Samsung Galaxy Note 5 Kullananlar Kulübü

celalettinaktas

Doçent
Reaksiyon puanı
34
Yahu bu değerleri nasıl görüyorsunuz onuda yazsanız keşke. Ben 3.5 saati daha geçmedim normal kullanımda. Wifi 4g senkronizasyon açık. 3 saat ekran süresi 18 saat şarj süresi 2 saat de tel yörüşmem var

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Yahu bu değerleri nasıl görüyorsunuz onuda yazsanız keşke. Ben 3.5 saati daha geçmedim normal kullanımda. Wifi 4g senkronizasyon açık. 3 saat ekran süresi 18 saat şarj süresi 2 saat de tel yörüşmem var
Benimde seninki gibi. 6 saatleri video filan izleyince görüyorum.

celalettinaktas

Doçent
Reaksiyon puanı
34
Ya ben batarya değişimi talebiyle servise göndermeyi bile düşüniyorum. Ama servise kız giren hesabı cesaret edemiyorum. Sabah şarjdan alıyorum teli akşam saat 5 de %30 felan kalıyor. Spor salonunda müzik dinlemek için takıyorum şarja.

tugrul_27

Doçent
Reaksiyon puanı
116
Ben kullanmıyorum zaten merak etme. Zamanında çok kullandım yarardan çok zararını gördüm. Tavsiye etmiyorum.
Dostum zararını gördünse adamlar içine niye koymuş o zaman süs olsun diye mi koymuşlar yada menü kalabalık görünsün diye mi bence sen önce onun nasıl kullanılması ve ne amaçla kullanılması gerektiğini bi araştır sonra kaç kere kullanılır onu öğrenirsin

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Dostum zararını gördünse adamlar içine niye koymuş o zaman süs olsun diye mi koymuşlar yada menü kalabalık görünsün diye mi bence sen önce onun nasıl kullanılması ve ne amaçla kullanılması gerektiğini bi araştır sonra kaç kere kullanılır onu öğrenirsin
Tamam sen durmadan yap onu durmadan yaz o kodu 4 ay sonra anlarsın.

Çok garip düşünce yapın var. İçine koymuşlar lafa bakarmısın. Arabada da 7-8bin devirler var içine koymuşlar sürekli o devirlerde kullan bakayım ne oluyor.

Neyse anlatmaki istediğimi ben anlattım. Zorlamanın alemi yok.

murpphy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13

En çok whatsapp ve internette geziniyorum. Senkronizasyonu sürekli kapalı tutarım. Mailleri manuel olarak kontrol ediyorum. Onun dışında package disabler kullanıyorum. Kullanmadığım birçok uygulamayı pasif hale getirdim. Ben de 4G kullanıyordum fakat çoğu yerde altyapı hazır olmadığından 3G ile aradaki bariz fark upload hızından ibaret kalıyor. Dışardayken zaten mümkün olabildiğince wifi den bağlanmaya çalışıyorum çünkü mobil veri, wifi ye kıyasla farkedilir derecede daha fazla pil tüketiyor. Bir de şebeke modu LTE olduğunda su gibi gidiyor. Batarya katili olan ekran parlaklığına dikkat ediyorum :) Ayrıca koyu temalar kullanıyorum. Koyudan kastım simsiyah değil elbette lacivert tonunda temalar kullanıyorum.

tugrul_27

Doçent
Reaksiyon puanı
116
Tamam sen durmadan yap onu durmadan yaz o kodu 4 ay sonra anlarsın.

Çok garip düşünce yapın var. İçine koymuşlar lafa bakarmısın. Arabada da 7-8bin devirler var içine koymuşlar sürekli o devirlerde kullan bakayım ne oluyor.

Neyse anlatmaki istediğimi ben anlattım. Zorlamanın alemi yok.
Dostum telefonu alalı nerdeyse 1 yıl oldu hala 4 saate yakın ekran süresi alıyorum ve bu kodu çok sık yaptığım zamanlarda oldu neyse sen anladın demek istediğimi ben 6 yıldır Android dünyasın dayım gelip burda bana neyin ne olduğunu anlatma hadi dostum tartışma ortamı oluşturma adam gibi sohbet ediyor insanlara yardım etmeye çalışıyoruz tmm bu mesaja da artık cevap yazma yazarsan da sen bilirsin ben artık bu konuda seninle muhatap olmak istemiyorum

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
+#0228# kodunu fazla kullanmayın. Yarardan fazla zarar görmeye başlarsınız. Pil kalbirasyon rootsuz olarak pek sağlıklı olmuyor. Root ta garantiyi bozar.

drag27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ark. bir şey sormak istemiyorum sewgilimde s7 edge var bende note 5 var konuşuyoruz... o %100 den başlıyor bende %90 dan benim %13 e düşüyor s7 edge %60 a düşüyor bu sizce normal mi ???

M3rTR

Profesör
Reaksiyon puanı
135
+#0228# kodunu fazla kullanmayın. Yarardan fazla zarar görmeye başlarsınız. Pil kalbirasyon rootsuz olarak pek sağlıklı olmuyor. Root ta garantiyi bozar.
+1 Hocam dediğin kesinlikle doğru bir kere kullanmanız yeterli her sıfırlamada fazlası zarar.

M3rTR

Profesör
Reaksiyon puanı
135
Bak şimdi sıfırladin telefonunu bu kalibrasyon işini yaptın telefon tam anlamıyla kalan ma değerini yaklaşık olarak cihazin kullababileceği % değerini gösteriyor sen bunu % 100 de kalibre ettin diyelim telefon ona göre davranır bataryayı tam anlamıyla kullanırsın. gidip bunu rastgele bi şarj değerinde yaparsan ve sürekli yaparsan telefon hangi değere göre % biçecegini şaşırır ve daha çabuk biter şarjın % 15 lere falan geldinmi kapanma sorunu bile yaşayabilirsin. Gelgelelim bu işleri çok yaşadım denedim biliyorum. O yüzden cihaz ilk alındığında veya her sıfırlamada batarya kalibre edilmeye ihtiyaç duyar. Bunu birden fazla yaparsanız kafaniza estikçe telefon saçma sapan şarj süresi verir ve gösterir kapanmalar yaşarsınız. O yüzden ilk alındığında ve her sıfırlamada kalibrasyon yapmamız lazım.

Ozgurce01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Imkansiz 15 dakikada degisim. Serviste cihazin kapagi isinmaya birakilip degisime alinir. 2 saate yakin bekletiyorlar. O videolarda izlediginiz gibi 5 dakikada sagina soluna kart sokarak yapmiyorlar.
2 saat arti degisim arti 2 saat oluyor. Bende kayseride 2 gun sürdü. Birde sen degisimi yaptirmadan yani telefonu birakmadan parasini odeyip bataryayi getirtiyorsun yoksa bide onun gelme suresi var.
Servisler yedek malzwme biriktirmiyorlar çünkü cektikleri her malzemeyi ya garanti kapsaminda ucrefi samsunga fatura etmeleri yada ceplerinden vermeleri gerekiyoe.

Ali Nail ULU

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Note 7 nin kalemi Note 5 de kullanılıyor mu?Birde Note 7 nin kalemi Note 5 in kalemi ile aynı boyda mı?Note 5 in kalem sokulan yerine uyuyor mu bir bilginiz var mı?

murpphy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Bak şimdi sıfırladin telefonunu bu kalibrasyon işini yaptın telefon tam anlamıyla kalan ma değerini yaklaşık olarak cihazin kullababileceği % değerini gösteriyor sen bunu % 100 de kalibre ettin diyelim telefon ona göre davranır bataryayı tam anlamıyla kullanırsın. gidip bunu rastgele bi şarj değerinde yaparsan ve sürekli yaparsan telefon hangi değere göre % biçecegini şaşırır ve daha çabuk biter şarjın % 15 lere falan geldinmi kapanma sorunu bile yaşayabilirsin. Gelgelelim bu işleri çok yaşadım denedim biliyorum. O yüzden cihaz ilk alındığında veya her sıfırlamada batarya kalibre edilmeye ihtiyaç duyar. Bunu birden fazla yaparsanız kafaniza estikçe telefon saçma sapan şarj süresi verir ve gösterir kapanmalar yaşarsınız. O yüzden ilk alındığında ve her sıfırlamada kalibrasyon yapmamız lazım.

Evet kesinlikle katılıyorum. Dün kalibrasyon yapmak zorunda kaldım. Daha önce hiç kalibrasyon yapmamıştım, daha doğrusu ihtiyaç duymamıştım. Bu sıralar batarya %5 e indiğinde birden 1-2% rakamlar gösteriyordu. Bakalım bataryanın bitmesini bekliyorum umarım bir daha olmaz. Kesinlikle gereğinden fazla yapılmaması gerekiyor. Bundan önce ben de S4 vardı ve o telefon üzerinde sürekli romlar deniyordum. Hatta kendim romda bug bulduğum zaman, üzerinde edit yaparak sürekli rom deniyordum. Bir gün telefon konuşması yaparken birden telefonun mikrofonu gitti daha sonra ahize hoparlör gitti. Böylelikle anakartı elime almış bulundum :) Telefon paralel ithalat olduğu için garantiyle falan hiç uğraşmadım. Anakartını 100 TLye değiştirdim fakat IMEI de kayıtsız olarak değişti. Telefon da çöpe gitti. Şu an root atmayı gerçekten istiyorum fakat açıkcası yemiyor :) Neyse uzun lafın kısası, ne demişler; azı karar, çoğu zarar...

oğuzhan.cbn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar Note 7 nin kalemi Note 5 de kullanılıyor mu?Birde Note 7 nin kalemi Note 5 in kalemi ile aynı boyda mı?Note 5 in kalem sokulan yerine uyuyor mu bir bilginiz var mı?
Note 7 nin ki bildiğim kadarıyla daha uzun ve ince note 5 te kullanırsın ama s Pen girişine takmassın

canko13

Asistan
Reaksiyon puanı
30
Arkadaşlar selam. Son güncelleme rom lazım. Stock. Telefonu bozdum. Odinden yükleme yapacağım.

M3rTR

Profesör
Reaksiyon puanı
135
Evet kesinlikle katılıyorum. Dün kalibrasyon yapmak zorunda kaldım. Daha önce hiç kalibrasyon yapmamıştım, daha doğrusu ihtiyaç duymamıştım. Bu sıralar batarya %5 e indiğinde birden 1-2% rakamlar gösteriyordu. Bakalım bataryanın bitmesini bekliyorum umarım bir daha olmaz. Kesinlikle gereğinden fazla yapılmaması gerekiyor. Bundan önce ben de S4 vardı ve o telefon üzerinde sürekli romlar deniyordum. Hatta kendim romda bug bulduğum zaman, üzerinde edit yaparak sürekli rom deniyordum. Bir gün telefon konuşması yaparken birden telefonun mikrofonu gitti daha sonra ahize hoparlör gitti. Böylelikle anakartı elime almış bulundum :) Telefon paralel ithalat olduğu için garantiyle falan hiç uğraşmadım. Anakartını 100 TLye değiştirdim fakat IMEI de kayıtsız olarak değişti. Telefon da çöpe gitti. Şu an root atmayı gerçekten istiyorum fakat açıkcası yemiyor :) Neyse uzun lafın kısası, ne demişler; azı karar, çoğu zarar...

Romun cihaza herhangi bir zararı yok
Romdan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. S4 lerde olan genel sorun o . Çoğu arkadaş benim vesilemle root rom attı bir şikâyet duymadım. Bende romlu kullanıyorum cihazı olsaydı bana olurdu kurcalamadığım birşeyi kalmadı

ardaberk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben bu knoxu nasıl kaldırırım ayarlarına bakıyorum kaldırma seçeneği yok ne yapıcam

TheWitchPayne

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3

Arkadaşlar önceden bu özellik vardı not 5 de ama güncellemeyle gitti geri yapma şansımız ?

uydu3405

Doçent
Reaksiyon puanı
115
Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum Operatör ismini ekranın ortasında tutmanın bir yolu var mı bu şurdan aklıma geldi bir üstteki videoda turkcell ana ekranın tam ortasında bakarsanız bu nasıl yapılıyor.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum Operatör ismini ekranın ortasında tutmanın bir yolu var mı bu şurdan aklıma geldi bir üstteki videoda turkcell ana ekranın tam ortasında bakarsanız bu nasıl yapılıyor.
Bence o yukarıda olan 3. Parti bir uygulama. Ben note 5 te böyle birşey ilk defa görüyorum. Sahip bilgisi var ama operatör bilgisi yazdigini daha once gormedim.

TheWitchPayne

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
O telefon lg ama ben not 5 Android 5 de kullandım bu özelliği duvar kayıtlarında ekran kilidi ve ana duvar kağıdı nı bir şeçtiğiniz zaman oluyordu ama Android 6 geldikten sonra bu özellik kayboldu kendim kullandım arkadaşlar cok güzel bir uygulamay dı ya.

uydu3405

Doçent
Reaksiyon puanı
115
O telefon lg ama ben not 5 Android 5 de kullandım bu özelliği duvar kayıtlarında ekran kilidi ve ana duvar kağıdı nı bir şeçtiğiniz zaman oluyordu ama Android 6 geldikten sonra bu özellik kayboldu kendim kullandım arkadaşlar cok güzel bir uygulamay dı ya.

Belki yeni uygulamalar vardır bu şekilde bilmek lazım.

drag27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar burda bi batarya muhabbeti olmuştu bende int. Baktim ac kapa filan yaparak bataryayı düzeltme filan vardi onu yaptım note 5.... abi telf. sarj olma suresi baya uzadı birde eski kullanim suresine kızıyordumm simdi sarj baya az gidiyor okula gidiyorum geliyorum %25.... ve okulda da kullanmama ragmen... format atsam olur muu