Samsung Galaxy Note 5 Kullananlar Kulübü

celalettinaktas

Doçent
Reaksiyon puanı
34
Hızlı şarj sorunu yaşayan arkadaşlara bir sorum var. Bugün telefonu şarja taktım. 45 dakika sonra baktım %44 olmuş. Ekranda da kablo şarj yazıyor. Yani hızlı şarj kapalı. Şarj aletine baktığımda usb kablonun şarj cihazına tam olarak oturmadığını yaklaşık olarak 3-4 mm kadar geride kaldığını gördüm. Telefonu şarjdan çıkardım, kabloyu tam taktım tekrar telefonu bağladım hızlı şarj yazdı. Denemek için usb kabloyu şarj cihazından yine 3-4 mm kadar çektim. Telefonu bağladım yine kablo şarj yazarak 3 saaat tamamlanma süresi verdi. Mutlaka dikkat etmişsinizdir lakin usb kabloyu şarj cihazına iyice takın. Belki şarj cihazı ile usb kablo bağlantı ayaklarında temassızlık olabilir. bu konulara dikkat ederek br deneyim.

EXPERT21

Asistan
Reaksiyon puanı
2
selam arkadaşlar yarın note5 gold almayı düşünuyorum s6 verip note5 alacağım büyük ekran kullanmak istiyorum kullanan arkadaşlar tavsiye ederlermi merak ediyorum yarın olmadan fikrinizi söylerseniz sevinirim samsung s6 çok donma kasma yapıyor bü yüzdende olsa kullanmak istemiyorum aynı sorunu note 5 de yaşarmıyım..

baadereser

Asistan
Reaksiyon puanı
31
S6 ile aynı işlemciyi kullanıyor tek farkı ram . Nexus 6p öneririm.

celalettinaktas

Doçent
Reaksiyon puanı
34
S6 da donma kasma olması pek matıklı değil. Sırf bu yüzdense önce cihazı bir sıfırlayarak kullanın. Yok büyük ekran ve kalem diyorsanız. S6 dan sonra note4 sizi kesmez direk note 5 alın. Android dünyasında donanım olarak zaten üstü yok şuan.

celalettinaktas

Doçent
Reaksiyon puanı
34
Note5 donanım okarak nexus 6p den öte bir cihaz. Kaldıki yeni nexusun Türkiyede satılıp satılmayacağı satılacaksa ne zaman olduğu bile belli değil.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Google fit ile S-healt ı entegre etmek şansımız var mı?

verb1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar size bir şey danışmak istiyorum.Şarjınız ne kadar süre gidiyor?sadece internet kullanarak

rifatcan77

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
spen butun note 5 lerde çalışmıyor hala iddalıyım test ekranında spen secildikten sonra ilk sradaki test seçilir orda kalemi ekrana yaklaştırıyoruz yeşil nokta cıkıyor sonra sağ alt köseye goturdugünüzde o nokta kayboluyor diğer köselerde kayıp daha az video veya resim cekip koyacagım. Servis değişim onayladı ben hala yurt dısından cihaz gelmesini bekliyorum buyuk ihtimal oda oyle gelecek ve para iadesi isteyeceğim

2

20015899

SDN Okuru
Arkadaslar,

Suan note 2 kullanicisiyim ve note 5 i almayi dusunuyorum fakat sarji ve isinmasi konusundaki gorusleriniz nelerdir ?

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
spen butun note 5 lerde çalışmıyor hala iddalıyım test ekranında spen secildikten sonra ilk sradaki test seçilir orda kalemi ekrana yaklaştırıyoruz yeşil nokta cıkıyor sonra sağ alt köseye goturdugünüzde o nokta kayboluyor diğer köselerde kayıp daha az video veya resim cekip koyacagım. Servis değişim onayladı ben hala yurt dısından cihaz gelmesini bekliyorum buyuk ihtimal oda oyle gelecek ve para iadesi isteyeceğim

Kardesim teknoloji şans işi ve sanada denk gelmis
Her markada olabilen seyler geçmiş olsun

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Benim cihazımda ki s Pen de hiç bir problem yok birçok kez denedim.

celalettinaktas

Doçent
Reaksiyon puanı
34
Benim elran koruyucu tam oturmayıp kenarlat havada kaldığı için deneyemiyorum. Kenarlarda 3 mm ye kadar sorun yok bende. Sırf bunun içinde ywni wkran koruyucu almak istemedim

celalettinaktas

Doçent
Reaksiyon puanı
34
Lazz sendede ekran koruyucuda aynı sıkıntı vardı. Ne yaptın değiştirdin mi. Öyleyse ne aldın

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Lazz sendede ekran koruyucuda aynı sıkıntı vardı. Ne yaptın değiştirdin mi. Öyleyse ne aldın
Değiştirmedim. Sol tarafındaki bazı yerlerde kendiliğinden yapışmış. Doğu rakamlar azcık kalkık ama rahatsızlık vermiyor. Verseydi zaten koruyucusuz kullanırdım.

celalettinaktas

Doçent
Reaksiyon puanı
34
Valla ben bulsam değişeceğim
Göz zevkimi mahvetti, ama bulamadım. Kime sorsam tam oturmuyor diyorlar

celalettinaktas

Doçent
Reaksiyon puanı
34
Benimki kenarlarda 3 er mm kadar komple kaldı. Cam mo bpzuk ne bilmşyprum

EXPERT21

Asistan
Reaksiyon puanı
2
S6 verip note 5 aldım şuan için sorun yok s6 nın neden kasma yaptığını anlayamadım fakat Format attığım zaman bir hafta sorun Yok ama sonrasında kamera da çektiğim resimlere bile 2 3 saniye de ancak ulaşıyordum inş bundan bu sıkıntıyı çekmem

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
S6 verip note 5 aldım şuan için sorun yok s6 nın neden kasma yaptığını anlayamadım fakat Format attığım zaman bir hafta sorun Yok ama sonrasında kamera da çektiğim resimlere bile 2 3 saniye de ancak ulaşıyordum inş bundan bu sıkıntıyı çekmem

S6 da kasma olmasi ilginc 5.0.2 lerden dolyi sorun vardi ama 5.1 surumde duzeldi herkes memnundu
Kasmaz senin cihazda mi problem vardi acaba
Note 5 konusunda sunu diyebilirim
1 aydir kullaniyorum tek kasma soz konusu degil
Tek problem yok teknosadan aldim biraz kitliyorlar ama hiç problemsiz alet çıktı çok şükür

celalettinaktas

Doçent
Reaksiyon puanı
34
Bende aynı fikirdeyim. S serilerinden sonra note 4 zaten farklı bir dünyanın kapılarını açmıştı. Note 5 ise bu dünyada gezdiriyor.

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Bende aynı fikirdeyim. S serilerinden sonra note 4 zaten farklı bir dünyanın kapılarını açmıştı. Note 5 ise bu dünyada gezdiriyor.

Sana ne sorucam smart manager ile arka planda kullanmadigin uygulamalari oto durdur yapiyor musun ya da yapan var mi?

celalettinaktas

Doçent
Reaksiyon puanı
34
Ya bu konu aslında çok karışık, şöyleki; android mantık olarak kaynağı boş bırakmayan fazla fazla harcayan bir sistem. Yani bu tarz uygulamalar ile uygulamaları sonlandırsanızda bir süre sonra tekrar başlıyor. Ben bu tarz uygulamaları önbellekleri ve gereksiz çer çöp dosyaları silmek için kullanıyorum.

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Ya bu konu aslında çok karışık, şöyleki; android mantık olarak kaynağı boş bırakmayan fazla fazla harcayan bir sistem. Yani bu tarz uygulamalar ile uygulamaları sonlandırsanızda bir süre sonra tekrar başlıyor. Ben bu tarz uygulamaları önbellekleri ve gereksiz çer çöp dosyaları silmek için kullanıyorum.

Ben kullanana kadar baslamadigini saniyordum ki açıklamasında oyle diyordu? Sen o uygulamayi başlatana kadar acilmiyor.

celalettinaktas

Doçent
Reaksiyon puanı
34
Mantığına ters android de uygulam kurarken verdiğimiz o küçük izinlerden sebep mutlaka arka planda çaıştığı oluyor. Bundan sebep sen kapatsanda uygulama 5 dakika olmazsa 15 20 dakika sonra yine arka plan verisi olarak çaluşacak

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Mantığına ters android de uygulam kurarken verdiğimiz o küçük izinlerden sebep mutlaka arka planda çaıştığı oluyor. Bundan sebep sen kapatsanda uygulama 5 dakika olmazsa 15 20 dakika sonra yine arka plan verisi olarak çaluşacak

Eyvallah sagolasin bende oyle biliyorum bu program dedim degistirdi heralde durumu ama oyle degilmis

Bu arada s6 kasiyor mu cidden ya
Ben kimsedenn duymadim

celalettinaktas

Doçent
Reaksiyon puanı
34
Valla uzunca süredir bu clean master ce asc kullanan biriyim. Şuna kesinlikle eminim ki bu prpgramlar yüklüyse, bekleme durumunda şarj hızlı bitiyor. Çünkü biz kapatıyoruz programlar kensini geri açıyor. İşte bu döngü cihazda işlem yapılmasına neden olup şarjdan yiyor

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Valla uzunca süredir bu clean master ce asc kullanan biriyim. Şuna kesinlikle eminim ki bu prpgramlar yüklüyse, bekleme durumunda şarj hızlı bitiyor. Çünkü biz kapatıyoruz programlar kensini geri açıyor. İşte bu döngü cihazda işlem yapılmasına neden olup şarjdan yiyor

S6 kasiyor muya cevap vermemissin:)

celalettinaktas

Doçent
Reaksiyon puanı
34
Valla kız kardeşimde var. Yine aynı platformu kullanan sd edge 4 arkadaşta var. Kesin bilgi yayabilirsin ki 5.1.1 güncellemesi ile biraz ısı ve şarj sorunu dışında kasma kesinlikle yok.

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Valla kız kardeşimde var. Yine aynı platformu kullanan sd edge 4 arkadaşta var. Kesin bilgi yayabilirsin ki 5.1.1 güncellemesi ile biraz ısı ve şarj sorunu dışında kasma kesinlikle yok.

Bende oyle biliyordum 5.1.1 bence androiddeki en iyi versiyon.
Umarim 6.0 da bu kadar oturur ama sanmiyorum
6.1 de yine anca oturur