Samsung DEX vs Apple TV

Bu konuyu okuyanlar

altınsoy

Öğrenci
Katılım
29 Aralık 2016
Mesajlar
20
Reaksiyon puanı
2
Puanları
3
Yaş
41
IMG_0004.JPG


Bugün Samsung Galaxy S8'i incelerken özellikle Samsung DeX Station ilgimi çekti.
Telefonu da beğenmiştim ama özellikle DeX aparatı bana çok pratik bir çözüm gibi göründü. Bildiğiniz gibi Samsung DeX ile Galaxy S8'i bir nevi bilgisayara çevirebiliyorsunuz. Monitör, klavye, ve mouse ile masasüstü bir arayüz üzerinde S8'i kullanabiliyorsunuz. Bana oldukça kullanışlı gibi geldi.

iPhone 7 kullanıcısı olarak Galaxy S8'e geçip geçmeme konusunda kararsız kaldım. Telefonu değiştirip DeX mi almalıyım? Yoksa Apple kullanmaya devam edip DeX yerine Apple TV ile benzer bir çözüm sağlayabilir miyim? Özellikle Samsung DeX'i inceleyenlerin ve yeni nesil Apple TV kullanıcılarının yorumlarını bekliyorum.

Teşekkürler.
 
Son düzenleme:
M

Murat Burç

SDN Okuru
Bilgisayar yapman için fare klavye ve monitöre ihtiyacın var bunlar var ama bir kasan yok ilginç .

İlla bilgisayar vari bir çözüm istiyorsan Note 8 bekle
Note 8 +kalem + Tvye ekran yansitma kombinasyonunu kullan
Ayrıca Apple TV benim bildigim bir bilgisayar değil A serisi işlemci kullanan appstorea ulaşabilen bir TV arayüzü
 

altınsoy

Öğrenci
Katılım
29 Aralık 2016
Mesajlar
20
Reaksiyon puanı
2
Puanları
3
Yaş
41
Bilgisayarım var. DeX'i televizyona bağlamak için düşünüyorum. Televizyona bilgisayar bağlamaktansa bu daha pratik bir çözüm gibi göründü.
 
M

Murat Burç

SDN Okuru
Ne yapabilirsin ki dexte ? Mesela ? dexte yapacağın şeyi Android arayüzünde yaparsın .

Note 8 alsan bir Android cihaza zaten direk klavye takılabiliyor aç wordun Android sürümünü hatta tablet sürümünü bul apk olarak yükle zengin birine benziyorsun kablosuz ekran yansıtmaya sahip bir televizyonun vardır telefonu kablosuz yansit klavyeyi note 8 e tak yaz
Dex gerekmiyor bunun için
--- Gönderi Güncellendi ---
Ne yapabilirsin en fazla ?
--- Gönderi Güncellendi ---
Mesela ne bekliyorsun dexten
 

altınsoy

Öğrenci
Katılım
29 Aralık 2016
Mesajlar
20
Reaksiyon puanı
2
Puanları
3
Yaş
41
DeX'i mobil cihazındaki verilere PC ortamında (tam olarak aynısı olmasa da) ve TV ekranında erişmek için kullanmayı düşünüyorum.

Kullanacağım TV'lerde yansıtma özelliği var. Ama DeX'in arayüzü daha pratik görünüyor. Ayrıca Smart TV'lerde birçok şey uygulama tabanlı ve uygulamalar da kısıtlı. Mobil İşletim Sistemleri kadar geniş seçenek sunmuyor.

Mailleri okuma, dikte ile mail yazma, araştırma ve proje hazırlama gibi basit durumlarda ya da film, dizi vs izleme gibi şeylerde kullanmayı düşünüyoruz.

Miracast, Quick Connect gibi seçeneklerle TV'ye ekranı yansıtarak bunların hepsi yapılabiliyor. Ama DeX'te gördüğüm masaüstü arayüzde bunlaı yapmak daha pratik ve stabil gibi geliyor. Ayrıca hiçbir Smart TV'ye iPhone ekranını yansıtmanın benim bildiğim bir yolu yok. Bu yüzden bu tek başına bir çözüm değil. Apple TV yardımıyla yapılabilir. Ben de zaten Apple TV mi, DeX mi derken bunu kastediyorum. Ekran yansıtma şu aşamada seçenek olmadığı için telefonu değiştirme yoluna gidersem bu Android tarafında S8 olur ve S8'e geçersem DeX'i kullanmak bence mantıklı. Apple kullanmaya devam edersem sadece ekranı yansıtmak için bile Apple TV kullanmam gerekiyor. AppleTV'nin de kullanışlı olduğu taraflar var ama DeX benim kullanımım için daha yeterli görünüyor.

Açıkçası DeX öncesi Apple TV yerine televizyona küçük bir Mac Mini bağlamayı düşünüyordum. Şimdi DeX mantıklı geliyor. Ama bunun için telefonu, hatta ekosistemi değiştirmeye değer mi, o konuda kararsızım.
 
M

Murat Burç

SDN Okuru
S8in ekranını Tvye yansıtıp kablosuz aparatsiz yansıtabiliuorsun Tv'de özellik varsa
Bu dediklerini yapabilirsin.
İlla gecicem diyorsan s8 bana göre ip7nin kat kat üstünde bir telefon hazır şuan hediye çeki varken (300 TL hediye çeki vardı bala sanırım ) Samsung mağazasından alanlara dexde 400 TL olması lazım onu alabilirsin
 

altınsoy

Öğrenci
Katılım
29 Aralık 2016
Mesajlar
20
Reaksiyon puanı
2
Puanları
3
Yaş
41
Teşekkürler. Bakıyorum. Umarım iPhone'u geri aratmaz.
 
M

Murat Burç

SDN Okuru
2 güne unutursunuz ama dediğim gibi note 8e geçin illa geçeceksiniz ve iPhone 7yi az zararla satmazsaniz geçmeyin
 
Üst