Samsung Apple Davasında Rekor Tazminat

Reaksiyon puanı
189
İddiaların ne kadar komik şeyleri karşılaştırdığına bakılırsa, bütün telefonlar Iphona'a benziyor. Bir iki küçük dokunuşla "farklı" imiş gibi davranacaksak, bu iddiaya göre zaten hiç biri birbirine benzemiyor. Piyasadaki 2-3 telefonu karşılaştırmak da yine kötü niyet göstergesidir. Çünkü piyasada onlarca akıllı telefon mevcut. Ayrıca ekrandaki ikonları da sırf kare diye benzediğini iddia etmek, oval bir köşeyi patent ihlali saymak, ancak Apple gibi teknolojiden uzak ve bütün teknolojiyi şekille ölçen bir firmadan, bunu savunmak da tarikat gibi olmuş Apple kullanıcılarından beklenebilir.

Örneğin HTC'nin birçok telefonu oval köşeli, akıllı telefonların tamamında ahize aynı yerde, tamamına yakınında aynı yerde bir home tuşu var, tamamına yakını aynı ikon dizilimini kullanıyor, şaşıracaksınız ama hepsinin de şarj kablosu USB :)

Bana öyle geliyor ki Apple kullanıcılarının önemli bir kısmı gösteriş meraklısı olduğundan dolayı Apple olmayan bir telefonla pişti olmak istemiyorlar.

Biraz fazla saldırgan düşünüyor gibisin bence. Davalık olmalarına sebep olan ürünlerdeki kasa yapısının, şarj kablolarının (telefona giren kısmı), şarj aletlerinin ve ürün kutularının tasarımlarına bakarsan diğer ürünler ile benzemeyip apple ürünlerine benzediklerini açıkça görürsün. Açıkçası samsung'un bu durumda çakma ürün üreten çinlilerden hakikaten bir farkı yok. Piyasada bir sürü benzersiz ürün var ama sadece bu ürünlerde bu şeylerin özellikle bu kadar fazla benzetilmesi bence kasten yapılmış bir şey...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
@cgrszone, aslında tam olarak Apple'ın saldırgan tavrına gönderme yapmak için öyle yazdım ve hala da öyle düşünüyorum. Çünkü Apple ve bağlı olduğu ABD, kendisinden başka herkese haklı haksız saldırganlık yapmakta çok rahat.

İkinci olarak, Apple'ın aldığı "patent"ler, çoğunlukla jenerik olduğu için, baştan bir haksızlık var zaten işin içinde. Bundan hem kötü niyetiyle Apple, hem de ülkesinin firmasını haksız da olsa savunan ABD ciddi bir haksız rant sağlıyor. Jenerik bir şekli patent olarak kaydetmek (hem başvuran hem kayıt eden açısından) kötü niyettir.

Üçüncü olarak, Apple ne yaparsa yapsın, bütün şirket hayatının çalıntılarla başlamış olduğu kara lekeyi değiştiremeyecek olduğu halde mahçup olacağına bir de üstüne diş bilemesi etik dışıdır.

Bunlar bir arada düşünüldüğünde, evet, Apple'a karşı biraz haşin konuştum. Eh, onlar gözetmese de biz hakkı gözetiyoruz, ondandır. :)

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Apple'ın tek bir derdi var.
Apple ürün satmaktan ziyade MARKA satan bir firma.
Şöyle açıklayalım cihaz 100$ + marka 900$ = 1000$
Apple işte bu MARKA algısını korumak için şekil şemale aşırı derecede takıntılı hale gelmiş durumda.

Apple müşterileri ise bir kısmını dışarıda bırakıyorum ama çok büyük bir çoğunluğunun derdi teknoloji, cihaz kalitesi, uygulamalar falan filan değil.
Onlar için Apple bir PRESTİJ göstergesi.

Eksik olan egolarını masaya koydukları bir iPhone ile tamamlamayı düşünen insanlar.
Bu insanların amacı bakın benim iPhone'um var ey dünya görün bunu demek.

Apple bunu çok iyi biliyor.
Bu gösteriş budalası dev kitleyi kayıp etmemek için ürünlerinin diğer ürünlerden farklı olması gerektiğini biliyor.
50 metre öteden Apple bir ürün hemen tanınsın istiyor, tanınsın ki müşterileri havalarını rahatlıkla atabilsin.

Yoksa içerideki işletim sistemiymiş, donanımmış şuymuş buymuş pek de önemli değil.
Tüm mesele milletin gözüne iPhone'unu sokmak isteyen kitlesini benzer görünümdeki cihazlarla kaybetmek istememesi.

Apple'ın tek bir derdi var.
Apple ürün satmaktan ziyade MARKA satan bir firma.
Şöyle açıklayalım cihaz 100$ + marka 900$ = 1000$
Apple işte bu MARKA algısını korumak için şekil şemale aşırı derecede takıntılı hale gelmiş durumda.

Apple müşterileri ise bir kısmını dışarıda bırakıyorum ama çok büyük bir çoğunluğunun derdi teknoloji, cihaz kalitesi, uygulamalar falan filan değil.
Onlar için Apple bir PRESTİJ göstergesi.

Eksik olan egolarını masaya koydukları bir iPhone ile tamamlamayı düşünen insanlar.
Bu insanların amacı bakın benim iPhone'um var ey dünya görün bunu demek.

Apple bunu çok iyi biliyor.
Bu gösteriş budalası dev kitleyi kayıp etmemek için ürünlerinin diğer ürünlerden farklı olması gerektiğini biliyor.
50 metre öteden Apple bir ürün hemen tanınsın istiyor, tanınsın ki müşterileri havalarını rahatlıkla atabilsin.

Yoksa içerideki işletim sistemiymiş, donanımmış şuymuş buymuş pek de önemli değil.
Tüm mesele milletin gözüne iPhone'unu sokmak isteyen kitlesini benzer görünümdeki cihazlarla kaybetmek istememesi.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
S

SDN Okuru

SDN Okuru
benim telefonmda samsung galaxy s2 bencede apple ninn telefonlarının aynısı ama ben telefonumdan memnunumm başkalarınıu bilmem ben AÇIK KONUŞUYORUM