Samsung A50

Drogba39

Profesör
Reaksiyon puanı
381
Samsung A50'nin fiyatı 2800 TL'den, 2400 TL'nin altına kadar düştü. Açıkcası tasarımı, 3 kamera olması, 4000 mAh bataryası ile fena olmayan bir telefon. SDN'nin incelemesinde de işlemcisinin SD710'a hemen hemen eşit olduğunu söyledi, eğer öyleyse işlemcisi de o fiyat aralığında gayet iyi. Fakat benim aklıma bir şey takıldı, yabancı ve Türk kanallardan birkaç kutu açılım videosu izledim bu telefonla alakalı, yabancıların telefonlarında 4 GB Ram var, bizimkilerde ise 6 GB Ram var, depolama alanı da aynı. Bir de yabancılarınkinden silikon kılıf çıkarken, bizimkilerden herhangi bir kılıf çıkmıyor. Hepsiburada'da da 6 GB Ram olduğu yazıyor, ordan alsam kılıfsız, 6 GB Ram'li olan modeli gelir dimi ? Bir de fiyatı yaza kadar 2000-2200 TL civarlarına düşerse alınır mı sizce ? Meizu, Xiaomi gibi markalara pek güvenemiyorum şahsen, şu anda da Samsung kullanıyorum, o yüzden Samsung'tan devam etmek istiyorum.

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
A50 fena bir cihaz değil. Ancak fiyat olarak biraz daha düşmesi lazım 2000 altına düşerse Xiaomi felan nal toplar marka algısı sebebiyle.

Drogba39

Profesör
Reaksiyon puanı
381
A50 fena bir cihaz değil. Ancak fiyat olarak biraz daha düşmesi lazım 2000 altına düşerse Xiaomi felan nal toplar marka algısı sebebiyle.
Şu anki fiyatıyla da gayet iyi bence. 2000-2500 TL arasında başka ne cihaz var ki ? Meizu 16, Zenfone 5, Mate 20 Lite vs. var ama A50 daha alınası bir cihaz bence. Tabi biraz daha düşerse fiyatı dediğin gibi 2000 altına düşerse en iyi fiyat/performans cihazı olur. Ama 2200'e filan da alınabilir.

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
Samsung A50'nin fiyatı 2800 TL'den, 2400 TL'nin altına kadar düştü. Açıkcası tasarımı, 3 kamera olması, 4000 mAh bataryası ile fena olmayan bir telefon. SDN'nin incelemesinde de işlemcisinin SD710'a hemen hemen eşit olduğunu söyledi, eğer öyleyse işlemcisi de o fiyat aralığında gayet iyi. Fakat benim aklıma bir şey takıldı, yabancı ve Türk kanallardan birkaç kutu açılım videosu izledim bu telefonla alakalı, yabancıların telefonlarında 4 GB Ram var, bizimkilerde ise 6 GB Ram var, depolama alanı da aynı. Bir de yabancılarınkinden silikon kılıf çıkarken, bizimkilerden herhangi bir kılıf çıkmıyor. Hepsiburada'da da 6 GB Ram olduğu yazıyor, ordan alsam kılıfsız, 6 GB Ram'li olan modeli gelir dimi ? Bir de fiyatı yaza kadar 2000-2200 TL civarlarına düşerse alınır mı sizce ? Meizu, Xiaomi gibi markalara pek güvenemiyorum şahsen, şu anda da Samsung kullanıyorum, o yüzden Samsung'tan devam etmek istiyorum.

6gb ram vurgusu :D dostum o bellek sen bellekle ne yapacaksın? Sonuçta lg g7 ve pek çok amiral cihaz 4gb ram ve akıyor mesele optimize mi yoksa değilmi optimize değilse yazılım ram isterse 10gb bellek olsun telefonun sırtına yük olur çoğumuz 2/3 uygulama max arka planda biriktiriyoruz ve daha sonra kapatıyoruz ki zaten böyle olması gerek niye arka planda çalışsınki? Rahat kullanım için istersen eyvallah bataryasıda küçük değil ama o işlemci çok düşük ama ben sana söyleyeyim g72 mp3 gpu var bunu sd710 ile kıyaslayan teknoloji cahilidir sd660 filan ancak samsung zaten orta segment'te her şeyi şişirip kamera sensörü ve donanımı ve ayrıca gpu'dan çalıyor ben olsam almam şahsen bunu en fazla ederi 2000 diyelim corning gg3 ekran koruyucu ve plastik cam bir cihaz ya amiral bir cihaz alırım yada gider honor 10lite filan alırım ram düşük ama yetiyor ayrıca ekran paneli bir tık düşük ama ön kamerası iyi ve 1500 tl yada psmart 2019 alırım 1500tl niye gidip fazlasını vereyim buna.

Drogba39

Profesör
Reaksiyon puanı
381
6gb ram vurgusu :D dostum o bellek sen bellekle ne yapacaksın? Sonuçta lg g7 ve pek çok amiral cihaz 4gb ram ve akıyor mesele optimize mi yoksa değilmi optimize değilse yazılım ram isterse 10gb bellek olsun telefonun sırtına yük olur çoğumuz 2/3 uygulama max arka planda biriktiriyoruz ve daha sonra kapatıyoruz ki zaten böyle olması gerek niye arka planda çalışsınki? Rahat kullanım için istersen eyvallah bataryasıda küçük değil ama o işlemci çok düşük ama ben sana söyleyeyim g72 mp3 gpu var bunu sd710 ile kıyaslayan teknoloji cahilidir sd660 filan ancak samsung zaten orta segment'te her şeyi şişirip kamera sensörü ve donanımı ve ayrıca gpu'dan çalıyor ben olsam almam şahsen bunu en fazla ederi 2000 diyelim corning gg3 ekran koruyucu ve plastik cam bir cihaz ya amiral bir cihaz alırım yada gider honor 10lite filan alırım ram düşük ama yetiyor ayrıca ekran paneli bir tık düşük ama ön kamerası iyi ve 1500 tl yada psmart 2019 alırım 1500tl niye gidip fazlasını vereyim buna.
Ram konusunda demek istediğim Türklerin yaptığı kutu açılışlarında hep 6 GB Ram var, yabancılarınkinde 4 GB Ram var, Epey'de filan da sadece 6 GB Ram yazıyor, ben ona şaşırdım. Bir de bende Note 5 var, 4 GB Ram'li, mesela onda Ram kaynaklı mı bilmiyorum ama yüksek ihtimal o yüzden, kasmalar yaşanıyor. Bütün uygulamalar kapalıyken bile 2 GB Ram'den daha az kalıyor bana, yani 4 GB Ram de pek yetmiyor. SDN'nin incelemesinde ki arkadaş SD710'a eşit dedi, ben de pek araştırmadım. Kamera benim için pek önemli değil zaten, bana batarya ve performans gerekli, SD710'a eşit sandığımdan bu cihazı almak istiyordum. 2000-2200 TL civarına amiral gemisi ne var ki ? G6 mı alayım bu zamanda ? Kirin 710'lu P Smart 2019 ve Honor 10 lite önermişsin. Kirin 710; SD710'dan daha düşük bir işlemci, e senin demene göre A50'de ki işlemci de SD710'dan düşük, Antutu puanlarına baktığımız zaman da A50 daha iyi bu 2 cihazdan da, bataryası da 4000 mAh, neden onları alayım ki, A50'ye göre ne ekstrası var ? Honor 10 Lite'da 3 GB Ram, 32 GB da depolama alanı var, bu günümüz için çok yetersiz, bende ki Note 5'te de 32 GB depolama alanı var ve SD kart girişi de olmadığı için, artık yetmemeye başladı, değiştirme sebeplerimden biri de bu zaten. Samsung A50'yi de körü körüne savunduğumu sanma, illa bunu alıcam diye bir şey yok ama bu fiyat bandında, Çinli Meizu, Xiaomi gibi markalar haricinde adam gibi bir cihaz yok, bana en iyisi A50 gibi geldi.

lutfuhoca

Asistan
Reaksiyon puanı
45
a50 nin testlerini izlediğimde başarılı bir telefon olduğu ortaya çıkıyordu.

Emre ÇAMLI

Asistan
Reaksiyon puanı
335
Mi 8 lite öneririm .1 hafta önce aldık. Çok memnunuz.Xiaomiyle devam ederiz bundan sonra büyük ihtimal. F/P

Drogba39

Profesör
Reaksiyon puanı
381
Mi 8 lite öneririm .1 hafta önce aldık. Çok memnunuz.Xiaomiyle devam ederiz bundan sonra büyük ihtimal. F/P
Mi 8 Lite bir aralar 1800 TL civarında satılıyordu, şu anda ise 2200 TL civarlarında, yani önceden daha ucuza satılan bir cihazı, şu anda 300-400 TL fazla verip almayı düşünmüyorum. Bir de Meizu, Xiaomi gibi Çinli markalara karşı biraz ön yargım var.

Y.Emre41

Doçent
Reaksiyon puanı
423
2200 e Honor play, kirin 970 ile çok iyi. Bu Perşembe A101 e geliyor TR garantili

Y.Emre41

Doçent
Reaksiyon puanı
423
A50 nin grafik işlemcisi G72 MP3, Helio P60 ın GPU su ile aynı. Casper Via A3 plus taki GPU... SD 710 a denk olamaz.

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
A50 nin grafik işlemcisi G72 MP3, Helio P60 ın GPU su ile aynı. Casper Via A3 plus taki GPU... SD 710 a denk olamaz.

Helio p60'da sd660'dan gpu'su düşük bir model ayrıca sd olmadığı için uyumluluğuda düşük olur biz söylüyoruz gerçi ama helal reis iyi hatırlattın. Bu arada honor play modelinde ekran gecikme sorunu herkeste tam giderilmedi diyenlerde var bilgin olsun.

Emre ÇAMLI

Asistan
Reaksiyon puanı
335
Mi 8 Lite bir aralar 1800 TL civarında satılıyordu, şu anda ise 2200 TL civarlarında, yani önceden daha ucuza satılan bir cihazı, şu anda 300-400 TL fazla verip almayı düşünmüyorum. Bir de Meizu, Xiaomi gibi Çinli markalara karşı biraz ön yargım var.
Ben 2000 tlye tr garantili aldım kardeşime. Benimde markaya karşı süphelerim çekincelerim vardı fakat yersiz olduğunu cihazı inceledikten sonra farkına vardım. Performansı kamerası ekranı vs F/P olarak harika . Benim bir sonraki telefonum mi9 olur kesinlikle. Bence ön yargılı olmayın Xiaomi kullanıcıları varsa cevrenizde deneyimleyin sonra karar verin derim

Y.Emre41

Doçent
Reaksiyon puanı
423
Helio p60'da sd660'dan gpu'su düşük bir model ayrıca sd olmadığı için uyumluluğuda düşük olur biz söylüyoruz gerçi ama helal reis iyi hatırlattın. Bu arada honor play modelinde ekran gecikme sorunu herkeste tam giderilmedi diyenlerde var bilgin olsun.
Honor play deki multitouch delay sorunu, 9.0.0.188 güncellemesi ile düzelmiş biliyorum. O güncellemeyi almayanlar var zannedersem. Ama yine de takip etmek lazım

stinghardyzz

Profesör
Reaksiyon puanı
747
A50 cok guzel cihaz ben özellik leri bakimindan çok beğendim

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361

Hocam SD neyin uyumluluğuna bakıyorsunuz? herkes ROM geliştirip, root atıp farklı ROM'lar kurmuyor.

Mediatek kötü bir işlemci değil. Ancak eski sürümlerinde sıkıntılar vardı. Tabii ki SD olamıyor sentetik testlerde ancak bunu günlük kullanımda mümkün değil farkedemezsiniz.

A50'nin sıkıntısı parmak tanıma problemi. Ekrandan olduğu için tonla eleştiri var ve güncelleme istiyor kullanıcılar