni haberleri burada paylaşmak için bu konuyu açtım.

Note II'nin Teknik Özellikleri
  • General: GSM 850/900/1800/1900 MHz; UMTS 850/900/1900/2100 MHz, HSDPA 21 Mbps, HSUPA 5.76 Mbps; LTE 700/2100 MHz, 100Mbps down, 50Mbps up
  • Form factor: Touchscreen bar phoneblet
  • Dimensions: 151.1 x 80.5 x 9.4 mm, 180 g
  • Display: 5.5" 16M-color HD (720 x 1280 pixels) Super AMOLED capacitive touchscreen, Gorilla Glass 2
  • Stylus: S Pen, 1024 pressure levels, hover functionality
  • Chipset: Exynos 4212 Quad
  • CPU: Quad-core ARM Cortex-A9 1.6 GHz processor
  • GPU: Mali-400MP
  • RAM: 2GB
  • OS: Android 4.1.1 (Jelly Bean) Memory: 16/32/64GB storage, microSD card slot
  • Still camera: 8 megapixel auto-focus camera with backlit sensor, face detection and Best faces feature, touch focus and image stabilization;
  • Video camera: Full HD (1080p) video recording at 30fps, LED flash, 1.9MP front facing camera, video-calls
  • Connectivity: Wi-Fi a/b/g/n, Wi-Fi hotspot, Bluetooth 4.0, standard microUSB port with MHL features (TV Out, USB host), GPS receiver with A-GPS, 3.5mm audio jack, FM radio, NFC
  • Battery: 3100 mAh
  • Misc: TouchWiz 4.0 UI, Extremely rich video/audio codec support, built-in accelerometer, multi-touch input, proximity sensor, gyroscope sensor, RGB sensor, Smart stay eye-tracking, S Voice

Telefondan birkaç resim

gsmarena0021.jpg
gsmarena004b.jpg
gsmarena003u.jpg
gsmarena0011m.jpg

gsmarena017e.jpg
gsmarena0041.jpg
gsmarena001xu.jpg
gsmarena002f.jpg

13 Dakikalık Hands-On incelemesi
<strong><span style="color:#ff0000;">[video=youtube;5DcgZum8M1o]http://www.youtube.com/watch?v=5DcgZum8M1o&amp;feature=player_embedded[/video]

iPhone 4S vs Note II
<strong><span style="color:#ff0000;">[video=youtube;vYawW14YY3s]http://www.youtube.com/watch?v=vYawW14YY3s&amp;feature=player_embedded[/video]

Galaxy S3 vs Note II
<strong><span style="color:#ff0000;">[video=youtube;OgN8-1-4It0]http://www.youtube.com/watch?v=OgN8-1-4It0&amp;feature=player_embedded[/video]

Nexus vs Note II
<strong><span style="color:#ff0000;">[video=youtube;07f9kIPcQaw]http://www.youtube.com/watch?v=07f9kIPcQaw&amp;feature=player_embedded[/video]

Note I vs Note II
<span style="color:#ff0000;"><strong>[video=youtube;T1Oap98a6oo]http://www.youtube.com/watch?v=T1Oap98a6oo[/video]

Test Sonuçları
77859560.png

a12dsz.png

ads2z.png

adszogp.png

ads12z.png

Note II ile çekilmiş 1080p Video
<strong><span style="color:#ff0000;">[video=youtube;HnJSuN2930Q]http://www.youtube.com/watch?v=HnJSuN2930Q&amp;feature=player_embedded[/video]

Telefonda kullanılabilen ram 1 Gb 750 Mb
ramik.jpg

Telefon Türkiye'de ekim ayının sonuna doğru satışa sunulması bekleniyor lakin araya kurban bayramı ve 29 ekim tatilleri girdiği için kasımın ilk haftası raflarda yerini alacak. Telefon Almanya'da vodafone tarafından 640 euro gibi bir fiyatla satışa sunulması bekleniyor. Telefon Türkiye'de satışa ilk çıktığında distribütör garantili fiyatı yaklaşık 2200-2500 arasında olacaktır.

Konu içinde sıklıkla sorulan soruları da cevaplarıyla birlikte ilk mesaja eklemeyi düşünüyorum. Sizinde eklememi istediğiniz bir şey olursa yada bir hatamı görürseniz lütfen yorumlarınızı çekinmeden paylaşınız.

Bu forumda ilk kez konu açıyorum ve resim eklerken hata yaptım sanırım biri nasıl resim eklemem gerektiğini anlatırsa resimleri düzgün bir şekilde eklerim.

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Ram 2GB değil mi ? Öyle olması gerek.

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
neden bu kadar büyük neden ?
Hem telefon hem tablet sınıfı yapmaya çalışıyorlar. Aslında biraz ürkütücü gelebilir ama web ve video performansı mükemmel oluyor . Bir süre sonra insan alışıyor . S2den itibaren bu olay başladı . Telefonlar büyümeye .. Ama s2 s3 note note2 alışacak artık insanlar . İphone'ninde büyütmesi bekleniyor. Yeni nesil telefonlar böyle olacak yani.

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Biraz büyük olduğu doğru :). Sırf telefonu yanımda taşıyabilmek için okul pantolonlarıma özel cep diktireceğim bu hafta sonu :). Note I e göre yanlardan biraz darılmış boyuna uzamış gibi ele daha iyi oturur umarım.

Şuan en alternatif telefon olarak duruyor çünkü bir çok kullanıcı üst düzey telefonlarda 1 GB ram in yetersiz olduğunu düşünüyor. Bu telefon tamda o kullanıcılara hitap ediyor. 2-3 yıl kullanılabilecek bir telefon.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende galaxy note 2yi beklemekteyim . İlk Note I i alicaktim sonra madem para vericem 2 ay bekliyeyim demiştim ve iyiki de beklemişim . Gittigidiyordan 2 dükkan satış yapıyor fakat bunlarında bir adres bir telefonları yok ki mesajlara da cevap vermiyorlar

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
bende galaxy note 2yi beklemekteyim . İlk Note I i alicaktim sonra madem para vericem 2 ay bekliyeyim demiştim ve iyiki de beklemişim . Gittigidiyordan 2 dükkan satış yapıyor fakat bunlarında bir adres bir telefonları yok ki mesajlara da cevap vermiyorlar
Bende gördüm onları. Sakın inanıp alışveriş yapma. Telefon daha satışa çıkmadı ve Note II o kadar ucuza satılacak bir telefon değil.

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
[video=youtube;hOX3HYDwTCY]http://www.youtube.com/watch?v=hOX3HYDwTCY&amp;feature=g-all-u[/video]

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Ve ilk unboxing videosu geldi. Browserda gezinirken çok azda olsa donmalar meydana geldi ki bende hayal kırıklığı yarattığı biraz.
[video=youtube;zIWCXNMZSLo]http://www.youtube.com/watch?v=zIWCXNMZSLo&amp;feature=g-all-u[/video]

Drtrzan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben de bekliyorum. inşallah çok uçuk bir fiyat ile çıkmaz karşımıza...

barbunyaza

Asistan
Reaksiyon puanı
0
4s ile karşılaştırılan videoya bakın. note2de ekran kapandıktan sonra orta tuşa basıp açılmasını bekliyor 10 saat iphone 4se bakın anında açılıyor. birde ekranı sola dogru parmagıyla cekmesıne ragmen sankı tek dokunus yapılmıs gıbı oyuna giriyor işte samsung.

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
İos gibi hapis bir işletim sistemine sahip değil ne yazık ki. Ekranın gelme süresi senin dediğin gibi çok uzun bir süre değil. Orta tuşa basınca ekranın gelmesi iPhone'nun tek üstün olduğu konu :D. Oyunu açmasıda adamın dokunuşundan kaynaklanıyor.En son videoyu da izlersen senin dediğin gecikme sorunuda ortadan kalkmış olduğunu göreceksin.

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
[video=youtube;mA0r7tc6V5s]http://www.youtube.com/watch?v=mA0r7tc6V5s&amp;feature=g-all-u[/video]

Drop test videosu

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Ekran paramparça olmadı en azından. Dışının zarar görmesi normal.

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Note 2'nin avrupa versiyonunda LTE desteği yokmuş. Ben var diye biliyordum. Sizin bu konu hakkında bir bilginiz var mı ?

Gold bilgisayarın sitesinde 3G ve 4G desteğini desteklediğini yazıyor.

legend58_78

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şuan piyasanın en hızlı telefonu bu başka ne denir ki

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Piyasanın en hızlı telefonu sayılmaz ama en büyüklüğü ve ram sıkıntısı olmaması onu en iyi telefonlardan biri yapmaya yeter. 2 gb ram kullanıyorsa kesinlikle LTE desteği bulunuyordur. Kasım'ın ortası veya aralığın basında almayı düşünüyorum.

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Bugün telefonu pcye bagladigimda kies üzerinden güncelleme yaptım fakat güncelleme ile ne gibi değişiklikler olduğu hakkında hiçbir fikrim yok. Son güncellemeyi alanlar güncelleme ile gelen değişiklikleri yazarsa sevinirim.

Konunun başlığıda kullanıcılar kulübü olarak olarak değiştirilirse çok makbule geçer.

Gold Eagle

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bugün telefonu pcye bagladigimda kies üzerinden güncelleme yaptım fakat güncelleme ile ne gibi değişiklikler olduğu hakkında hiçbir fikrim yok. Son güncellemeyi alanlar güncelleme ile gelen değişiklikleri yazarsa sevinirim.

Konunun başlığıda kullanıcılar kulübü olarak olarak değiştirilirse çok makbule geçer.
Benim en çok dikkatimi çeken mürekkep efekti oldu :D kalemle kilit açma ekranına tıklayınca mürekkep efekti oluşuyor
Şurada güncellemeyle ilgili haber var.

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Benim en çok dikkatimi çeken mürekkep efekti oldu :D kalemle kilit açma ekranına tıklayınca mürekkep efekti oluşuyor
Şurada güncellemeyle ilgili haber var.

O güncellemeden sonra bir güncelleme daha aldim. Ben mürekkep efektinden sonra gelen güncelleme ile ne gibi özelliklerin geldiğini soruyorum.

Gold Eagle

Profesör
Reaksiyon puanı
4
O güncellemeden sonra bir güncelleme daha aldim. Ben mürekkep efektinden sonra gelen güncelleme ile ne gibi özelliklerin geldiğini soruyorum.
Özür dilerim o zaman :) Yenisi geldiyse,daha bana gelmedi herhalde;en azından yüklemedim daha.

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Note 2 büyük ya :) valla bi telefonun 5 inçi geçmemesi kanaatindeyim S3 alınır S4 alınır ama note 3 alınmaz :) s4 de benım dediğim ve beklediğim gibi 4.99 çıkacak bu yuzden alabilirm s4 ü :)