Samsung, Exynos tarafındaki eksikleri kabul edip hayranlarından özür diledi!

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
Samsung..png

Samsung, son yıllarda Snapdragon ile Exynos işlemcilerin arasındaki farkın giderek açılmasıyla beraber müşterilerine ayrımcılık yapmak ile hedef gösterildi. Bu yıl da Exynos 990'ın hem rakiplerinin gerisinde kalmasıyla hem de kullanıcılara çeşitli türlü sorunlar yaşatmasıyla müşterilerimi iyice kızdıran ve yonga seti departmanın yeterince iyi olmadığının farkına varan Samsung kısa bir video ile hayranlarından özür diledi. Video'nun altına ise şöyle bir açıklama geçildi:

"Sevdiğiniz telefonun içine geri dönüş yolculuğumuzda, herkes için, özellikle de bizi destekleyen ve bu zorlu yılda mücadele eden hayranlarımız için küçük bir şey hazırladık. Lütfen 15 Aralık'a kadar bizi izlemeye devam edin."

Samsung'un 15 Aralık'ta da yeni nesil amiral gemilerinde kullanılacak olan Exynos 2100'ü tanıtılması bekleniyor. İşlemci için şu an da bilinen 5nm olduğu, 4 adet Cortex-A55, 3 adet Cortex-A78 ve 1 adet Cortex-X1 CPU çekirdeğine sahip olduğu ve Mali-G78 GPU'ya sahip olduğu.

:: Peki siz Exynos'un evvelsi yıllardaki gibi Snapdragon ile kıyasıya mücadele edebileceğine inanıyor musunuz?

dertsiz adam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
40
Hocam hiç bir şey imkansız değildir . Hiç belli olmayacaktır. Samsung kendini hzılı bir şekilde de öne atabilir . Bunu zaman gösterecek .

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Ekli dosyayı görüntüle 128194

Samsung, son yıllarda Snapdragon ile Exynos işlemcilerin arasındaki farkın giderek açılmasıyla beraber müşterilerine ayrımcılık yapmak ile hedef gösterildi. Bu yıl da Exynos 990'ın hem rakiplerinin gerisinde kalmasıyla hem de kullanıcılara çeşitli türlü sorunlar yaşatmasıyla müşterilerimi iyice kızdıran ve yonga seti departmanın yeterince iyi olmadığının farkına varan Samsung kısa bir video ile hayranlarından özür diledi. Video'nun altına ise şöyle bir açıklama geçildi:

"Sevdiğiniz telefonun içine geri dönüş yolculuğumuzda, herkes için, özellikle de bizi destekleyen ve bu zorlu yılda mücadele eden hayranlarımız için küçük bir şey hazırladık. Lütfen 15 Aralık'a kadar bizi izlemeye devam edin."

Samsung'un 15 Aralık'ta da yeni nesil amiral gemilerinde kullanılacak olan Exynos 2100'ü tanıtılması bekleniyor. İşlemci için şu an da bilinen 5nm olduğu, 4 adet Cortex-A55, 3 adet Cortex-A78 ve 1 adet Cortex-X1 CPU çekirdeğine sahip olduğu ve Mali-G78 GPU'ya sahip olduğu.

:: Peki siz Exynos'un evvelsi yıllardaki gibi Snapdragon ile kıyasıya mücadele edebileceğine inanıyor musunuz?

Performans olarak Snapdragonla aynı seviyeye geleceğini hatta geçebileceğini düşünüyorum.Burda asıl olay verimlilik.Birde Samsunglardaki Batarya sorunu sadece işlemciden kaynaklanmıyor.İşlemci verimliliği kadar Arayüz optimizasyonu da önemli.Android dünyasında Samsung hariç çoğu marka beklemede batarya sorununu çözdü.Samsung da bu sorunu artık çözmeli.

anldbn

Asistan
Reaksiyon puanı
107
İNTEL uzun süre işlemci pazarında tekel durumundaydı zamanında, şu an AMD lider neredeyse. Ben bunun Snapdragon ve Exynos da da meydana geleceğini düşünüyorum. Çünki amd pazara yeniden girerken birçok sorunla geldi ısınma bunların en başındaydı çok hızlı çözmediler belki problemleri ama şu an sorun sıkıntı kalmamış durumda. aynı durum exynos ilede alakalı ısınma verimsizlik ile girildi bu yola çözemediler üstüne birçok sorun şarj donma kasma gibi ama herşey sorunsuz sıkıntısız verimli ve güçlü işlemci yapmaya bakar. Dünyada silinmeyecek kötü imaj yoktur. Samsung telefonlarına exynos u koyup 1 tl ye satar dünyanın en iyi markası olur 1 günde :D

Ön yargı insanı sömüren bir parazittir-Namık KemaL :D :)

Son düzenleme:

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
Performans olarak Snapdragonla aynı seviyeye geleceğini hatta geçebileceğini düşünüyorum.Burda asıl olay verimlilik.Birde Samsunglardaki Batarya sorunu sadece işlemciden kaynaklanmıyor.İşlemci verimliliği kadar Arayüz optimizasyonu da önemli.Android dünyasında Samsung hariç çoğu marka beklemede batarya sorununu çözdü.Samsung da bu sorunu artık çözmeli.
Zaten halihazırda 875'ten çok daha iyi bir performans sunmuştu ama dediğin gibi önemli olan verimlilik. Umarım tüm sorunları geride bırakan bir işlemci olur. Yazılım olarak da One UI 3 pil konusunda şu an olumlu yönde etki etmiş. 3.1 ile de daha iyi bir pil performansı sunulur diye tahmin ediyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İNTEL uzun süre işlemci pazarında tekel durumundaydı zamanında, şu an AMD lider neredeyse. Ben bunun Snapdragon ve Exynos da da meydana geleceğini düşünüyorum. Çünki amd pazara yeniden girerken birçok sorunla geldi ısınma bunların en başındaydı çok hızlı çözmediler belki problemleri ama şu an sorun sıkıntı kalmamış durumda. aynı durum exynos ilede alakalı ısınma verimsizlik ile girildi bu yola çözemediler üstüne birçok sorun şarj donma kasma gibi ama herşey sorunsuz sıkıntısız verimli ve güçlü işlemci yapmaya bakar. Dünyada silinmeyecek kötü imaj yoktur. Samsung telefonlarına exynos u koyup 1 tl ye satar dünyanın en iyi markası olur 1 günde :D

Ön yargı insanı sömüren bir parazittir-Namık KemaL :D :)
Zaten eskiden Exynos Snapdragon'dan daha iyiydi ABD'deki kullanıcılar şikayet ediyordu ama Samsung işi sıkı tutamadığı için geride kaldı. Bakalım kötü imajı iyi çevirebilecekler mi göreceğiz.

anldbn

Asistan
Reaksiyon puanı
107
Zaten halihazırda 875'ten çok daha iyi bir performans sunmuştu ama dediğin gibi önemli olan verimlilik. Umarım tüm sorunları geride bırakan bir işlemci olur. Yazılım olarak da One UI 3 pil konusunda şu an olumlu yönde etki etmiş. 3.1 ile de daha iyi bir pil performansı sunulur diye tahmin ediyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Zaten eskiden Exynos Snapdragon'dan daha iyiydi ABD'deki kullanıcılar şikayet ediyordu ama Samsung işi sıkı tutamadığı için geride kaldı. Bakalım kötü imajı iyi çevirebilecekler mi göreceğiz.
Ben samsungun yerinde olsam bende aynısını yaparım eğer bi yola girilmişse geri dönüşü olmayacak. Çünki exynox u bıraksı şu an samsung alay konusu olacak ve imajı belki bizim gözümüzde sp kullandığı için yükselicek ama prestiji azalıcak alay konusu olucak ve başaramamışlık pisikolojisine düşücek. Nokıa dan örnek androide geçmemek için çok uğraştılar zarar ettiler pazar payı kaybettiler ama dönmediler. bu onlara pahalıya patladı ama şu an android bile kullansalar prestij kaybettiler. diğer markalara göre başarısız kılındılar yatırımcılar fonlamayı kesti ve battı. Blackberryde aynı şekilde. Sorun bize sorun ama samsung kadar yenilikçi ve arge konusunda dünyadaki en güçlü marka bu yolda geri dönmesse başarılı olucaktır.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Sonunda özür dilediler. Yalnız bu kötü bir şey de olabilir: Eğer 2100 beklenen sonucu veremezse bu video ile ümitlenen kitle daha da hayal kırıklığına uğrayacak/sinirlenecek.

Ben şahsen bu yılki Exynos’tan ümitliyim. Umarım beni hayal kırıklığına uğratmaz.

Şu an Samsung kullanmasam bile (örnek verecek olursam) Türkiye’den Note 20 alan birisinin aslında Amerika’da Note 20 alan birisinden daha kötü bir telefona sahip olması beni oldukça sinirlendiriyor.

Yıldırım E.

Profesör
Reaksiyon puanı
1,681
Bundan sonra Samsung'a daha yakınım bu hareketinden dolayı helal olsun birde malzeme kalitesi iyi olsa.

Yıldırım E.

Profesör
Reaksiyon puanı
1,681
Çok garipler o konuda. Note 20'ye plastik koydular, şaka gibi.
Samsung'un kafasını anlamak zor, Apple'ın çevreciliği bile bu kadar değil ki plastik petrolden vs. bir takım işlemlerden geçiyor. Çevreci desek çevreci değil ucuzlatmak için yapıyor desek ucuzluk yok ben bu Samsung'u çözemedim hala.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
amd ile çalışır exyos-amd olur düzelir.

Ekto02

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,330

Önemli Olan Samsung'un Bu Rekabeti Arttırması Ve Daha Yeni Ve Verimli Exynos İşlemciler Veya Tek İşlemci Standartı İle Snapdragon Tercih Etmesi Olucaktır Özür Güzel İyi Hoşta Özürden Sonra Buna Yönelik Adımlar Atılmalı Ki Bence Atıcaklar [emoji298]

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Önemli Olan Samsung'un Bu Rekabeti Arttırması Ve Daha Yeni Ve Verimli Exynos İşlemciler Veya Tek İşlemci Standartı İle Snapdragon Tercih Etmesi Olucaktır Özür Güzel İyi Hoşta Özürden Sonra Buna Yönelik Adımlar Atılmalı Ki Bence Atıcaklar [emoji298]
Zaten 15 Aralık’ı bekleyin diyor. Büyük ihtimalle yeni nesil Exynosu o zaman tanıtacaklar.

Bu açıklamayı yaptıklarına göre kendilerine bayağı bir güveniyorlar...Umarım hayal kırıklığı olmaz.

Ekto02

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,330
Zaten 15 Aralık’ı bekleyin diyor. Büyük ihtimalle yeni nesil Exynosu o zaman tanıtacaklar.

Bu açıklamayı yaptıklarına göre kendilerine bayağı bir güveniyorlar...Umarım hayal kırıklığı olmaz.
Umarim benimde beklentim bu yönde. Android pazarında gerçekten çok güçlü ve servis ve ekosistem açısından eksiksiz bir deneyime ilerleyen bir şirket Samsung. Bekliyoruz umarım başarılı işlemciler görürüz.

rosellealper

Doçent
Reaksiyon puanı
416

Exynos seviyorum

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,972
Yazıda özür kısmı nerde ben mi anlamadım?

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
Yazıda özür kısmı nerde ben mi anlamadım?
Olay şöyle aslında. Reklam filmi Samsung Exynos ekibi tarafından yayınlanıyor. Video'da da Exynos'un kullanıcılara yaşattığı sorunlar vurgulanıyor. Yani 990'ın ısındığını gösterecek halleri olmadığı için bir nevi özür mahiyetinde.
Biraz inceden yani.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,250
Özür dilemek yerine Exynos'luları toplayıp Snapdragon taksınlar daha iyi olur.