Samsung Galaxy Note 5 Kullananlar Kulübü

Umutbndtr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Sonunda yaptım. Batarya problemi yaşayan arkadaşlar yani şarjı yüzde 20 veya yüzde 10nun altına inince su gibi inen arkadaşlar benimde sıkıntım buydu ve atıyorum mesela yüzde 20ndan yüzde 5 e 19 18 17 diye hızlı iniyordu fakat yüzde 5 te takınca da yüzde 10 oluyordu 6 7 8 diye dolmadan hemen yüzde 10 oluyordu eğer problemimiz aynı ise açıkçası çözümü şu telefonunuz kapanana kadar kullanın ve kapanınca on off tuşu ile açmaya çalışın açılmaması lazım yani cihaz hiç enerjisi olmasın sonra şarja takın ve bekleyin cihaz yüzde 0 da olacak ve bir kaç kez batarya gidebilir çünkü kendine gelmeye çalışacak ardından bekleyin bir yarım saat ve ortalama yüzde 30 lara gelince cihazınızı açın ve doldurmaya devam edin yüzde yüzde çekin ben bu şekilde yaptım ve sorunu çözdüm dipnot: problem teknikte değil yazılımsal da değil sanırım güncellemeyi şarjım azken yaptığım için oldu ve şuan bataryam gayet çok iyi

onemoretime

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Sonunda yaptım. Batarya problemi yaşayan arkadaşlar yani şarjı yüzde 20 veya yüzde 10nun altına inince su gibi inen arkadaşlar benimde sıkıntım buydu ve atıyorum mesela yüzde 20ndan yüzde 5 e 19 18 17 diye hızlı iniyordu fakat yüzde 5 te takınca da yüzde 10 oluyordu 6 7 8 diye dolmadan hemen yüzde 10 oluyordu eğer problemimiz aynı ise açıkçası çözümü şu telefonunuz kapanana kadar kullanın ve kapanınca on off tuşu ile açmaya çalışın açılmaması lazım yani cihaz hiç enerjisi olmasın sonra şarja takın ve bekleyin cihaz yüzde 0 da olacak ve bir kaç kez batarya gidebilir çünkü kendine gelmeye çalışacak ardından bekleyin bir yarım saat ve ortalama yüzde 30 lara gelince cihazınızı açın ve doldurmaya devam edin yüzde yüzde çekin ben bu şekilde yaptım ve sorunu çözdüm dipnot: problem teknikte değil yazılımsal da değil sanırım güncellemeyi şarjım azken yaptığım için oldu ve şuan bataryam gayet çok iyi
Dediğiniz şeyi dün akşam yaptım, sadece %100 olana kadar şarjdan almadım gerisi yaptığınız gibi ve bende güncellemeyi şarjım %25 iken başlatıp yarısında şarja takılı bıraktım. Sanırım sorun bundan kaynaklandı. Şimdi batarya %88 umarım düzelir, düzelmezse bildiririm :)

Umutbndtr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Dediğiniz şeyi dün akşam yaptım, sadece %100 olana kadar şarjdan almadım gerisi yaptığınız gibi ve bende güncellemeyi şarjım %25 iken başlatıp yarısında şarja takılı bıraktım. Sanırım sorun bundan kaynaklandı. Şimdi batarya %88 umarım düzelir, düzelmezse bildiririm :)
umarım bir çözüm sağlamışızdır son olarak bakalım görelim kullanın ve bildirirseniz sevinirim ☺

Hasan Tekin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Hocam farklı arayüz önerileri olan var mı bu touch wiz olayı beni sıkıyor bir süredir

mahesvara

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Arkadaşlar önceden Samsung tarayıcı ile sitelere girdiğimde reklamları engelliyordu güncellemeden sonra daha ne olduysa artık reklamları gösteriyor bi fikriniz var mı

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278

mahesvara

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20

Çıkrıkcı

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Çok teşekkürler Lazzz birde bi önceki mesajıma bakabilir misin Sony deki note uygulaması kalem ile yazmayıda destekliyor ve çok başarılı bütün PROFESÖR VE DEKANLARDAN yardım bekliyorum

[APP] Sony Xperia Notes

Bu konuya bir bakın. Sadece Sony için mi yoksa diğer bütün telefonlara oluyor mu tam bakmaya fırsatım olmadı. Normal apk olarak kuruluyor ama uyumlu mu denemek lazım.

mahesvara

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
[APP] Sony Xperia Notes

Bu konuya bir bakın. Sadece Sony için mi yoksa diğer bütün telefonlara oluyor mu tam bakmaya fırsatım olmadı. Normal apk olarak kuruluyor ama uyumlu mu denemek lazım.
Yüklenmedi :( dün bir çok böylesini denedim bazıları yükleniyor ama hiç alakası olmuyor note 5 kullanan arkadaşlar bir gün o dediğim programı inceleme fırsatı olursa anlarlar niye bu kadar çok aradığımı :)

Çıkrıkcı

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Yüklenmedi :( dün bir çok böylesini denedim bazıları yükleniyor ama hiç alakası olmuyor note 5 kullanan arkadaşlar bir gün o dediğim programı inceleme fırsatı olursa anlarlar niye bu kadar çok aradığımı :)

Baska da yok sanirim detayli bakamadim. Anladim.

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Evet gencler suan cogu kisi 6.0.1 kullaniyor
Degisik bir konuya deginelim
Nouldu hayatinizda ne degisti
Bu kadar gereklimiymis
Veya beklediniz of bu samsung nedir ya guncelleme vermiyor dediniz buyrun verdi.
Suan dusunceniz ne guncelleme bu kadar onemlimiymis yoksa olsada olur olmasada olur mu ?
Ben nacizane fikrimi soyluyorum 6.0.1 irak kullaniyorum hala :) ilk gectigim an bile waow demedim.
Bence onemli degilmis. Basta heyecanliydim ama artik 7 de dahi olmam

mahesvara

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Uygulama böyle arkadaşlar elimde olsa Sony telefonu parçalayıp bu uygulamayı note 5 e yükleyeceğim :)

a1f6359447b231f72dfab72284b227fb.jpg
62916567d63e6b988132b830a032f38b.jpg
8d27aee745fbab4d598c62755c834afc.jpg
7005b42c2fa0022040f2f02d4d00140f.jpg
f19fc4b4dc62e3bf17a8f9b760f03bb8.jpg
cd6b1abaad1d7c8f4a14bd57bb5d5df6.jpg

Hasan Tekin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Bu kadar gereklimiymis
Veya beklediniz of bu samsung nedir ya guncelleme vermiyor dediniz buyrun verdi.
Suan dusunceniz ne guncelleme bu kadar onemlimiymis yoksa olsada olur olmasada olur mu ?
Ben nacizane fikrimi soyluyorum 6.0.1 irak kullaniyorum hala :) ilk gectigim an bile waow demedim.
Hocam şimdi çok şey değişti diyebileceğim öyle şaşırtırp sarıp sarmalayacak bir detay göremedim ama parmak izi sensörü üstünde daha önce yaşadığım sıkıntılar anladım ki yazılım kaynaklıymış artık kullanımı çok daha kolay ve dahi şarj süresi 5.1.1 e oranla daha iyi gibi sanki kullanım standartlarım hemen hemen hergün aynı şarj daha iyi gidiyor gibime geldi bunun dışında bazı aşırı yüklenmeler sonucu ortaya çıkan ufak ama çok ufak takılmalarda asılmış bence başarılı olmuş sevdim ben he dersen hocam bu kadar gürültü yapmaya gerek var mı? İşte işin o kısmı da ayrı bi tartışma firmalar müşteri memnuniyeti odaklı çalıştıkları sürece ayakta kalabilirler kanaatindeyim Samsung ne yazık ki güncelleme konusunda biraz daha satış politikası odaklı hareket ediyor gibi geliyor bana naçizane görüşüm.

onemoretime

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Bu kadar gereklimiymis
Güncelleme yayınlamanın temel amacı önce ki sürümün eksiklerini kapatmaktır. Bu açıdan bakarsak sistemin en göze çarpan açıkları kapanmış durumda ,bu da amaca uygun bir güncelleme yayınlanmış demektir . Ancak bu güncelleme beraberinde başka sorunları da getirdi ,bu sorunlar da yayınlanacak diğer güncelleme ile çözülecek. İşte Samsung un eleştirildiği nokta da bu ,of bu Samsung nedir ya diyenler bundan dolayı diyor. Bi güncelleme yayınlıyor eski sorunlar gidiyor ama daha başka sorunlar çıkıyor, onları da 1 yıl sonra yayınladığı güncelleme de belki gideriyor belki de güncelleme vermiyor . Yani bu şartlar altında Samsung güncelleme vermese de olur (zaten bir telefona verse verse 3-4 güncelleme veriyor ) ,ama Apple güncelleme vermese işler karışır mesela .
Sonuç olarak güncelleme bu kadar gerekli mi ,sorusunun cevabı evet ama Samsung verecekse hayır:D

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Güncelleme yayınlamanın temel amacı önce ki sürümün eksiklerini kapatmaktır. Bu açıdan bakarsak sistemin en göze çarpan açıkları kapanmış durumda ,bu da amaca uygun bir güncelleme yayınlanmış demektir . Ancak bu güncelleme beraberinde başka sorunları da getirdi ,bu sorunlar da yayınlanacak diğer güncelleme ile çözülecek. İşte Samsung un eleştirildiği nokta da bu ,of bu Samsung nedir ya diyenler bundan dolayı diyor. Bi güncelleme yayınlıyor eski sorunlar gidiyor ama daha başka sorunlar çıkıyor, onları da 1 yıl sonra yayınladığı güncelleme de belki gideriyor belki de güncelleme vermiyor . Yani bu şartlar altında Samsung güncelleme vermese de olur (zaten bir telefona verse verse 3-4 güncelleme veriyor ) ,ama Apple güncelleme vermese işler karışır mesela .
Sonuç olarak güncelleme bu kadar gerekli mi ,sorusunun cevabı evet ama Samsung verecekse hayır:D
Oyle guncellemeler sorunda dogurabiliyor:)
Apple vermezse ortalik karisir zaten cogu kesim guncelleme icin aliyor:) hop dusunsene iphone 6 ya destek kesiyorlar :)) ahhaa

mahesvara

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Dstm bu sonynin orijinal uygulamasi mi yoksa magazadan mi indi.
My backup pro ile apk si alinip yuklenemez mi acaba.
Orijinal uygulaması denedim apksını çıkarmayı olmadı çok kaliteli ve başarılı bir uygulama geliştirici şuna benzer yapsa note kullanıcıları kullanır

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Ben evernote tavsiye ederim, 2 yıldır premium olarak kullanıyorum pek eksikliğini görmedim.

onemoretime

Asistan
Reaksiyon puanı
58
umarım bir çözüm sağlamışızdır son olarak bakalım görelim kullanın ve bildirirseniz sevinirim ☺
Başardım:) benim telefon da düzeldi. Şuan telefonu yeni almış kadar mutlu oldum :D şarjım %8 de ve 5 saat 25 dk ekran var ,teşekkürler bu arada.