Samsung Galaxy Note 4 Kullananlar Kulübü

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Şöyle bi gelişme oldu. Telefonun sim kilitli olduğunu anladığım gün Samsung TR'ye mail attım. Klasik cevap, yetkili servise gidin dediler. Hani 5 dk görüşüme yarparsanız da açılır falan o da yok bilgilendirme olarak. Sonra sizin yapacağınız işi deyip Samsung Avusturya'ya durumu anlatan mail attım. 2 gün sonra, bugün sabah ger dönmüşler. Satın aldığınız ülke, kullanmak istediğiniz ülke, adresinizi, telefon numaranızı ve makbuzunuzun resmini mail olarak atın kodu ücretsiz olarak göndereceğiz dediler. Yazdım gönderdim beklemedeyim şimdilik.

Ha bi de Ankara'da Ankamall AVM'de Samsung mağazasının önünden geçerken merak edip sordum ne diyecekler diye. Servise götürün 200 lira harcı var dediler. Kör tuttuğunu ..... hesabı. Bizim memleket bi değişik.
Sim kilite samsung karışamaz ki olay BTK'da bitiyor. Onun vergisi var onu yatırıp btk ya imei numaranızı kaydetmeniz lazım

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Mesela Türkiyedwn telefon alıp başka ülkeye gitseniz yine aynısı

ssslytherin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sim kilite samsung karışamaz ki olay BTK'da bitiyor. Onun vergisi var onu yatırıp btk ya imei numaranızı kaydetmeniz lazım

Anlatamıyorum sanırım, alakaları olmasa kılavuza yazmazlar, üstte kılavuzda yazanı alıntılayarak yazdım. Ayrıca alakaları olmasa alakamız yok derler; bilgilerinizi gönderin, inceleyelim kodu yollayalım demezler. imei kaydı ile bambaşka bi konu bu.

McSwindler

Doçent
Reaksiyon puanı
97
Şöyle bi gelişme oldu. Telefonun sim kilitli olduğunu anladığım gün Samsung TR'ye mail attım. Klasik cevap, yetkili servise gidin dediler. Hani 5 dk görüşüme yarparsanız da açılır falan o da yok bilgilendirme olarak. Sonra sizin yapacağınız işi deyip Samsung Avusturya'ya durumu anlatan mail attım. 2 gün sonra, bugün sabah ger dönmüşler. Satın aldığınız ülke, kullanmak istediğiniz ülke, adresinizi, telefon numaranızı ve makbuzunuzun resmini mail olarak atın kodu ücretsiz olarak göndereceğiz dediler. Yazdım gönderdim beklemedeyim şimdilik.

Ha bi de Ankara'da Ankamall AVM'de Samsung mağazasının önünden geçerken merak edip sordum ne diyecekler diye. Servise götürün 200 lira harcı var dediler. Kör tuttuğunu ..... hesabı. Bizim memleket bi değişik.
Velkam tu samsung servisi

BatuHK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Note 4'e 5.1.1 ne zaman gelecek bilgisi olan var mı? Temmuzda geleceği söylenmişti. KitKat'a göre Lolipop çok daha fazla ısınıyor benim cihazımda, bunun 5.1.1 ile çözüleceğini söylediler ama donanımsal bir sorun mu var bilmiyorum. Şuan çok fazla uygulama ve oyun yüklü, son kullanılan uygulamalar penceresi de 1-2 saniye geç açılıyor, sizce bu gecikme çok uygulama yüklü olduğu için midir yoksa CPU ve RAM sorunu mu var? RAM genelde sürekli 2 GB/2.40 GB kullanılıyor durumda, daha az kullanıyor olması gerekmez mi?

kndogruer

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Note 4'e 5.1.1 ne zaman gelecek bilgisi olan var mı? Temmuzda geleceği söylenmişti. KitKat'a göre Lolipop çok daha fazla ısınıyor benim cihazımda, bunun 5.1.1 ile çözüleceğini söylediler ama donanımsal bir sorun mu var bilmiyorum. Şuan çok fazla uygulama ve oyun yüklü, son kullanılan uygulamalar penceresi de 1-2 saniye geç açılıyor, sizce bu gecikme çok uygulama yüklü olduğu için midir yoksa CPU ve RAM sorunu mu var? RAM genelde sürekli 2 GB/2.40 GB kullanılıyor durumda, daha az kullanıyor olması gerekmez mi?
Ram kullanımı bendede 2 civarlarında oluyo ama hiçbir gecikme yaşamadım. 5.0.1 ekim gibi geleceği söylenirken nisanda geldi 5.1.1 ne zaman gelir muallak

BatuHK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Ram kullanımı bendede 2 civarlarında oluyo ama hiçbir gecikme yaşamadım. 5.0.1 ekim gibi geleceği söylenirken nisanda geldi 5.1.1 ne zaman gelir muallak
Anladım. O zaman 2 GB civarı kullanması normal. Bana mantıklı gelmiyor ama yine de. Örneğin oyun oynarken bildirim penceresini aşağı çekerken de kasıyor, kare kare hareket ediyor bildirim penceresi. Bu da normal mi peki?

kndogruer

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Anladım. O zaman 2 GB civarı kullanması normal. Bana mantıklı gelmiyor ama yine de. Örneğin oyun oynarken bildirim penceresini aşağı çekerken de kasıyor, kare kare hareket ediyor bildirim penceresi. Bu da normal mi peki?
Sen bi format at. Hiç karşılaşmadığım ve duymadığım bi durum

McSwindler

Doçent
Reaksiyon puanı
97
O gecikmeler hafızadan kaynaklanmaz ramdan kaynaklanır.Lollipoptaki art işlemci dolayısıyla ısınma sorunu var.N910F modeli için 5.1.1 rusyada çıktı C modeline çıktığı zaman odinden kurarsın.

McSwindler

Doçent
Reaksiyon puanı
97
Senin uygulamalar arkada bayağı rami götürüyor normalde ram 2 gb kullanır çok uygulama yoksa sende 2.40 sa çok normal kasma.Bende de oluyor oyun oynarken yukarı çekince kare kare iniyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar bir sorum olacaktı acil,kamerayı ilk açtığımda odaklayana kadar kamera titriyo ve ses çıkarıyo formatladim yine düzelmedi bilen varsa söyleyebilirmi.

hkarakelle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim note 4 baya ısınıyor sadece internette takılıyorum çok oyunda oynamıyorum bu güncelleme den sonra oldu bu sorunu yaşayan varmı ?

McSwindler

Doçent
Reaksiyon puanı
97
Benim note 4 baya ısınıyor sadece internette takılıyorum çok oyunda oynamıyorum bu güncelleme den sonra oldu bu sorunu yaşayan varmı ?
Lollipoptaki art modundan kaynaklanıyor.Her lollipop yüklü cihazda daha fazla ısınma olayı var onu takma kafana.

ismailvtas

Asistan
Reaksiyon puanı
62
Lollipoptaki art modundan kaynaklanıyor.Her lollipop yüklü cihazda daha fazla ısınma olayı var onu takma kafana.
Bende oyun oynarken de ısınma çok az oluyor. İnternette falan gezerken hiç bi şey yok. En çok ısınma da şarj olurken telefon görüşmesi yaparsam oluyor.
Bi de şimdi ısınma olarak ne kast ettiğiniz önemli.
Biri gördüm telefon azıcık ısınsın hemen çıngar çıkarıyordu telefon ısınır arkadaşlar.
Çok endişeniz varsa bi kaç uygulama var işlemci batarya ısısını ölçen onlara bakmanızı öneririm. Eliniz yanıltıcı olabilir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Lazzz kardeşim merhaba. Ben izmirden muzaffer note 4 edge kullanıyorum. Lolipopa geçtikten sonra telefonum pili 6 saat bile gitmiyor ve çok aşırı ısınıyor . Kitkata döndürmek için izmirde tanıdığın yada yönlendireceğin bir yer varmıdır dostum çok teşekkür ederim ilgine. Selamlar

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Yarın note 4 ile aranıza katılacağım. Cihazı lolipopa güncelleyeyim mi? Bir sonraki güncelleme gelene kadar kiktkatta bırakmayı planlıyorum.

Okan-06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba,
Yaklaşık 1 hafta önce Media Markttan Note 4 aldım alırkende cam koruma filmi yapıldı mağazadan çıkıp Spen i denediğimde not alırken özellikle ekranın bazı noktalarında yazı yazmakta sıkıntı oldu kalemi daha fazla bastırmak gerekti. Mağazaya dönüp sordum bu durumu kalemi görevli de denedi yapılan koruma filmi ekran hassasiyetini azaltmış olabilir bundan kaynaklanıyor olabilir bi problem yok bence dedi. Sizce de böyle midir? Böyle bi problem yaşayan oldu mu daha önce?
Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler şimdiden..

McSwindler

Doçent
Reaksiyon puanı
97
Arkadaşlar merhaba,
Yaklaşık 1 hafta önce Media Markttan Note 4 aldım alırkende cam koruma filmi yapıldı mağazadan çıkıp Spen i denediğimde not alırken özellikle ekranın bazı noktalarında yazı yazmakta sıkıntı oldu kalemi daha fazla bastırmak gerekti. Mağazaya dönüp sordum bu durumu kalemi görevli de denedi yapılan koruma filmi ekran hassasiyetini azaltmış olabilir bundan kaynaklanıyor olabilir bi problem yok bence dedi. Sizce de böyle midir? Böyle bi problem yaşayan oldu mu daha önce?
Jelatini söküp birde öyle dene aynıysa s pen in ucunda problem vardır.Spenin ucunu değiştirip dene jelatin sökükken.Hala aynıysa ekranın o kısımları sıkıntılıdır.Garantiye verirsiniz.

ismailvtas

Asistan
Reaksiyon puanı
62
Arkadaşlar merhaba,
Ekran korumayi hiç etmeden önce #* li bi kod vardı ben hatırlamıyorum hatırlayan yazsın. Onu deneyiniz. Ekran dokunmatiginde sorun varsa onda ortaya çıkar bi nevi telefonun denetleme ekranı gibi bi şeydi o :)

McSwindler

Doçent
Reaksiyon puanı
97
Ekran korumayi hiç etmeden önce #* li bi kod vardı ben hatırlamıyorum hatırlayan yazsın. Onu deneyiniz. Ekran dokunmatiginde sorun varsa onda ortaya çıkar bi nevi telefonun denetleme ekranı gibi bi şeydi o :)
Doğru kardeş eklediğin için teşekkürler telefona yazılan o kodu bulursa arkadaş sıkıtı olup olmadığını görür.

ismailvtas

Asistan
Reaksiyon puanı
62
Arkadaşlar merhaba,
*#0*# bu koddan genel olarak telefonu bi test edebilirsiniz. 😊

ismailvtas

Asistan
Reaksiyon puanı
62
Evet şimdi denedim o koddan ekran dokunmatiğinde bi sıkıntı görünmüyor gayet iyi.
Bu durumda Spen de sıkıntı olabilir diyorsunuz?
Aynen öyle bi de yeni uç ile deneyiverin 😊 en son da jelatini iade edin aldığınız yere. Ama sökmeden götürün bence pahalı bişey aldıysanız.

McSwindler

Doçent
Reaksiyon puanı
97
Evet şimdi denedim o koddan ekran dokunmatiğinde bi sıkıntı görünmüyor gayet iyi.
Bu durumda Spen de sıkıntı olabilir diyorsunuz?
Evet s penin ucunda problem var ucunu kutudan gelen alet var değiştirmeye yarayan obunda değiştir

Okan-06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynen öyle bi de yeni uç ile deneyiverin  en son da jelatini iade edin aldığınız yere. Ama sökmeden götürün bence pahalı bişey aldıysanız.

Ama şöylede bi durum var kalemde genel olarak iyi bazı noktalarda sadece hassasiyeti azalıyor enteresan şekilde. O zaman aldığım yerle tekrar bi görüşiyim en iyisi.
Teşekkür ederim ilginiz için..

McSwindler

Doçent
Reaksiyon puanı
97
Ama şöylede bi durum var kalemde genel olarak iyi bazı noktalarda sadece hassasiyeti azalıyor enteresan şekilde. O zaman aldığım yerle tekrar bi görüşiyim en iyisi.
Teşekkür ederim ilginiz için..
Bazı yerlerse jelatin tam yapıştırılmamış.Jelatini söküp yeniden taktırın başka bir tanr