Şenol Demirci
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
15.02.2016 tarihinde aldığım Samsung A7 2016 model cihazım düşmesi sonucu ekranı kırılmıştır. Bende yetkili servisi aradım ekran değişimi sonrası içerisindeki bilgileri korunamayabileceğini bildirmeleri üzerine, bende bir tane Samsung cep telefonu satan ve tamiratı yapan bir bayiye cihazı tamiratı için verdim. Tamiratı burada yaptırmamım tek nedeni içerisindeki bilgileri korunacağının garanti edilmesi idi. Ekran değişimini burada yaptırdım gece yarısına kadar telefonu kullandım ve telefonu yatmadan önce orijinal şarj cihazına taktım ve komodinin üzerine bıraktım. Sabah saat 05:00 da telefon büyük bir patlama sesi ve alev alarak patladı. Allah'tan eşim hemen alev alan telefonun üzerine battaniye ve çarşaf attı o esnada bende prizi elektrikten çektim. Hızlı müdahale ile 2 çocuğum eşim ve ben çok büyük bir tehlikeden zarar görmeden olayı atlattık. Cihazı Samsung'a incelemek üzere bıraktım ve bana yetkisiz müdahale ve orijinal olmaya parça kullanımında kaynaklı bir patlama yaşandığını bu patlamadan kaynaklı hiçbir sorumluluk alamayacklarını belirttiler. Ben Samsung yetkililerine şunu sormak istiyorum, şu ana kadar Samsung cep telefonlarının ekran değişimi diğer tamirat işlemlerinin hepsi yetkili servislerinde mi yapılıyor ki de bunu bir gerekçe olarak sunabiliyorsunuz, cep telefonlarınızı bu bayilerde satışının yapılmasında bir sakınca görmüyorsunuz ama tamirat yapılınca mı problem oluşturuyor. Bu servisler bir günde yetkili sevişler de yapılan işlemlerden daha çok tamirat ve değişim yapabiliyorlar. Ekran değişimi sonrası bataryanın patlaması ile ilşkilendirmenin alakasız olduğunu düşünüyorum. Böyle bir mal kaybına neden olabilecek bir durumla karşı karşıya kaldım. Bundan sonra düşen her Samsung cep telefonunun patlama riskinin bulunduğunu düşünüyorum. Gece yarısı orijinal şarj cihazına takılı cep telefonunun bu şekilde insan hayatını tehlikeye atacak şekilde patlamasını kabul etmiyorum. Samsung'un oluşan hasar ve diğer tüm zararlarımı karşılaması için Tüketici Hakem Heyeti ve diğer tüm yasal haklarımı arayacağımı belirtirim.
Not: Görsellerde ki fotolardan birisinde telefon üzerinde su görünmektedir, bu su cep telefonun şarjı prizden çekildikten sonra alevleri söndürmek ve telefonu soğutmak için sonradan dökülmüştür.
Not: Görsellerde ki fotolardan birisinde telefon üzerinde su görünmektedir, bu su cep telefonun şarjı prizden çekildikten sonra alevleri söndürmek ve telefonu soğutmak için sonradan dökülmüştür.